Tofas Team

Tam Versiyon: Makyajlı Araçlara Şok Ceza
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5
(01.03.2013, 01:52)sonata007dr yazdı: [ -> ]Valla yorumlara baktım içim karardı resmen.

Ne polis bir akrabam var nede polisleri severim ama burda suçlu polis değil arkadaşlar. onlar kanun uygulayıcıları. Sorun hükümette polise performansı getirdiler sözde çorba parası olayları olmasın diye bu sefer amaç kuralları öğretmekten insan hayatını düzenlemekten çıktı büyük bir gelir kaynağı haline geldi.

meseleye dönersek pembe doğan ön plaka takmamış kanunen YASAK aracını trafikte başka insanlarla beraber ortak yollarda kullanıyorsa yapacak bir şey yok herkeste biliyorki orada "plakam düşmüş haberim yok" diyor yalan söylüyor. arabasına gözü gibi bakan biri o plaka gerçekten düşseydi gider ne yapar eder o plakayı takardı. arabanın duruşundan şeklinden belli zaten titizliği vsvs.
içimizde vardır kesin kendimde dahil olmak kaydıyla özellikle öğrencilik yıllarımızda ; üzerine kıyafet almayıp ayağına ayakkabı almayan o parasını çok sevdiği aracına harcayan arkadaşlar vardır gözü gibi bakar arabasına ama burda mesele kurallara uymaktır.

eğer uymuyorsan sızlanmanın mızıklanmanın anlamı yok cezayı ödersin kenara geçersin. bunun için hiç bir meslek grubunun veya insanın aşağılanmasına küfür yemesine beddua almasına gerek yoktur diye düşünüyorum.

birde şu şehir efsanesi var işte lüks araçlar durdurulmuyor hep şahinciler vsvs yok böyle bir şey hele radarda hiç af yok çünkü araçlarda kamera var artık kameraya takıldınmı olay bitti yada alkol metreye üflettinmi o cihazın hafızasında kalıyor mecburen memur cezayı yazıyor. kaç defa şahit oldum ayrım yok lükls jeeple bir doğan aynı zamanda durduruluyor hatta geçenlerde haberlerde millet vekilini bile çakar lambadan durdurup işlem yaptılar bayan vekilin polisin üzerine aracı sürmesine rağmen. tabiki istisnalar kaideyi bozmaz.

bana göre diğer insanların hayatını trafikte tehlikeye atmayacak ( bakla kesilmiş helezon vsvs ) , onları rahatsız etmeyecek ( kafa yoran egzoz aşırı derecede ayarsız göz alan zenon far vsvs insanları malesef rahatsız ediyor) sürüş güvenliğini engellemeyecek ( aşırı derecede koyu filmli camlar zift gibi ) her türlü olaya müsamaha gösterile bilir tabi parantez içlerindekiler hariç olmak kaydıyla ama özellikle alkollü araç kullanmak, hız kurallarına uymamak, emniyet kemeri takmamak, trafikteki insanların hayatını tehlikeye atacak şekilde makas vsvs atarak araç kullanmak kesinlikle engellenmelidir.

insan hayatı ucuz değildir olmamalıdır o nedenle zevklerimizi mevcut kanunlara uyduralım uyduramıyorsakta cezasına katlanma erdemini gösterelim bari. Saygılar....

