Tofas Team

Tam Versiyon: tadilat başladı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32
beğenmenize sevindim ustam, boru biraz daha sağda boydan vidalıydı, bu tarafı keserken boruyu kesmemek için  vidaları kestim, iş bitince tekrar montajını yapacağım, parçaların orijinal olmadığı aklıma gelince uçlarından kese kese denk getirdim, ama bugün geç başladım, yarın daha erken başlayıp alt tarafın işini birirsem çok güzel olacak. nasip.

kriko yeri çiftleme nedir ustam onu anlayamadım.
Hem ortada hem önde kriko yeri oluyor bazılarında. Yüksek modellerde mi oluyormuş bilmiyordum.
ustam bende ortada var, alt sıkıntılı olduğundan genelde ortayı kullanıyordum, ama o da marşpiyel palstiklerine zarar veriyor, iyi oldu böyle Smile
5 cm de bi punta atıyorlar neden boydan boya kaynak yapmadın ben kendi aracımı yapmış olsaydım punta şeklinde değilde baştan sona cayır cayır kaynatırdım şahsen
ani ısı ve hava soğutması sebebiyle, taban sacı ve kullanılan malzemenin karbonunu öldürüp, demiri lokum kıvamına getirmemek için ustam, demir o hale gelirse lifte alınınca bu kılıç sacları bir tarafa doğru yatar ustam, demirin alaşım elementleri farklı ısılara tepki veriyor.
@finder  ön tekerlegin arkasinda ve arka tekerlegin az önünde kriko kaldırma yeri bulunur yuksek model 2000 üzeri bir aracta incele eğer yapacaksan ölçüsünu ve ona göre yap derim
bilmediğimden ve incelemediğimden inanın bilgim yoktu, aslına bakarsanız ilk planım arabayı toplayıp  kullanmaktı ama sanırım farklı planlar devreye girdi, kullanmaya karar verirsem uygularım ustam, şuan karar aşamasındayım, teşekkür ederim.
Sn @finder Mustafa bey, sizi ilgi ve mutlulukla takip ediyorum. Elinize sağlık. Bir süredir 30 X 40 L köşeden mobil araç rampası yapmayı planlıyorum. Excel'de basit bir çizim yaptım. Üretim aşamasında ölçülerde değişiklik yapabilirim. Kayma, yana yatma gibi ihtimalleri düşünerek başta ve sonda olmak üzere rampaları birbirine bağlayan ancak çalışmaya engel olmayan 2 adet kancalı kol yapacağım.

Aracın geri kayma riskini ortadan kaldırmak için, tekerlek tabyadaki 80 mm'lik sete dayandığında, tekerleğin arka kısmına da mobil set yapacağım. Bu sayede araç, rampa üzerinde güvenle askıda kalacak. 

Bu rampalar ile, başta periyodik yağ bakımı olmak üzere, taban çürük onarımı, motor alt temizliği, şanzıman temizliği vb gibi bir çok konuda tamir ve bakım yapabiliriz.

Bazı videolarda bu rampanın ağaçtan yapıldığını gördüm. Sağlam olduğuna da eminim. Ancak, demir bizim asli işimiz. Bu rampayı bitirdiğimde araç üzerinde iken görsellerini paylaşırım. Size tekrar kolay gelsin.
Esen kalın.

Mobil Rampa Çizim Görseli;

[Resim: RAMPAA.jpg]
@ykeles @finder  Hangi Modelde Tek Hangilerinde Çift Tam Bilmiyorum.Belkide Bizim Şase Arkaya Kadar Uzanıyor Diye 2 Tane Kriko Yeri Koydular Tam Bilemiyorum. Eğer Sizin Şaseler Uzanmıyorsa O Bölgelere Kriko Yeri Koymak Sıkıntı Olabilir Sonuçta Taban Şaçına Vuruyor Araca Zarar Verebilir yada Esnetebilir. Yaparım Derseniz Ölçüleri Atarım

Sol Ön:




Sol Arka
@mesdogru  mesut bey çok teşekkür ediyorum, mutlu ettiniz, var olun. zahmet vermişim bilmeden,
sehpaları ben de çok araştırdım, hurdacılar sitesinde sadece demir satan bir abimiz var, kilo 12 liraydı, lazerden artan 10-12mm daire demirler, kare demirler, lama ve köşebentler, ne ararsanız var, giyotin ile istenilen ölçüde kesip teslim ediyor, misalen 2 rampa için toplam 20 tane köşebent şu ölçüde desek hazır eder, kafamda herşeyi bitirdim, ertesi gün yapayım dedim, lakin biraz sonrasında tüm projeden vaz geçtim, sehpaları yaptım kullandım, çok rahat işleri bitirdim, sonrası için o sehpaları muhafaza edecek yerim olmadığından proje iptal oldu, normalde benim araba sokakta duruyor, ev sahibimden rica ettim birkaç gün müsaade eder misin diye, önemli değil, işini hallet dedi sağ olsun, ama inanın ilerde olur da kendi mülküm olursa bu sehpayı yapar koyarım kenara. tekrar teşekkür ediyorum Mesut bey, görüşmek dileğiyle.

@DarkredBlue61 ustam sağ olun haklısınız, dediğiniz gibi, taban sacı yeterli gelmeyebilir diye düşündüm, bugün fark ettim, orta kriko yeri şafta doğru aşağıya bakıyor, tabanı eğip zamanla kopmaya kadar gidecek gibi duruyor, onun için zarar vermemek adına ona başlamayayım. teşekkür ederim.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32