Tofas Team

Tam Versiyon: Yerli otomobil
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Büyüklerimiz bu yerli araba meselesini hep politik amaçlı gündeme getiriyorlar ve bu çok canımı sıkıyor. Birkaç yıl once Saab lara kamuflaj geçirip yerli araba prototipi diye gösterdiler sonra rafa kalktı. Bir de utanmadan çıkıp 46 milyon Euro harcadık bu arge ye diye söylediler, yazık günah bizim vergilerimizle oluyor bunlar.

Çok istiyorum bu yerli arabanın çıkmasını. Hem de öyle bir makina olsun ki, yerli üretim kalitesiz olur fikrini tamamen yok etsin. Hem de fiyatı uygun olsun, insanları teşvik etsin.
Yeni kasaları geçtim, ilk 131 ler bu yerli otodan daha yerli, 10 yıldır ne zaman sıkışsalar yerli oto yerli uçak yerli tank palavraları başlıyor ama hala ortada hiçbirşey yok vede prototibini bile italyan firmalara yaptırdıkları halde 200 bin liradan satılacak lafları dönüyor daha üretimi planlanmamış araca nasıl fiyat biçiyorlar aklım almıyor ayrıca passatın, superb in vergisiz 100 bin lira olduğu ülkede 200 binden yerli otomobil satmak tamamen ölü yatırım, şahsen ben sıfır passat aldığım paraya gidip ismi cismi belli olmayan elektrikli bir arabayı almam
Kimsenin sıkıştığı filan yok ortada güzel bir proje var bunun politikayla da alakasi yok , daha araç çıkmadan kötülemenin manasida yok , araci devlet değil bu ülkenin evlatlari yapiyor devlete kizip da bu projeyi kötülemeninde manasi yok , aracin sadece çiziminin türk yapımı olmasina gerek te yok önemli olan çizim değil yapım , italyanlarin modasini getirince sorun yok herkes italyan kesim giyiniyor ama italyanlar arac projesini cizindlce yerli olmaktan cikiyormus bence bunla da alakasi yok ama herseyden once sacma sapan haber kanallarinda gezinip de bu projeyi kotuleyenlerden etkilenmeye hic gerek yok lütfen kimsenin etkisinde kalmadan bu projeye bakmaya destek olmaya calisalim aksi takdirde sizin destek olmadiginiz araci bir yabanci zaten almayacak
(26.12.2019, 22:23)Sarnav yazdı: [ -> ]Büyüklerimiz bu yerli araba meselesini hep politik amaçlı gündeme getiriyorlar ve bu çok canımı sıkıyor. Birkaç yıl once Saab lara kamuflaj geçirip yerli araba prototipi diye gösterdiler sonra rafa kalktı. Bir de utanmadan çıkıp 46 milyon Euro harcadık bu arge ye diye söylediler, yazık günah bizim vergilerimizle oluyor bunlar.

Çok istiyorum bu yerli arabanın çıkmasını. Hem de öyle bir makina olsun ki, yerli üretim kalitesiz olur fikrini tamamen yok etsin. Hem de fiyatı uygun olsun, insanları teşvik etsin.

Bütün anlatmaya çalıştığım bu benimde.Noktasına kadar.Ama sanmıyorum öyle olacağını
fiyat uygun tutulup sürülürse bana göre baya ses getirebilir bekleyelim görelim
(26.12.2019, 22:34)HasanÖZ yazdı: [ -> ]Yeni kasaları geçtim, ilk 131 ler bu yerli otodan daha yerli, 10 yıldır ne zaman sıkışsalar yerli oto yerli uçak yerli tank palavraları başlıyor ama hala ortada hiçbirşey yok vede prototibini bile italyan firmalara yaptırdıkları halde 200 bin liradan satılacak lafları dönüyor daha üretimi planlanmamış araca nasıl fiyat biçiyorlar aklım almıyor ayrıca passatın, superb in vergisiz 100 bin lira olduğu ülkede 200 binden yerli otomobil satmak tamamen ölü yatırım, şahsen ben sıfır passat aldığım paraya gidip ismi cismi belli olmayan elektrikli bir arabayı almam

Bak hasan öncelikle askeri techizatımızın %23ünü biliyoruz
O techizatla askerlerimiz sınır ötesinde kahramanlıklar yapıyor destan yazıyor o tank uçak palavrası dediklerinle
Sonra bu araç suv modeli daha sedanı görmedik elektrikli olan suvların piyasasına bak öyle konuş
Bu yazdıklarına karşılık sana bi ceza keserdim ama tadımız kaçmasın
Her duyduğuna her okuduğuna inanma sana abi tavsiyesi hele yahudileri hiç dikkate alma öylemi aslanım

Saab konusuna gelince @Sarnav bindiğin araç regata üzerine inşa edilmiş saab üzerine inşa edilip geliştirilecek bir araçtan tahriş olmak talihsizliktir.Senin sıfırdan bir araç üretecek vaktin yok ayrıca bu ülkede bişey üretmek o kadar da zor zaten bunun ne demek olduğunu anlarmısın bilmem.Hani yazacaklarım var ama kendimide sıkıntıya sokmak istemiyorum çok basit düşünüyorsunuz