abi sen diyosunki millet vekilinede yazıyor yazsın abi ne koyacak ona radarı bilmiyormu o yavas gitsin girmesin radara adamn parası bol bi millet vekilinin maasını bilmeyen cok az insan vardır millet vekilindeki agırlık bizde olsa bizde problem etmeyiz benmde birsürü polis tanıdıgım var hatta bn polis olmayı cok istiyodm sırf polis olmayıda bu trafik ve devriye olayları içindi neyse konu dagılmasın. kurallara uyacaksın felan diyosnda modifiye yapmayalm mı yani buda bizim zevkimiz tm bazı seyler cok abartılı cok koyu camlar felan filmde belli bi kalınlıga izin versin eksoza ses desibeli koysn her polisde alkol cihazı var bide desibel cihazı versinler geciyosa yazsın yani burda çözüm çok ama bunlar bilerek yapıyor plakayı takmamıs veya gercekten düşmüş olabilir diyosn ki arabasına özniyo belki vida atmadı yapıstırdı oda tam tutmadı tofasın tamponu ne kadar kaliteli herkes biliyotutmamıs dusmustur belki adam 1500 ceza yazdı demiyor daha onceden 1500 tl ceza yemiş gercekten bu modifiye hastalık diyeceksinki 1500 tl ceza yedi hala neyin peşinde hastalık bu engel olamıyosunki. baska zaman kendi akrabalarının evrak ekskliklerini tanıdıkalrının eksikliklerini görmezden gelebiliyorlar burda oturup tartısacaksak bu konuyu cok sey sylenir. benim aracımın basık olmasının kime ne zararı var kaza yapınca basık halde vrunca daha mı cok hasar veriyorm o zaman kamyonların hiç hasr vermemesi lazım yerden gayet yüksekteler. basık olunca adam girdi arabaya basık oldugu için basık araba daha cok zarar görecek doğal olarak ee adam bunu göze alms zaten basmıs arabasını türkiyede değişecek ilgilenilecek cok sey var ama bunları yapacak kimse yok basımızda kim varsa veya işte mecliste olanlar ben su partiyi tutuyormda demiyorm hepsi aynı bnm için birbirleriyle laf söz dalasında bulunacaklarına ülkeyle ilgilenme vakti bulamıyorlar lütfen biraz mantıklı olalım tm bi kaç araba abartılı olur ama orda ne kadar arac var görünüyo beni çevirse orda ceza yazsa bide onun etrafında dönerim cezayı yazdktan sonra acarım eksozuda tamamen dip gaz giderm umrumda olmaz yemişim cezamı yazsn bide plakaya yazsn. milletin çalınan arabalarını bulsunlar kurallar varsa sitedeki bi arkadasın aracı bulunamadı daha milleti sallamaktan baska bişi yapmıyorlar benim evimin önüne kadar hırsız geldi aracımın garajını yokladı ertesi gün polis merkezine gittim dedm böle böle ordaki devriyeleri daha bi yogunlastırabilirmiyzarba ne dedi şahin dedim sende sat kurtul dedi. tm dedim üstüne para koy bnde gidip sıfır avrupa alıyım cünkü ben şahini ikinci el almadım sıfırdan beri bizde. kurallara geldik işte hadi hani yoktu avrupa şahin ayrımı bunu bna polis söyledi

Benim aracımda abart eksoz var gecen ekmek almaya gidiyorm rampa var evimizn yakınlarnda neyse orayı cıkıyorm yavas yavas baktm polisler ceza yazıyo neyse ikideydi 3e attm bagırtmadan cıkıyorm polisin önünden gectm aynadan bakıyorm eksoza baktı benim eksoz ankara abart diye geciyo kafası orjinal eksozdan biraz daha büyük orjinal gibi duruyo baktı eksoz orjinal yani ona öle geldi bişi demedi tekrar ekmek aldm ordan geciyorm iki şahini cevirmiş baktm eksozlara krom. mesele bi günde ara gazı ckerek sürüyorm trafikte eksoz acık zatn motorlu bi polis geldi hastayım bunlara bi ara gazı daha cek dedi sonra trafik acıldı yanımdan gecerkende dedi fazla basma cok bagırıyo tm dedim ne bu simdi bana ceza yazamaz mı biliyo bagırdıgını. bunların ne yaptıgını kimse bilmiyor herkes kafasına göre poliscilik oynuyor.
Modifiye yapmayacaksın kimse demiyor ama kuralına uygun olacak. Aracını boyatınca ruhsatına işleteceksin mesela,

Plakayı yapıştırmadığı çok belli çünkü tamponda iz yok hem bizide poliside ilgilendirmez o durum plakan yoksa cezayı yersin düz mantıkla bakmak lazım düştü demek masum göstermez olayı. araç plakasını takmamanın modifiye ile ilgisi ne? yarın birinin anasına bebesine çarpsa kaçsa plakada yoksa nerden bulacan tamam bazı şeyler olur ama plakasız trafikte araç gezemez çok saçma. bunu savunan suçluyu savunur.

Modifiye hastalık olabilir 1500 tl cezada yiyebilir alkol bağımlılığıda hastalıktır. Böbrek kanseride hastalıktır bunlar doğal şeyler hastaysa yasak bir şey yapıyorsa cezasını çeker polisin bebesine anasına sövmek insanca değil ama.

Aracının fizik kurallarına aykırı olarak bakla kesilerek yada helezonların ısıtılıp rijiditesinin arttırılarak zevkli hale gelmesi bir başkasına zarar verebilir. Araçların yere basılması yol tutuş için yapılır ama kuralına uygun olacak polis basık araca ceza yazmaz. Yolda giderken bi çukura gidersin ısıttığın helezon kırılır gider karşı şeritte kendi halinde adama çarparsın hem ona sebep olursun hem sen sana sebep olursun.

