Tofas Team

Tam Versiyon: Gazcıdan girdik elektrikçiden çıkamadık
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
1-2 hafta önce motor ısınınca silkelenme ve teklemeyle ilgili bir konu açmıştım.Bugün sanayiye gittim İlk olarak motorcuya gittim baktı etti elektrikçiye geç dedi ardından elektrikçiye geçtim akü problemlidir dedi baktı etti ölçtü aküde de problem çıkmadı sonra bilgisayar kontrollü bir elektrikçiye götürdüm bir sürü kablo bağladı değerlere baktılar bobin arızalı ve bujilerinin her biri ayrı telden dedi.Çıkardık bi baktık 1. buji hindistan 2. buji alman 3.sü çin malı 4.sü alman her biri alman malı olmalı gerekiyor dedi.

Anlamadığım konu şu soğukken bu sorun yokta niye ısınınca ? daha yaptırmadım bobin değiştirme ve ayar için sadece 50 tl istedi malzemelerde bizden Dodgy bobin değişince ayar mı yapılıyor ?
Gören de bobin değiştirmek için komple motoru indircek.2 somun tutuyo bobini çıkarıp yenisini takacak.Düz motorların bobin para değil zaten bence kendin hallet.İlk bujilerden başla sonra bobine el atarsın.
Bende öyle düşünüyorum adam 30 tl dedi ben zannettim bobinle beraber şok oldum sanki 2013 model aracın bobin değişicek işçilik istiyor.En fazla 3-4 kablo var benim bildiğim onlar sökülüp yerine takılacak buji değiştirmek kolay zaten anahtarı olduktan sonra
arkadaşım bizimde böyle bi sorunumuz vardı sorun tüp beynine elektriğin güçlü gelmemesiymiş.tüp beynine bi röle taktılar sorun çözüldü.20 tl ye yaptırdık.
İsmail onu denediler direk kablo çektiler gene aynı sorun oldu.
gaz ayarina baktinmi havayi az yada fazla aliyordur belki yada gaz beyni omrunu tammlamistr
3 farklı yere gittim 1 taneside takdırdığımız yer bakım servisine gittim 3 kere ayar yapıldı hala aynı.Tüp beyni garantili hala 1 buçuk yıl oldu.
4 tane orijinal buji al, kablolarını yenile istersen. bobin kaputu açınca sol çamurluğun üstünde zaten. iki tane 10luk civata tutuyor. çok basit değiştirirsin. kolay gelsin.
Ayar yapıcam dedi birde.Buji veya bobin ayarı var mı ? benim bildiğim avans,platin ayarı falan var
Seni bilmiyor zannettiyse ayar yapcam deyip geçmiştir.Onları değiştirince ayarlık bi iş yok.
Sayfalar: 1 2