Tofas Team

Tam Versiyon: elektrik kaçağı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
Herkese Merhaba, 

Aracımda elektrik kaçağı olduğunu düşünüyorum. Akü son zamanlarda takviye ile çalışmaya başladığını fark ettik daha sonrasında ise lpg anahtarı yandı. kontrol etmek için 1 adet ampul alıp eksi kutup başını söküp ampulün bir ucunu aküye bir ucunu eksi kutbuna verdiğimde ampül yanıyor. Sıkıntı şu ki araçtaki her şeyi sökmeme rağmen yanıyor. Sigorta kutusundaki bütün sigortaları çıkardım. Teyip kontağa bağlı olmadığı için teyibi de söktüm fakat o ışık halen yanıyor bu elektrik kaçağı nerededir acaba? Ayrıca benden önceki sahibi araca devir saati eklemiş ve o da kontaktan bağımsız olarak çalışıyor bir tek onu sökemedim. Sizce kaçak nerede olabilir ?
[Resim: a03c361bb98b7b7d47320e1273692801.jpg]
Şarj dinamosununda kablosunu aküden ayır bi de öyle dene
Aynısını marş motorunada deneyebilirsin
Hala ışık yanıyor başka nereden kaynaklı olabilir ?
Şarj ve marşı iptal ettin yine çalışıyor ha düşün
Alarm ve merkezi kilit sigortalarını söktün mü ?
Söktüm mustafa abi arabada baska sökebileceğim bir şey yok
Direksiyonun altını aç kalın kahverengi kabloyu soketten ayır aynısını bi de sigorta kutusuna yap sigorta kutusunun sol alt köşesinde aynı soket
Tuhaf Bir Arızaymış.Anahatar Grubundakı Herşey Sigorta Kutusuna Bağlı Sanırım? Onları Söksen Belk Bir Yerden Bir Yere Atlama Yapıyordur.Direksiyonun Altındakı Soketleride Sök Olmadı Kontak Marş Kabloları Soketli İniyorya.

Ek Olarak Sis Olsun Amfi Olsun OTarz Şeyler Mevcut Mu Araçta? Aküden Giden Sigortasız veya Sonradan Takma Şeylere Bakmak Gerek.

Çekilen Akımı Ölçme Sansın Var Mı?
Örneğin:
bagaj lambası açık kalıyor olmasın  düşün

ama pardon sigorta kutusundaki sigortaları sökmüşün  düşün
@ozturk46  Bagaj Lambası 200 300 mA ya Çeker Ya Çekmez. Ben Genelde Açık Bırakıyorum.Sabah Biniyorum Araca Bakıyorum Lamba Bana Bakıyor Oradan Big Grin Yük İndir Bindirde El Değince Yanıyor. Smile
Yok abi ustaya kaçak için gittiğinde ilk onu söküyorlarda onun için dedim ama sigortaların hepsini sökmüş arkadaş
Sayfalar: 1 2 3 4