Tofas Team

Tam Versiyon: Arka sis lambası
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhaba dostlar. Bir arkadaşım çift yanan 12 volt ampüle böyle bir lehim yapmış ve ampül takınca çift olarak tek ampül gibi kuvvetli yanıyor. evde deneme amaçlı 12 volt verdim ve lamba anında ısınıyor. böyle ampüller sislere takılsa uzun yanmada eritme yada kablolarda ısınmaya sebeb olur mu? 3 saniyede eli yakacak derecede ısındı hemen. takacağımdan değil ama bilgi almak istiyorum. 
[Resim: IMG-20221225-225720.jpg]
@safir42 zaten halojen ampül ısınırda normal halojene olanakla asırı ısınıyorsa sorun olusturabilir
Bu ampuller 21+5w yani toplamda 26w olacak şekilde lehim atılmış standart tekli ampul gibi 21w değil ısınmasıda normal flamanlı ampul ateş gibi ısınır sisin kendi ampulü daha da ısınır hatta
@Falcon417 yani bu şekilde bir ampülün takılması ve uzun süre yanması;stop içi plastiğin ısınması veya kablo ısınmasına yol açarmı acaba? eğer kullanılırsa sisleri çok canlı gösterir.
eğer sorun teşkil etmez ise arka stopu komple bu şekilde set yapmayı düşünüyorum fikir güzel konuyu takipteyim
@Testere hocam. arkadaş doğan arabasına yapmış. gerçekten akşam kaç metreden arabanın arka ışıkları abartısız nar gibi kızarıyor. yan-sön lambalarda sorun olmaz ama uzun yolda devamlı yanan parklarda ısınma benimde merak konum. açıkçası ben takmaya cesaret edemedim.
Komplesine yapamazsın arka sis sinyal ve geri vitese yaparsın kablolara sorun etmezde ısı biraz daha artacağından uzun vadede stobu eskitir
elektirikçilerin görüp dönüş yapmasını bekliyorum hocam sorun olmaz derlerse ilk boşlukta bunu yapmayı düşünüyorum gerçi mustafa abi ısınması normal demiş patlama çatlama yapmaz heralde ?
@Falcon417 gördüğüm doğan arabanın ;sisler ve geri lambalarına uygulanmış sadece. ama çok cezbedici. 🙂. sisler kaç metre uzaktan çok canlı yanıyor.
@Falcon417 bir tek parklar kalmış zaten abi oda az sönük yansın bir şey olmaz Big Grin Big Grin benim stoplar zaten solmaya yüz tutmuş abi süreci hızlandırması iyi olur Big Grin Big Grin
Sayfalar: 1 2