Tofas Team

Tam Versiyon: Mercekli farların aydınlatası hk.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Buna tek flamanlı ampul koncak klasik 55wlık h7 kısa far ampulu mercek bunu içindeki hareket ile uzun kısa yapcak.

Cam çok pahalı değildi eğer elinde kaldıysa ayırtabilirim , baya bi toptan anca getirtebilmişti kalmıştır sanırım varsa elinde camdan yana sıkıntın olmasın.
(08.11.2012, 19:48)kadireren yazdı: [ -> ]Buna tek flamanlı ampul koncak klasik 55wlık h7 kısa far ampulu mercek bunu içindeki hareket ile uzun kısa yapcak.

Cam çok pahalı değildi eğer elinde kaldıysa ayırtabilirim , baya bi toptan anca getirtebilmişti kalmıştır sanırım varsa elinde camdan yana sıkıntın olmasın.

camların fiyatı hakkında bilgin var mı acaba ve brde bu ampül olayını anlamadım holojen yapcam yani xenon yok çift devreli koymayacak mıyız.
Şu resim açıklayıcı olur sanırım tek bi tane ve tek tip düz yanan ampul olcak H7 resmin solundaki şekilde içerideki demir perdeye bak bu şekilde olunca kısa şeklinde yanıyo , uzun far + sını mercekdeki kabloya bağlayınca uzunu çekince perde sağ kısımdaki hali alıyo ve uzun olmuş oluyo yani H7 ampul sürekli yanıyo uzunların +sı merceğe bağlanıyo sen uzunu açınca ampul değil mercekdeki perde hareket ediyo ve uzun oluyo işte en teknolojik far sistemi bu şuanda Smile Camlar 30tl diye hatırlıyorum (plexi cam değil bu siyah tabanlı farlardaki maddeden geyet kullanışlı sıfır kutusunda) plexi diye düşüncen olmasın aksine camdan daha farklı duruyo açıkcası ben beğendim

[Resim: bi-xenon.jpg]
Peki kadir kısaların kablosuna bağladın H7yi uzunları açınca kısalardaki voltaj kesilir ama mercek uzun olurda içindeki ampul yanmazki acaba ampullerin elektriğini far anahtarından mı alıyorlar ayrıyeten?
Çözümü buldum abi az çok anladım ben sanırım doğru şema yine geceucusundan buldum orda birçok kişi h4 den bi-xenona döndüğünden bu şemayı oluşturmuşlar.
[Resim: post-3361-1272917870.jpg]
eger orjinal fara yapacaksan gündüz görüntüsü benim hoşuma gitmedi ama akşam görüntüsü güzel siyah zemin ayfarlara yapacaksan onlara güzel oluyor bence

şeffaf camlarda bir ara oto ünlüde vardı 10 liraydı şimdi varmı bilmiyorum dedigim 2 sene önce kadardı
Bence renkleri uydurursanız çok güzl duruyo misal bizim bi çalışmamız (araç eski iş yerimindi satıldı Ankara içinde sanırım)(mercekler çin malı kesmesiz olanlardan istersek 1 saatte farı orjinale çevirebiliyosun ama biz boyadık dönmeyeceğimizden , hella vs kadar kaliteli aydınlatmasada baya güzeldi)

[Resim: 07072012063.jpg]
bilmiyorum benim hoşuma gitmedi tabi yapacak olan Mustafa onun hoşuna gidiyorsa sıkıntı yok 1 saatte orjinale dönüyorsa muayene için sıkıntıda yaşamaz
Bizim yaptığımız dönüyo fakat sabitleme çok iyi olmadığından mercekler titreme yapıyo Mustafa sabit sistem yapcak geri dönüşü olmayan ama xenon takmayacağından o muayeneden rahat geçecek zaten.
xenon takmazsa zevkini alamaz bazen bmw lerde görüyorum mercekli xenon duvara vuruyor duvarda bir çizgi oluyor altı bembeyaz üst tarafa belli belirsiz ışık vuruyor ne göz alıyor ne etrafa zarar veriyor aydınlatmada güzel
Sayfalar: 1 2 3