Valla polis seni çevirse kurallara uygun olmayan aracına ceza yazsa sende orda yanlasan dönsen egzozunu da açsan bence kendine yakışmayan bir haraket yapmış olursun.sonuçta yine ceza yersin aracını bağlarlar ehliyetine el koyarlar yine olan sana olur. Kurallar çiğnenmek için konulmamıştır.

Hırsızın hiç mi suçu yok. Bir memurun tavrını bütününe yaymak çok yanlış aklına yatmadıysa verdiğin cevap gidersin amiriyle konuşursun yada dilekçe verirsin sana o söylediği cevabı yazılı imzalı olarak vermesini söylersin. Hiç olmadı açarsın interneti bimer e girersin başından geçen olayı devlet memurunun ismini vsvs verirsin şikayet edersin. Yada cep telefonun kamerasını açıp o memura aynı cümleleri söylemesini söylersin gidip cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunursun. Aslında Hak aramak çok kolay ama bir kişi için olan düşüncemizi bütüne yaymak ebesine bebesine sövmek daha kolayımıza geliyor.

Sözün özü kurallar insanlar içindir kimse kendi zevki için bir başkasının hayatını tehlikeye atamaz. Bunun hiçbir şekilde mantıklı izahı yoktur. Kendimizin yanlışını hatasını başkalarına yüklememeliyiz…

