Tofas Team

Tam Versiyon: araba stop ediyor
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5
Selamun aleyküm arkadaşlar, 96 doğan slx aracım 6 gün önce rektefiyeden çıktı, ilk 3 gün saat gibi çalışıyordu ve problem yoktu. 4. gün arabamın sanki gaz pedalı takılı kalıyormuş gibi olduğunu hissettim ama fazla üstüne düşmedim. 5. gün ve 6. gün yani bugün araç tek seferde marş almadığını gördüm. çalıştırdıktan sonra gaza yüklendiğim halde stop etti, tekrar çalıştırmada dip gazla yine patırdama yaptı. sanki gaz yazıyor veya biryerler tıkalı gibi. motor sıcaklığı 90 derece, rektefiyeye sokulduğunda benzinde ve çıktğından itibaren de aracı benzinde kullandım. normalde jikleyi çekince 3000 devirin üzerine çıkan motor, 2 gündür jikleyi sonuna kadar çektiğim halde 1500ü görmüyor ve araç silkeleniyor, patırdama yapıyor. sorun ne cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar.
Aleykümselam
İki ihtimal var bence ya ateşleme bobini ya da distribütör modülü
sağolasın. ayrıca motor yeni yapıldığı için çapak falan karbüratörde tıkanıklık yapabilirmiş ve yakıtta da pislik falan tıkanmaya sebep olabilirmiş. bunlar olabilir mi? Distribütör kapağı nemlense buna sebep olur mu?
Distribütör modülünden yapabilir benim arabada kırmızı ışıkta falan durduğum zaman stop ediyordu kaç tane usta gezdim hepsi dediği laf şu avansın kısık biraz kaldıralım her gittiğimde avans yükselttiler en son burada okuduğum yorumlarla distribütör modülünü değiştirdim hiçbir sorun kalmadı şimdi saat gibi.
@gaphoenix avansı geri indirdiler mi o kendini Usta zanneden ustacıklar  :haha hihihi
@06zyn21 Yok ben sonradan götürüp tabanca ile ayar yaptırdım  Smile
beyler bugün aracı ustaya götürdüm, 1 hafta önce taktığı bujileri söktü bunlar bitmiş dedi, sonra hava alıyor bi yerden dedi. şimdi gaz yememe yok ancak jikleyi çekince devir silkeleyerek çıkıyor ve kaç devirdeyse sanki egzoz gibi pır pır yaparak çalışıyor. anlamadım. bi de düz yolda giderken kesintisiz böyle keskin olmayan ne tam hava sesine ne hoparlör cızına tam benzemeyen bi ses duyuyorum. bu nedir? 
Ateşleme sıkıntı var bence bu arada 1 haftada nasıl bujiler bitiyor onu anlamadım  düşün
(13.12.2020, 18:32)turkuazoğlum yazdı: [ -> ]motor yeni yapıldığı için çapak falan karbüratörde tıkanıklık yapabilirmiş

Motorun içindeki çapak motoru ilgilendirir onuda ilk 500kmde yağı değiştirince atarsın zaten bu durum karbüratörü etkilemez.Aracını biraz daha kullanmaya devam et bi yerde tık deyip kalacaktır zaten ama modül arızasına daha çok benziyor senin sıkıntın bu bir tahmin ayrıca
tık deyip kalacak dediğin nasıl abi?
Sayfalar: 1 2 3 4 5