Tofas Team

Tam Versiyon: tadilat başladı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32
haklısınız ustam, en basitinden demir cevheri ham halde yumuşaktır, sertlik katabilmek için mangan eklenir, silisyum eklenir, paslanmayı geciktirmek için karbon eklenir, bu elementler 1000-1300 derece civarında  erir, biraz fazlası elementlerin yok olmasına neden olduğundan demir kendi başına ve yumuşak kalacağı için dayanıklılık çok çok düşüyor, pas da aynı şekilde, ham demir kolay paslanır, teşekkür ederim Smile
(04.02.2023, 18:46)finder yazdı: [ -> ]tekrardan merhaa arkadaşlar, dün sol tarafın eksikleri vardı onları hallettim, ve sağ tarafa geçtim, burası çok uğraştırmadı ve bugün onu da bitirdim, yarın sabah flap zımpara ile temizleyip dayson çekeceğim, pazartesi de pütürü atarım sanırım. fotoları yanlışlıkla silmişim, ama son yaptığım yer duruyor Smile 
[Resim: IMG-20230204-175737.jpg]
Sn Mustafa bey elinize sağlık. Araç altı gibi kısıtlı alanda ters açı ile çalışmak oldukça zahmetlidir. Buna rağmen gayet iyi iş çıkarmışsınız. Ancak adım punta değil de en azından 3 Cm'de bir 5 Cm'lik sabit dikiş atılsa idi çok daha sağlıklı olurdu.

Kaynak noktalarının ark nedeniyle dayanımını kaybettiği maalesef gerçek. Araç altı gibi yaz/kış korozyona %100 açık bir alanın kaynak sonrası ciddi anlamda izolasyon yapılması gerekli.

Bu sorunu bizim sektörümüzde de yaşıyoruz. Bazen şase üzerine 2 kat astar, 3 kat boya yapsak da, dış ortamda çalışan konveyörün ayak ve şaselerinde, pas kusmalarına şahit oluyoruz. Bu sorundan dolayı modüler bağlantı elemen ve modellerini düşünmeye başladım.

Bir başka konuda da yazdığım gibi, bu iş bittiğinde, işçilik ücreti, edindiğiniz cesaret ve tecrübe (bedel biçilemez)  ile beraber kaynak makinası da yanınıza kâr olarak yazılacaktır.

Ek olarak; Yeni alınan çekicin sapı genel olarak tahtadır. Tahta sapların ömrü ise maalesef çok kısa olmakta ve iş sekteye uğramaktadır. Bizim sanayide bir gelenek vardır. Yeni alınan çekicin tahta olan sapı atılır, yerine demir boru kaynatılır. Bu sayede çekiç çok uzun ömürlü olmaktadır.

Araç altında tahta saplı bir çekiç gördüm. Elinizde gaz/altı kaynak varken bu çekicin başına demir boru kaynatırsanız size çok uzun yıllar sorunsuz hizmet edecektir.