tartışma olsun veya polemik olsun diye yazı yazmıyorum bunlarda benim düşüncelerimdir herkes benimseyecek diye bir durum yok burası forum sitesidir kimseyi rencide etmeden kırmadan herkes düşüncesini paylaşabilir bu şekilde algılayınız lütfen....
Oğuzhan kardeşe katılıyorum. Bende çevirmeden durdurulmadan geçerken son model BMW ve Mercedesi çevrilirken gördüm. Onlarda çevriliyor.
Burda alkolden felan bahsetmiyorum işimiz konumuz modifiye alkollü insanı cevirsinler hatta oyle kişilere daha agır cezalar gelsin o konuda sıkıntı değil ama modifiye fazla kişilere zarar verecegini düşünmüyorum bir sürü kişiye sorsak bi konuda renk secimini birsürü renk cıkar ortaya yani bu ülkede herseye belli kurallar getirirlirse ne kimsenin can tehlikesi söz konusu olur nede böyle birilerinin kalbini kırarlar. baska yerde mi okudunuz bilmiyorum yada şahsım adına konusuyorum bir kişinin yaptıgı hatayı ailesine veya yakınlarna cıkartmadım hiç bi zaman zaten oyle insanlar afedersiniz cahilliklerinden yapar bu mevzuyu ben polis memurlarının hareketini kınıyorum herkese eşit davranılmıyor istenildiği kadar tartısırım bu konuyu ama hiç bir zaman ne tamamen onlar haklı nede tamamen biz modifiyeciler benim bu 1500 tl yiyen şahsıda savunma gibi veya reelde tanıma gibi bi durumum yok sadece kendime söyluyorum kendimi savunuyorum. Mesela sisler simdi ben bunu aksam yaksam ne yakmasam ne bende xenon var ve öyle bi ayarladımki karsıdakini ne rampada ne düzlükte gözünü alıyor ama gel gelelim bide farları öle bi ayarlattımki karsıdakini kedi gibi yapıyor polis geliyo sislerin acık sisleri kapat kendiside sis park geziyor sizinkide acık siz neden geziyosunuz millete böle gezmenin yasak oldugunu mu belirtiyosunuz dedm hemen ver kimliğini ehliyetini diyo halbuki ben kapımın önünde sis farlarımı ayarlıyorm bu havada ayarlanmaz diyor neden diyorum kış değil ustacım iyide bunun yazı kısımı var aydınlatmayı kısa mesafe tutuyorum ona göre ayar veriyorm ben sisli havayı mı bekleyim ayarlamak için böle polis memurlarına cok denk geldim. peki sikayet etme konusunda kimi kime şikayet edecez? tofascıların adı çıkmıs bi kere derki adam sen kesin bişi yapmıssın baskasının arabasına neden gelmiyor bu hırsız şikayet ettn diyelim birde bunun manevi yönü var tm o polis bi hata yapıyo bunu ailesine kesmenin hiç bir mantıgı yok. o görevden alınırsa evdekileri ac kalır bu tamamen şahsi görüşüm bununla ilgili bir uygulama yapılmasını istiyorum ben tek basıma gidip şikayetci olarak colugun cocugun rıskını kesmek istemem . tartısmadan kastım kavga anlamında değil benden yaşca bayagı bi büyüksünüz. formlar zaten tartısmak için vardır varsa bi kusurumuz affola bnim amacım burda birbirimizin göremedigi seyleri görebilmek yasın ne bana ne göstereceksiniz diyebilirsiniz ama ben askerlik cagındayım yazın askerim gidince vatan ugruna ölmek var belkide o zamanda yasım problem olmaz yanlıs anlamayın sakın ben saygısızlık etmek istemem.
(01.03.2013, 08:58)pisyanci yazdı: [ -> ]Burda alkolden felan bahsetmiyorum işimiz konumuz modifiye alkollü insanı cevirsinler hatta oyle kişilere daha agır cezalar gelsin o konuda sıkıntı değil ama modifiye fazla kişilere zarar verecegini düşünmüyorum bir sürü kişiye sorsak bi konuda renk secimini birsürü renk cıkar ortaya yani bu ülkede herseye belli kurallar getirirlirse ne kimsenin can tehlikesi söz konusu olur nede böyle birilerinin kalbini kırarlar. baska yerde mi okudunuz bilmiyorum yada şahsım adına konusuyorum bir kişinin yaptıgı hatayı ailesine veya yakınlarna cıkartmadım hiç bi zaman zaten oyle insanlar afedersiniz cahilliklerinden yapar bu mevzuyu ben polis memurlarının hareketini kınıyorum herkese eşit davranılmıyor istenildiği kadar tartısırım bu konuyu ama hiç bir zaman ne tamamen onlar haklı nede tamamen biz modifiyeciler benim bu 1500 tl yiyen şahsıda savunma gibi veya reelde tanıma gibi bi durumum yok sadece kendime söyluyorum kendimi savunuyorum. Mesela sisler simdi ben bunu aksam yaksam ne yakmasam ne bende xenon var ve öyle bi ayarladımki karsıdakini ne rampada ne düzlükte gözünü alıyor ama gel gelelim bide farları öle bi ayarlattımki karsıdakini kedi gibi yapıyor polis geliyo sislerin acık sisleri kapat kendiside sis park geziyor sizinkide acık siz neden geziyosunuz millete böle gezmenin yasak oldugunu mu belirtiyosunuz dedm hemen ver kimliğini ehliyetini diyo halbuki ben kapımın önünde sis farlarımı ayarlıyorm bu havada ayarlanmaz diyor neden diyorum kış değil ustacım iyide bunun yazı kısımı var aydınlatmayı kısa mesafe tutuyorum ona göre ayar veriyorm ben sisli havayı mı bekleyim ayarlamak için böle polis memurlarına cok denk geldim. peki sikayet etme konusunda kimi kime şikayet edecez? tofascıların adı çıkmıs bi kere derki adam sen kesin bişi yapmıssın baskasının arabasına neden gelmiyor bu hırsız şikayet ettn diyelim birde bunun manevi yönü var tm o polis bi hata yapıyo bunu ailesine kesmenin hiç bir mantıgı yok. o görevden alınırsa evdekileri ac kalır bu tamamen şahsi görüşüm bununla ilgili bir uygulama yapılmasını istiyorum ben tek basıma gidip şikayetci olarak colugun cocugun rıskını kesmek istemem . tartısmadan kastım kavga anlamında değil benden yaşca bayagı bi büyüksünüz. formlar zaten tartısmak için vardır varsa bi kusurumuz affola bnim amacım burda birbirimizin göremedigi seyleri görebilmek yasın ne bana ne göstereceksiniz diyebilirsiniz ama ben askerlik cagındayım yazın askerim gidince vatan ugruna ölmek var belkide o zamanda yasım problem olmaz yanlıs anlamayın sakın ben saygısızlık etmek istemem.

Oğuzhana katılıyorum ben de.Plakayı takmamış ha nolcak 2 vida atıversen arabanın görselliği mi gitcek.Plakayı söküp cama koyuyolar.Batıyor mu plaka orjinal yerinde anlamıyorum.50 lira yevmiyeyle çalışıyorum diyo arabayı yüklemiş.Tamam yüklesin eyvallah da kuralına göre yapsın.Film yasak gitsin 3-5 fazla versin renkli cam taktırsın.O kadar masraf ediyor mis gibi orjinal renkli cam varken hala film çektirmiş.Videoda bi eleman katran karası çektirmiş sonra polise yakınıyor orda.Egzoz yasak bas bas bağıran egzoz takıyorlar.Tok fakat az ses çıkaran egzozlar var onlardan taksın.