Ben bardağın dolu tarafından bakarım bu ülkenin faydasına bişey yapılıyorsa o benimdir sahiplenirim ama boş beleş eleştiren kendini bi silkelesin yapıcı olacaksanız konuşun yoksa susun
beyler kimse anasını karnında hop diye araba üretmeyi öğrenip çıkmıyor. Sizlere en iyi örnek ilk milli insansız hava aracının ilk video uçuş denemesi var. bi onu youtube den izleyin. 2005 de selçuk bayraktar uçurduğu oyuncağa benzer iha ile birşeyler söylüyor ve hayal kuruyor. Ayrıca kurduğu hayale inanıyor. Sonra ne mi oluyor. Üstüne koya koya koya bakın şimdi göklerde iha değil sihalarımız uçuyor. Envai çeşitle. Kimisi elle fırlatılıyor. Kimisi kendisi pistten kalkıyor. Neticede bir yerden başlamak lazım. İster saab olsun ister başka birşey. Hatta şunu da söyleyeyim. İlk ihanın da motoru yerli üretim değildi. Ne oldu uçmadımı iha uçtu. Mühendisleri ne diyordu. Bizim motorla uğraşmamız gereken harcamayı yazılıma ve diğer taraflara harcarız. Diğer tarafta motoru her türlü üretiriz. Demişlerdi. Zaten yerliden maksat en önemli şey yazılımın kodunun tamamen Türkiye ye ait olması. Velhasıl bir yerden başlamak lazım. Olayın her sıkıştıklarında yerli araba olayını piyasaya sürme olarak görmek yanlıştır. Bir de şöyle bakın "her fırsatta yerli araba konusunu öne sürdüler". Maksadım siyaset değil, ama bulunduğumuz hale bi bakmak lazım. Etraf ateş çemberi. Türkiye bu halde çok şükür yerli ve milli teknolojisini geliştiriyor. Tabiri caizse dünyaya kafa tutuyor. Teknolojisine güvenmeyen bir kişi öyle konuşmaz. Akdeniz deki son gelişmelere bir bakın. İnsan ordusuna askerine teknolojisine güvenecekki akdenizdeki haklarımızı yedirmeyiz diyecek. Kuru lafla olacak şeyler değil. Jetler sihalar akdenizde dört dönüyor.
Parası olan gitsin passata 500 bin versin. Yeri geldiğinde vatan millet Sakarya ama yerli araç üretime geçicek diyoruz hemen muhalefet oluyorlar.
açık ve net konuşuyorum. Yerli otomobil üretimine gerçekten başlanacağına inanan sazandır. Ülke zaten böyle tipler yüzünden gelişmiyor.
@Falcon417 Mustafa abi aynı şeyleri söylüyoruz zaten, sıfırdan bu işe girişmek herşeyi yeni baştan keşfetmek demek. Belli bi noktaya gelene kadar hatalar yapıp ders çıkarmak demek. Bizim bunu yapacak zamanımız kesinlikle yok. 

Saab bizim için mükemmel bir fırsattı. Batmış bir araba markası, her türlü argesi yapılmış belli bir teknoloji seviyesine gelmiş hazır bir nimetti bizim için. Hatta öyle bir markaydı ki, İsveç'te her konuda Volvo'dan üstün olduğunu açık açık iddaa ediyordu. Saab tabanlı olmasını geç, direk o Saab modelini satın alıp, üstüne Türk markasının damgasını basıp %100 yerli kaynaklarla üretilse o bile bize yeterdi.

Benim canımı sıkan nokta o projenin iptal olması. Neyini beğenmediler, niye rafa kaldırdılar? Bir de buna bilmem ne kadar para harcadık dediler sanki dalga geçer gibi, resmen paramızı çöpe attılar. Hani o projeden birşeyler öğrendiler, bize faydası oldu desek o da yok. Seçim öncesinde bir gazla meydana sürdüler. Seçimden sonra ses seda kesildi. Ara ara halkın nabzını yerli araba haberleriyle yokladılar, ama o kamuflajlı arabalar ortadan kayboldu. Sonra da dediler ki onlar iptal yeni baştan başlıyoruz. Yani hükümetin yerli araba projesini politika malzemesi olarak kullandığı açık bir gerçektir.

Şunu da üstüne basarak belirtiyorum, kesinlikle karşı değilim, devletin her yaptığına körü körüne karşı çıkan muhalefet olmanın bir anlamı yok. Eleştiriyor isem en iyisinin yapılmasını istediğim için eleştiriyorum. Bu sefer bu iş artık sonuca varsın da görelim. Isıtıp ısıtıp önümüze koymasınlar.

Akla mantığa uygun hareket edilsin. Avrupa arabası fiyatında olursa millet niye yerli olanı alsın ki kendini kanıtlamış avrupa varken? Fiyatı uygun olmalı en başında. Bir de kalitesi tipik bir yerli malı kalitesinde olmamalı. Kendini kanıtlamalı ki ''yerli malı dandik olur'' kanısını yıkmalı.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15