Tofas Team

Tam Versiyon: 4 Nokta Enjeksiyon + Turbo Tofaş.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Selamın aleyküm.

Bundan yaklaşık 2 sene önce karbüratör turbo 92 doğan l projesi işine tek başıma girişmiştim.Deneme yanılma yöntemleriyle ilk başka orijinal pistonlarla 0.8 barda 1 ay kullandım en son çok sıkıştırınca 190 kmh hızla giderken motor stop etmişti tabii ki'de piston sekman eritmişti.Daha sonrasında araştırmalarım sonucu komple motor rektefiye ettirip m40 pistona ve büyük sübaplara geçiş yapmıştım topladığımda yine sonuçtan memnun değildim.Tekrar araştırmalara başvurdum sizinde tavsiyenizle aem wideband alıp lpg ayarını güzel yaptıktan sonra 1 sene sorunsuz karbüratör turbo olarak kullanmıştım.Bu kışa girerken turbo sistemini söküp satmıştım.Şimdi tekrardan 4 nokta enjeksiyon & turbo projesi var aklımda ve parçaları sipariş geçtim nasipse bu hafta elimdeler.

Liste şu şekilde.

1.M40 Piston.
2.Std kol.
3.Büyük sübaplar.
4.Ms2 Beyin & Tesisatı.
5.Custom Mpi Manifold (Dolu)
5.T3 Turbo
6.Bobin
7.Depo & Pompa & Dalga kıran & Yüksek basınca dayanıklı benzin hortumları.
8.Benzin regülatörü.
9.Veskeyt [Resim: smile.png]
10. Custom krank kasnağı & sensörü.
11.As 950 İntercooler.
12.Fiat Doblo Radyatör Fanı.
13.Samco silikon hortumlar.
14.Blow off.
15.51 veya 60 düz boru son susturucuya henüz birşey düşünmedim gürültüsüz görüntüsü oem olacak bir egzoz.
16.Turbo Basıç göstegesi & Yağ basınç sensörü & Egt & Yağ sıcaklık göstergesi.
17.Custom kartel.
18.Bronz balata.
19.Boost controller.
20..... duruma göre aşşağı yukarı liste bu şekilde.
Şimdi bütün herşeyi kendim bağlayabileceğimi düşünüyorum diyelim mekanik olarak herşeyi bağladım.Beyin tesisatı komple soketli olarak gelecek fakat daha önce hiç bağlamadığım için bağlayabilir miyim bilmiyorum kimisi basit + ve - ne demek biliyorsan bağlarsın tesisat hazırsa diyor.Diyelim bağladık bilgisayara bağlamak için bana ne lazım? Kablo vs.Diyelim bilgisayarada bağladık.Ayar konusuna gelince ayar konusunda yardımcı olabilecek var mıdır aranızda? Ya herşeyi kendim yapacağım yada hiç bir şeyi ellemeden malzemleri alıp samsuna gidip orada tanıdığım bir usta var ona bağlatacağım.
NOT : Araç sadece benzinde kullanılacak.
valla kardeşim zorlu bi süreç seni bekliyor hayrlısı olsun inşallah istediğin gibi birşey olur..
Montajı yapınca istediğim gibi olacaktır umarım.Çünkü beyinl bilgisayarlıi sistem ayar sorunumuz kolay kolay olmayacaktır.
üst kapak degişimini tork anahtarı olmadanda yapamazmıyız ya herkes kiloyla sıkılcak diyor ?
(22.01.2019, 00:52)Piston7874 yazdı: [ -> ]üst kapak degişimini tork anahtarı olmadanda yapamazmıyız ya herkes kiloyla sıkılcak diyor ?

yaparsın ama tekrar conta yakarsın yada yağı suya karıştırır kısa sürede yada fazla sıkarsın saplamaları kırarsın