Polislerin de suçu yok emir kulu onlarda.Üstten emir geliyor rahatsızlık verenleri trafiği tehlikeye atanlara yazın diyolar.Tofaşçılar zaten mimli en ufak harekette göze batıyoruz.

Senin xenon olayına gelirsek de bu mu şimdi göz almayan.İmzandaki fotoya bile bakılmıyor göz kamaştırıyor.Xenona istediğini yap merceksiz olduktan sonra her türlü göz alıyor.Belki karşıdan gelen adamın göz hassasiyeti var.Senin yüzünden bi yere çarpsa bu da karşıdakinin canını tehlikeye atmıyor mu?İlla xenon takcam dersen gidersin çıkma mercek bulursun bulunmucak bişey değil oraya monte edersin kafa rahat kullanırsın.
(01.03.2013, 11:51)Nihat86 yazdı: [ -> ]
(01.03.2013, 08:58)pisyanci yazdı: [ -> ]Burda alkolden felan bahsetmiyorum işimiz konumuz modifiye alkollü insanı cevirsinler hatta oyle kişilere daha agır cezalar gelsin o konuda sıkıntı değil ama modifiye fazla kişilere zarar verecegini düşünmüyorum bir sürü kişiye sorsak bi konuda renk secimini birsürü renk cıkar ortaya yani bu ülkede herseye belli kurallar getirirlirse ne kimsenin can tehlikesi söz konusu olur nede böyle birilerinin kalbini kırarlar. baska yerde mi okudunuz bilmiyorum yada şahsım adına konusuyorum bir kişinin yaptıgı hatayı ailesine veya yakınlarna cıkartmadım hiç bi zaman zaten oyle insanlar afedersiniz cahilliklerinden yapar bu mevzuyu ben polis memurlarının hareketini kınıyorum herkese eşit davranılmıyor istenildiği kadar tartısırım bu konuyu ama hiç bir zaman ne tamamen onlar haklı nede tamamen biz modifiyeciler benim bu 1500 tl yiyen şahsıda savunma gibi veya reelde tanıma gibi bi durumum yok sadece kendime söyluyorum kendimi savunuyorum. Mesela sisler simdi ben bunu aksam yaksam ne yakmasam ne bende xenon var ve öyle bi ayarladımki karsıdakini ne rampada ne düzlükte gözünü alıyor ama gel gelelim bide farları öle bi ayarlattımki karsıdakini kedi gibi yapıyor polis geliyo sislerin acık sisleri kapat kendiside sis park geziyor sizinkide acık siz neden geziyosunuz millete böle gezmenin yasak oldugunu mu belirtiyosunuz dedm hemen ver kimliğini ehliyetini diyo halbuki ben kapımın önünde sis farlarımı ayarlıyorm bu havada ayarlanmaz diyor neden diyorum kış değil ustacım iyide bunun yazı kısımı var aydınlatmayı kısa mesafe tutuyorum ona göre ayar veriyorm ben sisli havayı mı bekleyim ayarlamak için böle polis memurlarına cok denk geldim. peki sikayet etme konusunda kimi kime şikayet edecez? tofascıların adı çıkmıs bi kere derki adam sen kesin bişi yapmıssın baskasının arabasına neden gelmiyor bu hırsız şikayet ettn diyelim birde bunun manevi yönü var tm o polis bi hata yapıyo bunu ailesine kesmenin hiç bir mantıgı yok. o görevden alınırsa evdekileri ac kalır bu tamamen şahsi görüşüm bununla ilgili bir uygulama yapılmasını istiyorum ben tek basıma gidip şikayetci olarak colugun cocugun rıskını kesmek istemem . tartısmadan kastım kavga anlamında değil benden yaşca bayagı bi büyüksünüz. formlar zaten tartısmak için vardır varsa bi kusurumuz affola bnim amacım burda birbirimizin göremedigi seyleri görebilmek yasın ne bana ne göstereceksiniz diyebilirsiniz ama ben askerlik cagındayım yazın askerim gidince vatan ugruna ölmek var belkide o zamanda yasım problem olmaz yanlıs anlamayın sakın ben saygısızlık etmek istemem.

Oğuzhana katılıyorum ben de.Plakayı takmamış ha nolcak 2 vida atıversen arabanın görselliği mi gitcek.Plakayı söküp cama koyuyolar.Batıyor mu plaka orjinal yerinde anlamıyorum.50 lira yevmiyeyle çalışıyorum diyo arabayı yüklemiş.Tamam yüklesin eyvallah da kuralına göre yapsın.Film yasak gitsin 3-5 fazla versin renkli cam taktırsın.O kadar masraf ediyor mis gibi orjinal renkli cam varken hala film çektirmiş.Videoda bi eleman katran karası çektirmiş sonra polise yakınıyor orda.Egzoz yasak bas bas bağıran egzoz takıyorlar.Tok fakat az ses çıkaran egzozlar var onlardan taksın.

