Tofas Team

Tam Versiyon: Yılmaz akü 75 amper 680A alınırmı?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Arkadaşlar internet üzerinden akü alıcam

  319 TL ye YILMAZ AKÜ 75 AMPER 680A SIFIR  ŞUBAT 2020 ÜRETIMLI  sizce alsam mı 1 yil garantili bugun siparis vericem size sormadan soruşturmadan almiyim dedim? 

Butcem 350 tl civari 72 veya 75 amper istedigim icin bu aku denk geldi tesekkurler.


[Resim: Screenshot-2020-05-31-19-26-14.png]
Sn tsburakk61 

1-) Akü'de en önemli konu, akü plakalarının kaliteli hammadde ile üretilmesidir. 2.ci kalite ya da 3.cü kalite geri dönüşüm malzemeden imal edilen ürünler olduğunu biliyorum.
2-) Binek araçlarda akü garanti süresi yasal olarak 2 yıldır. Ticari araçlarda 1 yıldır.

Ben aracımda sıfır alınmış SBF teknolojili 60 amper Mutlu akü kullanıyorum. Aracımda hiç kaçak olmadığı halde aküm çok kısa aralıklarda deşarj oluyor. Bu nedenle sülfatlaşma olmaması için redresör şarj cihazı aldım. Tam bakımsız olduğu için bome ölçümü, plaka kontrolü de yapamıyorum. Açıkçası pek memnun değilim.

Yılmaz Akü ile ilgili (+) ya da (-) bir bilgi duymadım. Ancak akü alırken bakımlı akü almanızı tavsiye ediyorum. Periyodik aralıklar ile bome+su seviye ölçümü yapabilir, bakım programı ile akünüzün ömrünü uzatabilirsiniz. 

Yukarıdaki akü teknik değerleri (saat amper , soğukta marş gücü ) emsalleri ile özdeş görünmekte. Bu teknik değerdeki markalı bir aküyü bu fiyata almanız pek mümkün değil. 

Benim size tavsiyem; aracınızda yüksek amper tüketen ses sistemi yok ise, elektrik sisteminizde kaçak yok ise, şarj dinamonuz sağlıklı ise, şarj ve marş motor elektrik kablolarınız sağlıklı ise 60 amper akü almanız yönünde olacaktır. 

Ancak muhakkak 72/75 amper akü ihtiyacım var diyorsanız, Yılmaz Akü bu fiyat aralığında alınabilir.

Ek bilgi; https://www.sikayetvar.com/yilmaz-aku/yilmaz-aku-garanti-belgesi-gecersiz
paraya daha çok kıyıp varta al derim
varta kadar servisi berbat  bi akü daha görmedim koskoca istanbulda 2 servisi var biri tuzlada nerdeyse kocaeli  yani diğeri karşıda aldığımın daha 2 haftası araba çalışmadı kaç sefer servisi aradım yerinde servis diye ayaklarına çağırdılar 


ayrıca gelelim yılmaz aküye amperi yüksek ve yerli sorun olmayacaktır
bu arada 1yıl garantili demişsiniz yasal garanti 2 senedir bilginize
75 Amper Sığacak Mı Araca? 72 Ucu Ucuna Sığıyor
Yiğit aküde o fiyatlarda diye biliyorum yilmaz akü merdiven altı üretim gibi geldi bana. 100 lira daha koy acele değilse Bilindik markadan şaşma. Başına dert alma.
(31.05.2020, 22:23)Hüsami yazdı: [ -> ]varta kadar servisi berbat  bi akü daha görmedim koskoca istanbulda 2 servisi var biri tuzlada nerdeyse kocaeli  yani diğeri karşıda aldığımın daha 2 haftası araba çalışmadı kaç sefer servisi aradım yerinde servis diye ayaklarına çağırdılar 


ayrıca gelelim yılmaz aküye amperi yüksek ve yerli sorun olmayacaktır
bu arada 1yıl garantili demişsiniz yasal garanti 2 senedir bilginize
abi sende şansızlık sanırım Smile bende varta ben memnunum açıkca hatta servisi sağolsun birşey olduğu zaman gelip yedek akü bırakıp gidiyor :/
Ben daha önce dilim çok yandı akü konusunda mutlu al kafan rahat olsun akü şans işidir
yerli akü candır bundan sonra asla yabancı akü almam hele vartaya okadar verdiğim fazla paraya rağmen bana bunu yaptılar ya hiç almam daha varta 60lık almıştım aynı fiyata 75lik alabiliyordum yerli olarak
Sn ŞahinS1996 "akü şans işidir" ifadesi kısmen doğru olsa da, aslında iş göründüğü gibi değildir. Her ürünün temel kullanım değerleri vardır. Ürün temel kullanım periyodu çerçevesinde kullanılmaz ise, ömrü de doğal olarak daha kısa olacaktır. Peki bu temel kullanım değerleri nelerdir?

Örnek; Akü... X marka sıfır akü aldık, aracımıza montaj yaptırdık. Peki sorunumuz bitti mi? 

1-) Akü, otomobil üreticisinin tavsiye ettiği orijinal değerlerde mi alındı?
2-) Şarj dinamo bakımları (diyot, kömür, konjektör vb gibi)  periyodik olarak yapılıyor mu?
3-) Elektrik kablo tesisat bakımı periyodik olarak yapılıyor mu?
4-) Elektrik kablo tesisatı direnç ölçümü, oksidasyon, çatlak, kısmen kopma, kısa devre kontrolü yapılıyor mu?
5-) Ateşleme sistemi (bobin, bujiler, tevzi makarası, ditribütör kapağı, bobin kabloları vb gibi) bakımları zamanında ve tam olarak yapılıyor mu?
6-) Araçta fabrika değerleri tablosuna uygun olarak elektrik üretim ve tüketim yapılıyor mu? 
7-) Araç günlük olarak akünün sağlıklı şarj olması gereken sürede çalışıyor mu? + akünün deşarj olmasını ya da  sülfatlaşmayı engelleyecek kadar km yapıyor mu?
8-) Akü bakımı periyorik olarak yapılıyor mu?
9-) Araçta şarj sistemini olumsuz yönde etkileyen yüksek amper çekici ek sistemler (amfi-kolon vs) var mı?

Maddeler daha da çoğaltılabilir. Bir ürün, şayet üretim hatası yok ise, temel kullanım değerler tablosu içerisinde tüketildiğinde kolay kolay arıza yapmayacaktır. Temel kullanım değerleri aracın kullanım ve periyodik bakımlarını da içeren bir bütündür. Bu bütünün dışına çıkıldığında, alınan ürünün arıza çıkarma olasılığı oldukça yükselmektedir.
Sayfalar: 1 2 3