Tofas Team

Tam Versiyon: Cam düğmeleri ışıkları sönmüyor
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
Arkadaslar dun gece farkettim sol cam düğmesi ışıkları sönmüyor. Kendisinin sonmesi gerekmiyormu bunların.yoksa kablosunu kesip kontaga mi baglayayim.
Sn @uozturk4141 Uğur bey, benim aracımda ki cam düğme ışıkları, park lambalarını yaptığım an yanmaya başlıyor. Kontak açık olsa dahi, park lambaları kapatıldığında bu ışıklar sönüyor.
Aracınızda kontak kapatıldıktan sonra bu ışıklar yanmaya devam ediyor ise, sorun (kısa devre vb gibi) var demektir.
Sol taraf yaniyor sadece.sag taraftaki kontak acinca yaniyor kontak kapaliyken sönüyor.sol taraf hic sonmuyor Big Grin
(13.05.2021, 12:34)uozturk4141 yazdı: [ -> ]Sol taraf yaniyor sadece.sag taraftaki kontak acinca yaniyor kontak kapaliyken sönüyor.sol taraf hic sonmuyor Big Grin

Sn Uğur bey belki de sistem bu şekilde tasarlanmıştır. Şimdi aracıma inerek deneme yaptım, kontak kapalı iken parkları yaktığımda sol/sağ düğme ışığı yanıyor. Parkları kapattığımda ise sönüyor. Sn Mustafa bey =100%Falcon417 elektrik konusunda oldukça bilgili. Size en doğru bilgiyi aktaracaktır.

Düzenleme;  Sn Mustafa bey =100%Falcon417  cümlesindeki  (=100%) işaret ve parametreler cümle içinde kullanılmamıştır. Nasıl eklendiği konusunda bilgim yok. Moderasyon iletimi yeniden düzenlerse memnun olacağım.
Onlarda Fosfor Tarzı Birşey Yoktu Değil Mi? Işığı Tutunca Yanması Gibi Yani
Hiç dikkat etmedim buna ama merak ta ettim gerçekten sistemin çalışması @mesdogru abimin dediği şekil olabilir. 

@DarkredBlue61 sana konu dışı birşey soracağım. Bu cam düğme ışıklarının daha canlı yanması için ne yapılabilir? Benimkiler biraz sönük kalmış ta ondan dolayı sordum.
peki ışık yanarken camlar aşaya yukarı cıkıyormu düğmeler ya kontağa bağlıdır yada parklara bağlıdır camlar inip cıkıyorsa arada röle varsa kontakları yapışık kalmıştıe biri yanıyo biri yanmıyor siye bişey olqmaz hepsi aynı hat üzerinden geliyor kabloların  senin camlar ne kontağa nede başka bişwye bağlı deyil elektirik direk geliyorsa düğmede şase olabilir
@Kral1998 Onlar Park + Kontak veya Kapılarada Bağlı Olabilir.Kapı Belki Olmaz Ama İhtimal.İçerisindeki Led Smd Mıydı Neydi Konusu Vardı Galıba Forumda
Sag taraf kontakli o belli de.sol tarafa elektrik surekli geliyor.cam dugmeleri çalışıyor sıkıntı yok.sol taraftan kontam kapali olsada inip kalkiyor zaten dogal olarak ta isiklari da sonmuyor surekli + geldiğinden.
@uozturk4141 sürekli artı gelmemesi lazım işte senin sorunun varsa röleye bakmak sağ taraf kontaklı sol taraf düz olamaz bu tesisat düz bağlantı olmaması lazım arada röle varsa ona bi bak 85 86 bacaklar biri sağa biri sola gider
Sayfalar: 1 2 3 4