Polislerin de suçu yok emir kulu onlarda.Üstten emir geliyor rahatsızlık verenleri trafiği tehlikeye atanlara yazın diyolar.Tofaşçılar zaten mimli en ufak harekette göze batıyoruz.

Senin xenon olayına gelirsek de bu mu şimdi göz almayan.İmzandaki fotoya bile bakılmıyor göz kamaştırıyor.Xenona istediğini yap merceksiz olduktan sonra her türlü göz alıyor.Belki karşıdan gelen adamın göz hassasiyeti var.Senin yüzünden bi yere çarpsa bu da karşıdakinin canını tehlikeye atmıyor mu?İlla xenon takcam dersen gidersin çıkma mercek bulursun bulunmucak bişey değil oraya monte edersin kafa rahat kullanırsın.

ben xenonluyken sıkıntı çıkarttı demedim farkındaysanız xenon'suzda aracımda uyarı alıyordm oda mı dikkat çekiyo göz rahatsız ediyor öyleyse sislerin satısını yasaklasınlar. Madem emir kulları yada Komple hersey yasak modifiye parcalarının satısını yasaklasınlar bunların amacı ülke kazansın neden yasaklamıyo millet nasıl olsa yaptıracak bunları bizde ceza yazarız ülkeye gelir Türkiye sistemi bu şekilde bi avrupa ülkesinde yasak ruhsata işletebiliyorsunuz. eksoza dediğim gibi belli bi desibel koysun ya muayenede ben abart eksozla geçtim isteyen inanır istemeyen bu yaz temmuzda tekrar muayenem var gideriz ekszla geceriz madem trafiktede yasak bnm eksoz muayeneden öle geçirmeyecek cunku muayenede desibel testine tutuldu aracım ama poliste böle bişi yok muayene avrupa standartlarında peki plislerimizin uygulaması neden byle? benim sislerime karısacagına eksozuma karısacagına çalınan arabaları bulsunlar gremedikleri mahallelere girsinler kodamanların ensesi kalın diye durduramıyorlar bunuda bilsin bi şahincinin ne tanıdıgı olacak hesabındalar
Porsche ferrari gibi arabaların orjinal egsozu zaten bağırıyor onlara bişey demezler ama 3 kuruş harcayıp araçlarını modifiye eden insanlara 1500 tl ceza yazarlar adalet mi bu Confused
Avrupada ruhsata işletiyorsun ama o malzemelerin de onaylı olması gerekir.Aksesuarcıdan aldığın 40-50 liralık xenonu ya da egzozu ruhsata işletemezsin TUV sertifikası olması gerek.Onun için de hella ya da philips gibi kaliteli kitler olması lazım.Egzozlar desen keza öyle.TR de böyle bir uygulama olsa kim alır 300-400 e xenon ya da egzoz.

Daha önceki mesajımda da belirttim tok ama az ses çıkaran egzozlar var bunlar muayeneye engel değil.Her performans egzoz bağıracak diye bişey yok zaten.Kuru gürültü olmasındansa tok sesli egzoz daha güzeldir.

Polisin giremediği mahalle nedir Allah aşkına ya 21. yüzyıldayız yanına çevik kuvveti alarak istediği yere girer.O eskidendi yok polis şuraya buraya giremiyormuş vs.Çalınan araba için adamlar müneccim değil kimbilir nerede araba.Zaten bu zamanda çalınan arabaları parçalayıp satmak için çalıyorlar.O eskidenmiş çalıp 2 tur atayım benzin bitene kadar sonra bırakırım hesabı.Immo vs adam uğraşıyor arabayı çalmak için 3-5 tur atmak için uğraşmaz bile.Hemen çalıp dükkana sokuyor parçalayıp satıyorlar.
(01.03.2013, 13:36)Nihat86 yazdı: [ -> ]Avrupada ruhsata işletiyorsun ama o malzemelerin de onaylı olması gerekir.Aksesuarcıdan aldığın 40-50 liralık xenonu ya da egzozu ruhsata işletemezsin TUV sertifikası olması gerek.Onun için de hella ya da philips gibi kaliteli kitler olması lazım.Egzozlar desen keza öyle.TR de böyle bir uygulama olsa kim alır 300-400 e xenon ya da egzoz.

