Tofas Team

Tam Versiyon: silkeleme sorunu.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5
@Falcon417   teşekkürler :ok
Silkeleme büyük ihtimalle karbüratörün hava almasından, lpg ayarından yada ateşlemeden kaynaklı, klasik olarak buji, buj kabloları, hava filtresi değişip güzel bir avans ve lpg ayarı yaptır hala kesilmezse karbüratör hava alıyor contalar, diyaframlar değişecek hatta bulabilirsen karbüratör şaftlarının keçelerinide değiştir gram hava almaz bunların sonucu silkeleme vb %99 ihtimalle kesilir yine kesilmezse lpg beyni değişecek, benim sıfır atiker beyinde yazdıklarımın hepsini yapmama rağmen çok büyük oranda azalmasına rağmen kesilmedi 10 yıllık eski brc yi takınca araba çok iyi olmuştu. Triger meselesine gelirsek mantıklı hiçbir insan o kadar beklemez, yeni arabalarda neyse de 1970 teknolojisi ile üretilmiş, yedek parçada yerlinin en adisinin satıldığı tofaşlarda mantığı olan kimse 100 liralık masraf için 40-50 bin aynı trigeri kullanmaz hele sıcaklık değişiminin çok olduğu illerde yaşıyorsanız üstteki bir üyeninde dediği gibi iki kış görünce değiştirmek en mantıklı seçenek olur çünkü s motorda triger koptuğu an şanslı iseniz subap eğip stop eder eğer viteste yüksek hızda giderken koparsa piston delmeye, kol çıkartmaya, egzantrik ve krank kırmaya kadar götürür sizi 100 liralık triger kayışı.
Karbüratörden hiç hava almıyor hasan. Bujilerden başlayacam denemeye kesilinceye kadar bişeyler yapacağız
@Falcon417   abi bujiyi değiştirdim silkeleme sorunu geçti gibi yine de kabloyu da değiştirmeyi düşünüyorum bir de disbirötör kapağını mı değiştirmem lazımdı.
@MUHAMMETTOSUN Tevzi makarasını ve kapağıda değiştir kabloyla birlikte
@Falcon417   doğan l tevzi makarası diye aratıyorum şahin doğan kartal diye çıkıyor hepsi birbirine uyumlu mudur acaba?
İnternet ortamı bi alem seninkinin ortasında direnç olması gerek şu kapaktan var http://srnotomotiv.com/urun/dogan-slx-tevzi-makarasi/ düzünkide takılır ama o direnç boşa değildir herhalde

https://www.aktasotoyedekparca.com/Tevzi...R-138.html
@HasanÖZ iki kış görünce diyen üye bnm.
Dediğine göre bn şanslıymışım. 10 yıl önce Evin önüne geldim, park için vitesi boşa attım ve stop etti. Arızayı anlayamadık. onlarca kez marş ve vurdurma yaptık. Sadece SUPAP eğmiş. Söylediğin gibi yüksek hızda olsaydık motor pert olurdu Smile
@Falcon417 parçacıdan sorayım olmadı abi
hayırlı cumalarınız olsun arkadaşlar. buji kablolarını da değiştirdim ben silkeleme sorunu tamamen çözüldü fakat kabloları değiştirdikten sonra başka bi sorun peydah oldu kablolarla alakası var mı bilmiyorum ama; hararet göstergesi arada sapıtıyor. mesela 90 dereceye yakın çalışırken 70 e düşüyor sonra tekrar düzeliyor bazen 50 ye düşüyor, yani düzgün çalışırken sapıtıyor sonra tekrar kendine geliyor. müşürün kablo bağlantılarını gözle elle kontrol ettim bi sıkıntı görünmüyor ama tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum neden olabilir acaba?
Sayfalar: 1 2 3 4 5