Tekrar kolay gelsin. Esen kalın.
@finder 
(04.02.2023, 20:39)finder yazdı: [ -> ]yok ustam, ördek gagası gibi geniş, fabrikasyon mastiklerin çekildiği gibi,
Gecen sanayide arka camurlugu degişmişler mastik cekerken denk geldim mastigi direk cekip üzerine bir metale orj mastik gibi oyuklar acılmıs metal parcasıyla mastigin ust seklini vermişlerdi.
@mesdogru Üstadım çok teşekkür ederim onore ettiniz. Var olun, uzun kaynağı birkaç yerde denedim. Ama genelde taban sacı kısa bir mesafeden sonra delindi, ben de tek ama sık kaynak yaptım, sırf denemek için boş karoser ile işe geldim, tahta meyve kasasından koltuk ile🙂şimdilik sıkımtı yok, kilodan sebep işe başlamadan önce kahvaltı filan yapmadan başladım  çalışmaya, rahat hareket edebilmek için, işim bitince hakkını verdim ama🙂yalıtım için mastiğe ilave alıp 5 kutu da pütür alacağım, önce temizlik sonra tüm ek yerlerine dayson, ne yaparsanız yapın korozyona karşı bir sorun çıkıyor evet, onun da planlı olduğunu düşünüyorum, ömürlük malzeme olsa bir kere satılır, ama şu oldu bu oldu değişim zamanı geldi diyerek pazarı canlı tutuyorlar sanırım. 
kaynak işi en son 6. Sınıfın yazıydı sanırım o zaman yapmıştım, yaklaşık 25 sene önce, farklı bir makine olsa da sırf elim alışsın diye egzoza yama yaptım, çok ta unutmamunutmamışım, aslında kaynak makinesi ile evdeki içişleri bakanına da bir kaç küçük dekoratif raf borçlandık, işim bitince yaparım dedim. Allah büyük🙂
oradaki çekiç 200gr lık, mineral keşfi zamanında arkadaşım hediye etmişti, bir de 1.5kglık çekici var, alt takımları bir abimizin dükkanında değiştitirken çekicin sapı kırıldı, ona yenisini aldım, buna da sap alıp taktım. Ve bu iki çekiç onlarca bıçağın saplarındaki pimleri çakmak da en büyük yardımcım, kırılmadığı sürece kullanırım sanırım. Ama kırılırsa demir boru benim de aklımda ustam. Bayram önü tekrar imalata başlamam gerekiyor, arabanın işini bitirir bitirmez bıçaklar bizi bekler olacak inşallah, 
iş yerindeyim ve gürültüden tam olarak düşündüklerimi yazabildim mi bilmiyorum ustam, dilimiz sürçtüyse affola. Tekrar görüşmek dileğiyle üstadım. Saygı ve selamlar. Sağ olun. 

@morf1in Aynen ustam onu görmüştüm, ama benim dediğim yaklaşık 3cm genişlikte, direk sıkılıp bırakılıyor, genelde lüks otoların tamirinde ve panel değişimlerinde kullanılıyor. Dün gece ekran görüntüsü aldım ama yükle yemedim, iş çıkışı tekrar bakayım. Olursa akşama atatım ustam. Teşekkür ederim.
@finder tamam anladım simdi neyi kasteddiğini bi bakiyim bulursam atarım linkini.
Zahmet olmasın ustam, ben ne yazdıysam bulamadım. En son aklıma tenekeden özel yapıldığı geldi. Ucuna takılan plastiği biraz ısıtıp pense ile sıkıştırıp soğutsam bir nevi o şekle gelir diye düşündüm. Biraz dar olur ama çizgi gibi olmasından iyidir sanırım.
@finder ne zahmeti buldum bile  Big Grin  kelebek mastik ucu diye geçiyormuş.

https://www.hepsiburada.com/mxs-mastkler-n-kelebek-u-90f6150-p-OTM90F6150?magaza=CEKA+GRUP&url_src=and-product-detail

"Mastik tabancası ucu "      diye arat farklı çeşitlerde cıkıyor.
@morf1in Vor ol üstad, tuttuğun altın olsun  :alkis
tekrardan tüm ülkemize geçmiş olsun, iki gündür ne bir işin ucundan tutasım var, ne de ağzımın tadı, sabah yine erken kalktım, durum daha da kötüye gidiyor, iyice boğazım düğümlendi, sırf kafa dağıtmak için bişeyler yaptım, ama gram isteyerek değil, saat 2 olmuş farkında değilim, mesai saati geliyor diye bıraktım. boyacının elinde beyaz pütür yokmuş içi için de gri almıştım, muhtemelen yetmeyecek, başka yerden alırım belki beyazı. yoksa gri olsun. koltuğu bırakmıştım oturak süngeri değişip üzerine döşeme dikilecek, almadım daha, yarın belki alırım. ben de bilmiyorum şimdilik. selametle. 

[Resim: IMG-20230206-160255.jpg]

[Resim: IMG-20230207-133953.jpg]

[Resim: IMG-20230207-134012.jpg]

[Resim: IMG-20230207-134020.jpg]
İzlediğim videolarda üzerinden fırçayla geçip iyice yayıyorlardı böyle bırakmıyorlardı
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32