Tofas Team

Tam Versiyon: Akü gg Olmak Üzere Öneriniz Var Mı?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Onca Uzun Yola Rağmen Sabah Motor Soğukken İlk Marşta Işıklar Çok Kısılıyor ve Akü Zor Bela Marş Yapmaya Başladı.Hatta 5 10 Sn Marş Yapsam Arabayı Vurdurmak Zorunda Kalacağim Gibi.

Akü Mutlu Marka 72 Amper Çok Uzun Sürede Olmadı Diye Hatırlıyorum.Bakım vs Kurtarır mı Bunu Acaba? Ankarada Varmıdır Önerdiğiniz Yer.

Far vs Açıkkende Gün İçi Marş Yaparken Elektriği Kesip Geri Topluyor Marş Yaptırıyor Araca.Kışı Çıkartmaz Gibi
Garantisi devam ediyorsa aldığın yere göster istersen
Şarjını ölçtür. Aküyü şarja ver. Garantisi yoksa yeni akü alacaksın başka yapcak birşey yok.
@Egemen048  
@Canbuğra   garantisi yoktu sanırım. üzerinde tarihi yazıyormuydu bunların?  son 2 3 ayda rahat 5 bin km uzun yol yaptı araç şarj olmaması imkansız araç çalişirken farlar vs gayet stabil ve parlak yanıyor.bunlar kuru aku diye mi bakımları olmuyor? direk çöp mu diyorsunuz
@DarkredBlue61 reis kuru akuyse malesef olmuyor kaldır at akü kısa sürede öyle olması garip babamın Dacia aracında Bosch akü var 6 sene bitiyor kuru akü hala canavar gibi tofaşa akü dayandirmak zor
@BAYDARLI54  400 Kusur tl bizi bekliyor yani Big Grin en son araç içi kamerayı filan açık unuttum voltaj 8 e kadar düşmüştü ondan sonra bu olay patlak verdi maalesef. şeytan git 60 amper tak diyorda bilmiyorum fuzuli o kadar parayı veriyoruz sanki 72 ampere. acaba alternatör mu gidiyor öyle olsa şimdiye yolda bırakması lazımdı oda var.şarj etmese bunca uzun yol gitmez dağılırdı gibi
Sn @DarkredBlue61 Ahmet bey kapalı ve tam bakımsız olarak tanımlanan aküler kısa devre yapmadığı müddetçe kolay kolay işlev dışı kalmazlar.

Akü şarj tutmakta zorlanıyor ise muhtemel ki sülfatlaşma meydana gelmiştir. Yüksek voltaj (30 volt) düşük amper ( amper) verilmek sureti ile akü bloklarına yapışarak akım tutulmasına engel olan sülfat iyonları blok yüzeyinden çözülecek, aküyü ilk günki haline gelecektir.

Bu konuda bilgi edinmek ister iseniz, youtube Ali Usta sayfasında, şarj tutmayan aküye ne yapılmalı? Desülfatör nedir, nasıl yapılır? sorularının cevabı detaylı olarak anlatılmaktadır. 

Hemen yeni akü almak yerine, desülfatör cihazı ve akü tamir işi yapan konunun uzmanı tarafından paylaşılan bu bilgileri değerlendirmek ekonomik olarak menfaatinize olacaktır diye düşünüyorum.

Ek bilgi düzenleme; Yüksek voltaj (20/30 volt), düşük amper (1 amper).
@mesdogru o tarz şeyleri duymuştum abi ama şimdi kocaman akü ufak bir yanlişta patlar matlar sıkıntılı iş. dediğin gibi bu %90 sülfatlaşma meydana geldi ve ömrü bitti.ankarada acaba bu işin ehli birine getirsem o halledemez mi?
Sn @DarkredBlue61 Ahmet bey bir akücü ile görüşüp fikir alın. Şayet desülfatör işlemi ile kurtulma ihtimali var ise önce u yolu deneyin. 

Ek olarak; Akü...
1-) Gaz sıkışması yaşamadığı sürece
2-) Tahliye olan gaza ateş tutulmadığı sürece
3-) kutup başları kısa devre yapmadığı müddetçe patlamaz.

Desülfatör cihazı, yüksek voltaj (bu bazen 100 volt olur), düşük amper (bu çok önemli  1 amper gerekir ise 0.5 amper) ile akü bloklarını şok frekanslar gönderir. Bu şok frekanslar, katmanlaşan sülfat iyonlarının tekrar akü suyuna  (elektrolit) karışmasına neden olur.

Bu sayede bloklar sülfat iyonlarından arınır iken,aynı zamanda aküye redresör şarjı yapılır ve akım tutması sağlanır. Desülfe edilen akü hemen araca bağlanmaz. Akü en az 2 defa şarj ve deşarj edilir, tekrar desülfatör cihazı ile şarj edilir. Bu sayede sülfatlaşmanın tam olarak çözülmesi hedeflenmektedir.

Desülfatör ile bir çok akü kurtarılmıştır. Ankara'da bu konuda iş yapan akücü var mı? bilemiyorum. Ancak akünüzde kısa devre yok ise, bloklarınız iyi/orta derecede ise hemen akü almayın, mutlaka akücü ile görüşün, desülfatör işlemini yaptırın. Hem paranız cebinizde kalsın, hem de milli servet olan aküler gereksiz yere çöpe atılmasın.
Mutlu aküyü ben tavsiye etmiyorum ya erken bitiyor ya garanti bitince bitiyor ya da böyle şeyler oluyor servise gidiyorsun şarj edip veriyorlar bir sürü iş markada bi sıkıntı var
İki sefer birmotun kendi aküsünü alıyorum bana sorun çıkarmıyor sen yine 72 amper al
Sayfalar: 1 2