Daha önceki mesajımda da belirttim tok ama az ses çıkaran egzozlar var bunlar muayeneye engel değil.Her performans egzoz bağıracak diye bişey yok zaten.Kuru gürültü olmasındansa tok sesli egzoz daha güzeldir.

Polisin giremediği mahalle nedir Allah aşkına ya 21. yüzyıldayız yanına çevik kuvveti alarak istediği yere girer.O eskidendi yok polis şuraya buraya giremiyormuş vs.Çalınan araba için adamlar müneccim değil kimbilir nerede araba.Zaten bu zamanda çalınan arabaları parçalayıp satmak için çalıyorlar.O eskidenmiş çalıp 2 tur atayım benzin bitene kadar sonra bırakırım hesabı.Immo vs adam uğraşıyor arabayı çalmak için 3-5 tur atmak için uğraşmaz bile.Hemen çalıp dükkana sokuyor parçalayıp satıyorlar.

Sitedeki kömürkentli arkadasımızın arabasını bulamadılar ama dünya kadar mobese var peşine düşülse araba kurtarılmasa bile yapan cezasını ceker 21. yüzyıldayız ama Türkiyedeyiz hala girilemeyen yerler var çevik kuvvetle girer orası ayrı ama bi araba içinde bunu yapmazlar yapmıyorlar neden çünkü kendi arabası değil.Biliyorum 3-5 tur atamadıkalrını adam çözemediği arabayı gelip çekiciyle alıp götürüyor bunlar yaşanmıs seyler sehir efsanelerinden bahsetmiyorum sizin orda bu tür seyler az olabilir ama benim yaşadıgım bölgede hırsızlık haddinden fazla cevren tanıdıgın yoksa bulamıyosun bnim amcamın aracının kaputu calındı polis bulamaz mıydı bulur hırsızlar beli biraz sorusturulsa cıkar ama amcam tanıdık vasıtasyla buldu kimin yaptıgını bizim aracla yan yana duruyodu arabalar onun kaputunu almıslar içine girmişler felan adamı yakaladı hırsızı abi siparis üstüne geldi senin oldugunu bilsem çalarmıydım diyor. polisler bunları bilmiyor mu bn bu hırsızın gezdigi aracın plakasını polise verdim daha bulacaklarda bizi karakola cagıracaklar bırakın Allah'ınızı seviyosanız hersey modifiyeye ceza yazmakla kalmıyo ceza kolayına geliyo .

50-100 liralık xenonlarında kalitesi ortada. 300-400 xenon olacak diye bişi yok avrupadaki malzemeler bizim ülkeye daha ucuza geliyor ben teyp aldım türkiyedeki fiyatıyla aldıgım fiyat arasında daglar kadar fark var belkide kalite farkıda vardır. böyle pahalı olunca illa aksesuarcılar dünyalar kadar para kazanacak diye mi ucuz istiyosunuz madem hastasısınz bu modifiyenin madem farklı olmak hosunuza gidiyo dikkat çekmek istiyorsunuz kaliteli malzemelerle daha kaliteli modifiyeler ortaya cıkar on tane ucuz xenon alacagıma bi tane kalitelisi olsun bu fikirde düşüneecek birsürü insan tanırım kimse parasını çöpte toplamıyo adama diyosunuz ki 50 lira para alıyomus pembe aracın sahibi. adam tipten belli sanayici oldugu bırakın arabası öyle olsun adam belki boyacı ustası ? bnm arkadasım var boyacı 6ayda bi aracın rengini değiştiriyo bu arabası iyimş topluymus yapmıs bişiler deyip ceza kitlemek anlamına glmiyor. plaka konusunda haklı olabilirsiniz ama olayın aslını bilmiyoruz. iki vida atsa çırkınmı duracak diyorsunuz bi app vidalı plakaya birde yapıstırılmıs app plakaya hangisi daha çekici durur derseniz yapın anketi 10 kişiden 6sı yapıstırma app der. cama koyuyorlar plakayı ona karsıyım sonucta kamera felan görmüyor neyin ne oldugunu polislerimizde bahane cok ona ceza yazmayıp deseki tm plakanı tak surda vidala görüyüm yoksa cezanı al git diyebilir he hergün herkese plaka taktıracak felan değil ama efendi insanlarda var hevesinden taktırmıs ama polis ceviriyor komserim memurum amirim neyse karsısındaki söküyüm ben hemen diyen kişilerde var o kişilerde zaten o korku yetiyor bi daha yapmıyorlar. uygulama ceza puanı gibide yapılabilir her aracın eksisini yazıp belli bi seyden sonra tekrar muayene veya yüklü bi ceza çözüme ulasmaksa amac cok çözüm var burda sen polisi savunarak ben onların acıgını soyleyerek bişi elde edilmez

