Tofas Team

Tam Versiyon: Makyajlı Araçlara Şok Ceza
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5
(28.02.2013, 14:14)SerialKiller yazdı: [ -> ]Bu pembe doğanlı arkadaşı sitemize davet ettimde gelmedi sanırsam okuduğum okulun orada oturuyor adı isa

aynen isanın arabası bu daha sabah gördüm evin önünde yazık olmuş ya
Bunların yüzünden ne eksoz nede film yaptırmadım sırf göze batmayalim die sadece helezon var oda hafif idare ediyorum şimdilik
eski aracımdada bigun egzos manifolddan kaçırıyo durdurdu arka cam yazısından aracı bağladı çektirdi otoparka orda söktürdü bide ceza yazdı utanmadan
Yazık günah ya
Burası Türkiye!
Rütbe adının önündeki ünvandan değil,
Belindeki tabancadan, arkandaki dayıdan gelir.

Burası Türkiye!
İp elimizdeyse asmaya kesmeye bayılırız, adalet bizde ya sokak ismidir ya da kadın!

Burası Türkiye!
İnsanlar yasal düzenleme yapın dedikçe memura sözel uyarı yapıp keyfi uygulamanın devamına bayılırız!
.
.
.

Yurt dışında sorun değil bunlar. Dışarıda her şeyi aracına işletebiliyorsun, takıyorsun parçanı keyfekeder, götürüyorsun muayeneye onay alıp hallediyorsun.
Yurt dışında klasik araçların bile yasası var, özel vergi ve trafik denetimleri var. Bizimkiler onları bile yeni araba gibi değerlendiriyor. Salınımı çokmuş, motor büyükmüş! El insaf, araba klasik lan klasik!

Trafiği ceza kesme işi sandığımız sürece, gerekli yasal düzenlemeler bilinçli şekilde çıkarılmadığı müddetçe, memur da hizmet içi eğitime girip denetlenmedikçe daha çok ceza yenir.

Burası Türkiye! yi olumlu olarak kullanabilmek için ağız dolusu dua ile. Geçmişler olsun
Arkadaşlar ceza çok, evet çok abartılı. Zaten caydırıcı amaçlı fazla ceza. Ancak eleştirirken biraz da adil olmak lazım. Aracın sahibine ''belgeyi çıkarttıracaksın o zaman'' diyor polis eksik belge var anlaşılan . Egzos sesi çok yüksek. Egzos zaten yasak. Herhangi bir sokaktan yada caddeden geçerken binaların camları sarsılıyor bu kadar gürültü milleti rahatsız eder. Yasak olması da mantıklı. Pembe aracın ruhsata rengi işlimiydi acaba o da var.. Renkli camların koyusunu taktıran birisi arka camdan dışarıyı net göremez. Yan aynaları da göremez. Sadece sizin değil diğer şöförlerin de canını tehlikeye atmış olursunuz. Ama ceza gerçekten yüksek 350 TL falan olaydı.. Arkadaş diyorki ''sanayide 50 TL yövmiye ile çalışıyorum'' polis dese ''arabandaki malzeme 3-4 binliralık ama? ne diyecek arkadaş ondan sonra? Tamam zevktir araba ancak aşırıya kaçınca göze batıyor. Tofaşların imajının berbat olmasının sebebi bu. Korkuyorum toptan yasaklayacaklar bütün tofaşları diye.
Her iki tarafta haklı olabilir ama yeri geliyor özgür demokratik bir ülkede yaşıyoruz.İşlerine gelmeyince illegal oluyor .O yüzden memnun olan keyfine bakar olmayan şikayet eder uyarıyla baktılar olmuyor o zaman cezanı kesersin ama bunlar yakaladımı ne varsa bi kerede yazıyorlar primleri artsın diye millete verdikleri maddi zarar kaçınılmaz oluyor.
geçmiş olsun o arkadaşlara nediyelim ama o pempe doganda vardır birşey durduk yere o kadar ceza yemez yazamaz kimse
Valla yorumlara baktım içim karardı resmen.

Ne polis bir akrabam var nede polisleri severim ama burda suçlu polis değil arkadaşlar. onlar kanun uygulayıcıları. Sorun hükümette polise performansı getirdiler sözde çorba parası olayları olmasın diye bu sefer amaç kuralları öğretmekten insan hayatını düzenlemekten çıktı büyük bir gelir kaynağı haline geldi.

meseleye dönersek pembe doğan ön plaka takmamış kanunen YASAK aracını trafikte başka insanlarla beraber ortak yollarda kullanıyorsa yapacak bir şey yok herkeste biliyorki orada "plakam düşmüş haberim yok" diyor yalan söylüyor. arabasına gözü gibi bakan biri o plaka gerçekten düşseydi gider ne yapar eder o plakayı takardı. arabanın duruşundan şeklinden belli zaten titizliği vsvs.
içimizde vardır kesin kendimde dahil olmak kaydıyla özellikle öğrencilik yıllarımızda ; üzerine kıyafet almayıp ayağına ayakkabı almayan o parasını çok sevdiği aracına harcayan arkadaşlar vardır gözü gibi bakar arabasına ama burda mesele kurallara uymaktır.

eğer uymuyorsan sızlanmanın mızıklanmanın anlamı yok cezayı ödersin kenara geçersin. bunun için hiç bir meslek grubunun veya insanın aşağılanmasına küfür yemesine beddua almasına gerek yoktur diye düşünüyorum.

birde şu şehir efsanesi var işte lüks araçlar durdurulmuyor hep şahinciler vsvs yok böyle bir şey hele radarda hiç af yok çünkü araçlarda kamera var artık kameraya takıldınmı olay bitti yada alkol metreye üflettinmi o cihazın hafızasında kalıyor mecburen memur cezayı yazıyor. kaç defa şahit oldum ayrım yok lükls jeeple bir doğan aynı zamanda durduruluyor hatta geçenlerde haberlerde millet vekilini bile çakar lambadan durdurup işlem yaptılar bayan vekilin polisin üzerine aracı sürmesine rağmen. tabiki istisnalar kaideyi bozmaz.

bana göre diğer insanların hayatını trafikte tehlikeye atmayacak ( bakla kesilmiş helezon vsvs ) , onları rahatsız etmeyecek ( kafa yoran egzoz aşırı derecede ayarsız göz alan zenon far vsvs insanları malesef rahatsız ediyor) sürüş güvenliğini engellemeyecek ( aşırı derecede koyu filmli camlar zift gibi ) her türlü olaya müsamaha gösterile bilir tabi parantez içlerindekiler hariç olmak kaydıyla ama özellikle alkollü araç kullanmak, hız kurallarına uymamak, emniyet kemeri takmamak, trafikteki insanların hayatını tehlikeye atacak şekilde makas vsvs atarak araç kullanmak kesinlikle engellenmelidir.

insan hayatı ucuz değildir olmamalıdır o nedenle zevklerimizi mevcut kanunlara uyduralım uyduramıyorsakta cezasına katlanma erdemini gösterelim bari. Saygılar....
Yani uzun lafın kısası herkes ekmeğinin peşinde.
Sayfalar: 1 2 3 4 5