@61KB667 benim ustam doğan sl(s motor) ye 4nokta enjeksiyon ve turbo uygulaması yaptı. Mekanik olarak çok zor birşey yok ama araç düz motor ise bu mpi manifoldunu işlemden geçirmen lazım. ayrıca pistonlar gördüğüm kadarıyla ortası oyulmuştu ve subaplar farklıydı tam olarak nasıl bi malzeme kullandılar bilmiyorum. Gel gelelim yazılıma işin zor kısmı işte burası aracın beynine bağlanmak için bir aparat alıyorsun bizim araca yazılımı ankaradan birisi yapıyordu ama teamwiever isimli programdan senin bilgisayarına bağlayıp ayarlıyor fakat o esnada nasıl yaptıysa bizim laptobun görüntüyü karşıdan kesti ve ne yaptığını görmemizi istemedi kendimizde hiç kurcalamadık adamın ne ayarladığını göremedik tek sıkıntı turbo basıncını ayarlayamıyorduk yazılıma uyum sağlamıyordu sen yazılımda 1.0 gösteriyorsun araç birden 2.0 basıyor  Big Grin en son yazılımcı uzaktan sorunu çözemeyince aracı yanına götürdüler sonuç ne oldu bilmiyorum
Benzinde mi kullanılacak ? ,Ustam o kadar masraf edip bir de üstüne benzin fiyatları malum bu fiyatlara benzin atıp gezmek büyük bir şey , şahsi görüşüm ben yerinde olsam o yapılacak masraf yerine 1.3 multijet linea motoru ve şanzıman alırım , sonra ona güzel bir yazılım yaptırılır istediğin gücü yine alırsın diye düşünüyorum , benzine harcayacağın paraya dizel az yakan performanslı bir araban olmuş olur , ayrıca 1.3 motoru ruhsata işletmek de sıkıntı yaşamazsın tabi forumlarda yazılanlar doğruysa .
Ben şuana kadar tork anahtarı kullanmadım benim bi ayarım var hep o ayarda sıkıyorum çok şükür şuana kadar hiç sorun olmadı.
Mpi manifold felan kolay.Mekanik olarak herşeyi takarımda beyin tesisatını ve ayar kısmında sıkıntı yaşarım sanırım ama bakalım.Ankarada turbo garaj var ali abi belki onu ararım o yardımcı olur.
1.3 multijet motorundan kim memnun ki ben alıp takayım Smile gereksiz masraf olur bu sistem gayet sağlıklı ve ciddi güçler alınıyor.
Benzine gelirsek beyinli sistem olduğu için yeni nesil turbo benzinli araçlara yakın değerler yakacaktır ortalama 75 kuruş 1 lira arası oda normal zaten.Tüpte 50 krş yakıp araç olduğu yerde bağıracağına 75 kuruş yaksın gitsin.
Kardesim öncelikle herşeyin hayırlısı seni youtube danda takip ediyorum azmin sabrın başarılı.benimde araştırdığım kadarıyla elektrik tesisatı beyin takıldıktan sonra yeni harita dizilimi yapılıyor.yani deneme yanilma yontemin olmazsa eğer maliyeti daha ağır olabilir bence beyin konusunda tecrübeli ustalara yaptırmak daha mantıklı olur en azından ogrenirsinde.ve lpg de kullan eco mod spor mod yaparsın eco mod lpg spor mod benzin olur bence cebini de seni de üzmez günlük kullanımda olur
Turbo tofaştan çıkma tesisat olursa bağlanır ama iki araç arasında kullanılan parçada soket farkı olursa biraz sıkıntı çıkartabilir , yazılım işi avrupa arabaya yazılım yapmaktan farklı olacaktır o araçlarda sistem işleyiş belli sadece düzenleme yapılıyor sen farklı parçalardan bi motor çıkartacaksın çalışmaya bi şekilde çalıştırırsın belki ama arabayı zorlama durumunda kötü sonuç çıkabilir bu işlerle uğraşan birisinden destek almanı öneririm emeğin boşa gitmesin
Ben zaten sistemi aynı motora sahip 131 4 nokta enjeksiyon araçtan sökülüp bana gönderilecek şekilde alıyorum yani farklı bir motordan farklı farklı beyinleri tesisatı toplama şeklinde almayacağım bütün parçalar 131den sökülüp bizim araca takılacak.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10