Tofas Team

Tam Versiyon: Mercekli farların aydınlatası hk.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Bi-xenon mercek takıp ona halojen ampul takmak tofaş motorlu ferrariye binmek gibi bişey olur herhalde.Bi-xenon mercek takılacaksa illa philips kit değil d1s/d2s kit üreten çin mallarından alınabilir.Normal xenon kitler kadar ucuz değildir ama yine de uygun kit takılmalı bence.150-200 civarı diye biliyorum fiyatları.Yurtdışından getirtilirse daha uyguna bile gelir.Ebay,aliexpress gibi sitelerden.
Mustafa halojen kullancağı için direk bi-halojen mercek ve h7 ampul ile en iyi sonucu alır. bi-xenon maddi yönden fazla olur ayrıca muayene sıkıntısı çıkartır.
güzel görünüyor fakat benim hiç bi fkrim yok nasıl yapılır ne lazım elektiriğini nasıl çekeriz felan Big Grin nasıl yapacaz onu bilmiyorm işte.
El becerin varsa anlatımlara göre merceği sabitleyeceksin (anlatım linkleri gönderirim) cam kısmı kolay dediğim yerde camı hallederiz elektriğide ona çektirirz tanıdık işciliği güzel K.hamamlı ayrıca Smile iş merceği sabitlemede bitiyo
Bende eski farlar duruyo bende düşnüyodum ama 60far + 120xenon alınca şuan kendi kendimi caydırıyorum çünkü 180tl boşa gidecek farları çıkartcam kit olmayacak ayrıca mercek+h7 xenon masrafım olcan ondan ellemiyorum , hep istediğim bişey ama bu belki ileride bendekileri satar atılırım ama vakti var tamamen işe başlarsam o zaman anca keyfi olarak hobi niyetine yaparım
el becerimiz var biraz peki bu farın seyi plastik bunu plastikçiye güzelce sabitletsem olur mu Big Grin
Neyden bahsettiğini anlamadım , merceği diyosan farın çanağı demir tarzı bişey orayı orta kısmı kesip merceği koycan kenarlarıını delip 4 vida ile kenalardan geriye kalan kısımlarıda silikonla sabitleyeceksin ama merceğin düz olması gerek sökmesi zor olur sonra
(08.11.2012, 21:53)kadireren yazdı: [ -> ]Mustafa halojen kullancağı için direk bi-halojen mercek ve h7 ampul ile en iyi sonucu alır. bi-xenon maddi yönden fazla olur ayrıca muayene sıkıntısı çıkartır.

Bi-xenon mercekte en iyi aydınlatmayı tabiki d1s/d2s xenon kit verir.Bu mercekler xenon için tasarlanmıştır.Muayene zamanı da 2 yılda bir H7 mapul takar geçer.H7 ampul kaç liralık matah zaten?40 dolara xenon kit 4300 ya da 6000 lık bi taktı mı tamamdır.H7 ampul takıpta yazık etmeyin merceğe.

http://www.aliexpress.com/item/Wholesale-slim-long-life-time-12V-35W-HID-xenon-kit/578075459.html
Ben halojen kullancağı için en iyi sonucu bi-halojen ve H7 ampul ile alır dedim yoksa tabiki en iyisi bi-xenon.

Mercekli xenonda da şöle bi durum var eğer 4300k değilse 6bin veya yukarısı olursa siyah asfaltta heleki ıslaksa H7 holojen mercekli far daha güzel aydınlatıyo , bende düz farda h4kit var ıslak ve siyah asfaltta normal halojenli güncel arabalar daha güzel oluyo sarı olduğundan bu durum mercekli xenon ve mercekli halojende de aynı.

Yurt dışından getirtme imkanı varsa bi-xenon iyidir ama bi aksilik olur eğer balast veya ampul olmadık yerde bozulursa sıkıntı olur. Önce karar ver Mustafa benim fikrim bi-xenon çokda gerekli değil nasılsa 120km/h yi pek geçmeyen kişileriz heleki akşamları h7 bi-halojen yeterli olur ilerde beyaz olsun dersende 8000k H7 kit atarsın kafanı karıştırmak istemem ama ben bu şekilde düşünüyodum dediğim gibi yaparsam farlara 300civarı para yatırmış olcam ki bence değmez şuanki hali yeterli benim
(08.11.2012, 22:55)kadireren yazdı: [ -> ]Ben halojen kullancağı için en iyi sonucu bi-halojen ve H7 ampul ile alır dedim yoksa tabiki en iyisi bi-xenon.

Mercekli xenonda da şöle bi durum var eğer 4300k değilse 6bin veya yukarısı olursa siyah asfaltta heleki ıslaksa H7 holojen mercekli far daha güzel aydınlatıyo , bende düz farda h4kit var ıslak ve siyah asfaltta normal halojenli güncel arabalar daha güzel oluyo sarı olduğundan bu durum mercekli xenon ve mercekli halojende de aynı.

Bi-xenonda 6000k nın üstüne çıkılmadığı sürede yağmur kar çamur dinlemez aydınlatmada problem olmaz.Merceksiz fara 4300k xenon kit bile taksan halojen her zaman daha iyi aydınlatma sağlar.Tabi farın yansıtıcısı xenon a özel üretim değilse.
O konuda sana katılmıyorum abi , tamam şuan farlarım halojenı dağıttığı kadar homojen dağıtmasada halojene göre çok daha iyi aydınlatıyo özellikle uzunları felan süper göz almada yapmıyo demek yalan olur halojene göre fark var tabiki ama karşıdan geleni rahatsız etcek derece değil.

4300k bi-xenon ilede h7 mercekli farın aydınlık farkı oluyo renk aynı hemen hemen h7 mercekli yeterkende masraf ettiğim halde bi-xenon mercekli yapmazdım xenon koyarsam illaki beyaz koyarım sonuçda farlar 4 4lük yapsam 4300k ile malum bizim arabalar için fazla oluyo yani çok gerekli bişey deilken çok masraf etmiş oluyosun.
Sayfalar: 1 2 3