Muhammed TAŞ
2024 Motor Rektefiye Fiyatları - Güncel İşçilik Ücretleri
0
157
Konuyu Okuyanlar:5 Ziyaretçi
Şuan Offine!
Şuan Offine!
Muhammed TAŞ Yönetim
Site Kurucusu

  • Konular91
  • Mesajlar353

  • İsim: Muhammed
    Şehir: Ankara
    Yaşınız: 30
    Araç Serisi: Şahin
    Model Yılı: 1994
  • Rep puanı 3
Motor rektifiyesi bir aracın motor aksamının komple değişmesi ve tamir edilmesi olarak adlandırılır. Bir araçta yağ yakması gibi önemli problemler yer alıyorsa, artık rektefiye vaktinin geldiğini söyleyebiliz. Motor rektefiye fiyatları genellikle tamir atölyelerinde, özel servislerde ve yetkili servislerde yapılır. Motor rektefiyesinde fiyatlar çok farklı olabilmektedir. Ustanın verdiği fiyat ile, yetkili servisin verdiği fiyatlar arasında oldukça fark olabilmektedir.

Motor rektifiyesi uzmanlık gerektiren bir daldır. Bu yüzden güvendiğiniz ustalar ile çalışmanız çok büyük önem arz etmektedir. Yeni parçaların araç içerisinde değişimi, ince işçiliği ve uzmanlık gerektiren birçok işçilikten sonra aracınız sağlıklı bir şekilde hareket etmeye başlar. Burada ustanın rolü çok büyüktür. İşine önem veren bir usta, tüm yapılması gerekenlere uyar ve tek tek kontrol ederek rektifiye işlemini tamamlar.

2024 Motor Rektefiye Fiyatları

Motor Rektifiye Fiyatları


Ustalardan aldığımız bazı marka ve modellerin rektifiye fiyatlarını siz Tofaş Team ziyaretçileri için altta bir araya getirdik. Diğer marka ve modellerin rektifiye fiyatlarını merak ediyorsanız bu konu altına yorum yazabilirsiniz. 
 
MARKA/MODEL REKTEFİYE FİYATI
Tofaş Şahin, Doğan, Kartal motor rektefiye fiyatı 19.000- 26.000₺
Renault 9 motor yenileme fiyatları 18.000 – 21.000 ₺
Honda civic 1.6 ies motor rektefiye fiyatları 28.000 – 36.000 ₺
Tempra motor rektefiye fiyatları 20.000- 23.500 ₺
Citroen c3 motor rektefiye fiyatı 25.000 – 35.000 ₺
Fiat marea motor rektefiye fiyatı 22.000 – 26.000 ₺
Fiat tipo motor rektefiye fiyatları 18.000 – 19.000 ₺
Lada samara motor rektefiye fiyatları 18.000 – 19.000 ₺
Passat 1.8 t motor rektefiye fiyatları 27.000 – 35.000 ₺
Fiat 1.9 JTD motor rektefiye fiyatları 35.000 – 45.000 ₺
Renault 19 motor rektefiye fiyatları 15.000-24.000 ₺
Mercedes 200E rektifiye fiyatı 28.000-35.000 ₺
Skoda Favorit Felicia rektifiye fiyatı 19.000-23.000 ₺
Fiat Egea 1.4 benzinli rektefiye fiyatı 28.000-36.000 ₺

2024 Dizel Motor Rektefiye Fiyatları

 

Dizel motor rektefiye fiyatları 2024


Dizel motor rektefiye fiyatları, benzinli modellere göre oldukça yüksek fiyattadır. Dizel motor çalışma sisteminin daha karmaşık ve daha zorlu olması, işçilik ve malzeme fiyatlarını da yükseltmektedir. Dizel bir araçta rektifiye işçilik fiyatı günümüz de minimum 15- 20 bin liradan başlamaktadır. TDİ, JTD ve multijet gibi dizel motorların rektifiyesi ve fiyatlarını merak ediyorsanız, bu konu altına marka ve model belirterek fiyat bilgisi öğrenebilirsiniz.

Motor Rektifiye İşçilik Ücretleri


Motor rektefiyesinde işçilik ücretleri araç marka ve modeline göre değişiklik göstermektedir. Fakat günümüz de standart bir aracın motor rektefiyesi işçilik fiyatı ortalama olarak 10 bin liradan başlamaktadır. Bazı araç motorlarının mekanik işçilikleri çok zor olduğundan fiyatlarda dolaylı olarak yükselmektedir.

Motor Rektifiye İşleminin Faydaları Nelerdir?


Motor rektifiye zamanı gelmiş bir araç genellikle çok yorgun olur. Yağ ve su eksiltme gibi problemler meydana gelir. Buda bir araç kullanıcısının hiç istemediği durumlar arasında yer alır. Ayrıca araçta beyaz ve mavimsi bir dumanda belirir. Buda yağ yakmaya başlamış olan motorun belirtileri arasındadır. Yağ yakan bir aracın artık yenilenme yani rektifiye edilme zamanı gelmiştir. Motor rektifiye edildikten sonra çok büyük bir fark oluşacaktır. Aracın çalışmasından performansına kadar büyük bir iyileşme görülecektir.

Motor rektefiye işlemi oldukça sağlıklı bir işlemdir. Doğru ustaya veya servise gittikten sonra işlemlerin bitmesini bekleyebilirsiniz. 

Motor Rektifiye İşleminde Değişen Parçalar


Motor rektifiyesi sırasında birçok motor parçası değişir. Bunların içinde pistonlar, gömlekler, keçeler, contalar, subaplar, segmanlar, ekzantrik mili gibi önemli parçalar yer alır. Bu parçaların değişimi sonrasında araç motorunun sağlıklı çalışması hedeflenir. Bazı araçlarda ise problemin tam olarak büyümemesi ile beraber ustanız burada ki bazı parçaların değişmemesine gerek duyabilir. Bu gibi durumlarda, detaylı bir rektifiye yaptırmak istiyorsanız tüm parçaların yenisiyle değişmesinin en iyi yol olacağını buradan belirtmek isteriz.

Motor Rektifiyesini Nerede Yaptırmalıyım ?


Motor rektifiyesi dikkat edilecek konulardan birisidir. Yaptıracağınız servisin veya ustanın burada ki rolü çok büyük olacaktır. Pişman olmamak adına her zaman aracınızdan anlayan bir serviste veya ustada iş yaptırmanız gerekmektedir. Araç modeli hakkında yüksek tecrübeye ve donanıma sahip ustaları araştırarak bulabilir ve bu ustalardan bilgi ve fikir alarak hareket edebilirsiniz. 

Motor Rektifiyesi Kaç Gün Sürer


Araç komple motor rektefiyesi ortalama olarak 10 gün kadar sürer. Bazı iş yerleri bu süreyi daha erkene çekebilir veya daha da artırabilir. İş yerinin yoğunluğuna ve usta sayısına göre rektifiye süresi değişebilmektedir. Bu gibi işlemlere başlamadan önce ustanızdan net bir süre bilgisi almanız çok iyi olacaktır.
[+] 1 üye bu paylaşımı beğendi
Web Tasarım  - Reklam Danışmanlığı
İnstagram: DoğayaKaçanAdam
TofasTeam.com