Tofas Team

Tam Versiyon: Ses gelmesi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
Hayırlı bayramlar bugün farkettim  viteste iken problem yok ama vitesi boşa atınca sürtme sesi geliyor bilya olma ihtimali var mı yok da diferansiyel mi
Sn @mesuttuna debriyaj pedalına basıldığında kesilen, pedal bırakıldığında ortaya çıkan sürtünme sesi genelde  prizdirek rulman sesidir. Prizdirek rulmanı genel olarak yolda bırakacak derecede arıza çıkarmaz, ancak çıkardığı ses neden ile sürüş konforunu olumsuz yönde etkileyebilir

Prizdirek rulmanı ses yaptığı gerekçesi ile değiştirilmez. Baskı/balata değişimi sırasında prizdirek rulmanı da değiştirilir.
Araç boşta iken debraja basınca ses gene geliyor
(31.07.2020, 11:29)mesuttuna yazdı: [ -> ]Araç boşta iken debraja basınca ses gene geliyor

Sn Mesut bey araç boşta iken debriyaja basınca da ses geliyor ise, debriyaj rulmanında da sorun var gibi görünmekte. Ancak ses şanzımandan mı geliyor? Yoksa motorun içinden mi? bu önemli. Zira alternatör rulmanı da ses yapabilir. Sesin kaynağını netleştirebilirseniz sorunun daha doğru bir şekilde tespit edebiliriz.
@MeSuT teşekkürler
Vitesi Boşa Derken Araç Halen İlerliyor Mu? Şafta Baktırdın MI?
Evet arabafaraba giderken heryer kapalı bayramdan sonra baktiracam arkadan geliyor ses sanki bilya gibi viteste ses yok ama
@mesuttuna Arka Bİlyeleride Kontrol Ettir.Lifte İken Lastiği Çevir ve Bak Bakalım Ne Yapacak.
(31.07.2020, 22:39)DarkredBlue61 yazdı: [ -> ]@mesuttuna Arka Bİlyeleride Kontrol Ettir.Lifte İken Lastiği Çevir ve Bak Bakalım Ne Yapacak.

Sn Ahmet bey haklısınız. Aks rulmanlarını kontrol ettirmekte de fayda var. Hatta lifte alınmışken porya rulmanları da kontrol edilmeli. Ben muayene öncesi kontrol aşamasında hafif porya rulman sesine rastladım ve tereddüt etmeden sağ/sol porya rulmanlarını değiştirdim.

1 yıl sonra yolda giderken arka taraftan belli belirsiz "tıkırt" diye hafif bir ses geldi. İlk aşamada önemsemedim. Bu ses yol kaynaklı da olabilirdi. Ancak kısa süre sonra bu "tıkırt"lar çoğalmaya ve desibel olarak şiddetlenmeye başladı. Anladım ki; aks rulmanları ses yapmakta. Aracı lifte aldık.
Akslar söküldü. Ve gördük ki, bunca titizliğime ve dikkatli kullanmama rağmen her iki aks rulmanı da kırık.

Sn Mesut beyin ön teşhisi tipik prizdirek rulman sesine benzemekte. Ancak "debriyaja bastığımda da ses geliyor!" deyince, "debriyaj rulmanı da" olabilir diye düşündüm ve sesin kaynağının netleştirilmesi gerektiğini ifade ettim. Şimdi ise "ses arkadan geliyor!" denmekte. Sn Mesut bey aracını konusunda uzman bir rot/balans ustasına göstermeli, sesin kaynağı sanaldan ortamdan ziyade gerçek bir ortamda, görsel ve işitsel olarak bir usta tarafından tespit edilmelidir.
@mesdogru Değiştirdiğiniz Rulmanlar Mı Kırıldı? Montaj Hatası Filan Olmasın?
Sayfalar: 1 2 3 4