Ayrıca herkesin zevki farklı kuru gürültü olmasını kimse istemez eksozunun vanalılar son care oldu millete polis görüntüye bakıyo orjinal spor eksozlu araclara bile ceza yazan polisler gördüm bırakın burda polisleri melek gibi göstermeyi madem emir veriyorlar eğitiminide versinler onlar iletir üstlerne anlamıyoruz neye ne ceza yazacaz felan diye eğitim alabilirler
mustafa kardeşim dur bi nefes al biraz Smile sanada yaşınada saygım sonsuz. yazdıklarım sana değil genele idi. yanlış anlaşıldıysam kusuruma bakma.

şimdi tofaş hastası bir birey olarak bende tatlı modifiyeden yanayım. mesela bir aracımı komple boyattım bayada masraf yaptım yasal olarak kural kanun ne ise muayenesi olmasına rağmen muayenesini bile yeniden yaptırarak ruhsata işlettim.

burda polisin tavrı ve ya kişiliğinin genelini ifade etmediğini söylüyoruz. Şimdi sen kendini o polisin yerine koy bakalım. suç işleyen insanlara ceza yazma yetkisi veriliyor tabiki 4 4 lük herkese eşit uygulama yapması lazım ama yapamaz.

olayı başka bir şeye bağlayayım mesela bugun bir hsata yakını geldi muayeneye ilaç yazdıracağını söyledi. buyrun dedim oturtrum sistemden kimliğine baktım ve bi baktımki kendisine değil bir başkasına yazdırmak istiyor. dedim bu kişi nerde hasta yakını evde dedi. bende hastayı görmeden yazamayacağımızı hasta kendisi gelirse muayene edip uygunsa o zaman yazacağımı ve hastayı getirdiğinde yardımcı olacağımı söyledim.hemde güler yüzlü ve kibarca. insanların sağlık çalışanlarından bekleyemeyeceği kadar bir güzel samimiyetle.
ve o adam bana ne dedi biliyormusun " bizim verdiğimiz vergilerle maaş alıyorsun yazacaksın aile hekimisin yazmak zorundasın dedi" kanunen yanlış bir şey istiyor istediği cevabı almayınca hakaret etmeye başlıyor. kanunen hastayı görmeden yazılan tek kalem aspirin bile insanı ağır cezada yargılatabilir örnek hekim davaları vardır.yine kibarca şikayeti varsa sağlık müdürlüğüne gidip şikayet edebileceğini fakat hastayı görmeden ilaç yazamayacağımı söyledim. tuttu "bütün dr lar dayağı hak ediyor hepsini dövmek lazım bunlar dayaktan anlıyor dedi" sabrın sonu her zaman selamet olmuyor masadan kalktım yakasından tuttum sesi kesildi. boy 196 kilo 130 olunca adamın gıkı çıkmadı. hadi dövde görelim dedim yakasından fırlattım kaçtı gitti. olayı gören hastalar beni teselli ettiler ama o adama sorsaydın ağzına geleni yüzüme söyleyemediklerini içinden geçirmiştir. kimi görsede bu dr lar böyle bunlar şöyle der. işte kamu görevi kutsaldır işini herkes aynı oranda yapamaz bunda hem fikiriz ama suçluysak suçumuzu övmeyelim mesele burda.
ben o pembe doğanlı arkadaştan benim beklettim önce bir olur yolu varmı direyerekten tatlı dille olayı anlatması baktı olmuyor cezasına katlanması ve parasını ödemesi yönünde olurdu. orda polise atarlanmak kimseye fayda getirmez.

burası forum tabiki tartışacaz ama herkesin görüşüne saygı gösterecez önce anlayacaz birbirimizi. ben kafam dağılsın diye forumlara giriyorum ve inan çay molasında hasta yokken veya evdeyken vakit ayırıp bilgi paylaşımı için giriyorum varsa birine faydamız olsun yada biri bize faydalı olsun.

şu var geçenlerde bir sağlık ocağına gittim dr olmama rağmen aşı dolabını dakika başı açamayız diyerekten benim çocuğumunda aşısını yapmadılar hemde dr olduğumu söylememe rağmen biz yapıyoruz ama misafir aşıları. neyse araştırdım kanunen yaptıkları doğruymuş sesim çıkmadı. yada demedim ki tüm dr lar böyledir vsvs durum bundan ibarettir. Sürçü lisan ettiysek affola...
Sayfalar: 1 2 3 4 5