Tofas Team

Tam Versiyon: Soğutucu Modül?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhaba

Bildiğiniz üzere, elektronik ateşlemeli tofaşlarda distribütörün üzerinde "soğutucu modül" olarak isimlendirilen bir parça mevcut. Bu parça arıza yaptığında (ısındığı zaman) araçlarımız çalışmamakta. Ve yine bildiğiniz üzere orijinal parça maalesef ucuz olmamakla birlikte seyir esnasında yolda kalma sorunu oluşmakta.

Sevgili üyeler makine ve konveyör sistemleri üreticisiyim. Mesleğim bir noktada elektronik otomasyon ile de kesişmekte. Bu noktadan yola çıktığımda sorum da tam bu noktada başlıyor.

1-) Soğutucu modülün içyapısı nasıldır? Diyot? Entegre? Kapasitör? Elektro mini kart? vb gibi...

2-) Meraktan da olsa içini açıp inceleyen üyemiz var mı? Bu konudaki bilgi ve tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?

3-) Bu modülün üzerine radyatör fanı ile senkron çalışan, ya da elle kumanda edilebilen mini fan monte edebiliriz.
Bu sayede ısınma sorunu ortadan kalkabilir. Böyle bir uygulama yapan var mı?

4-) Soğutucu modülün iç yapısı ile elektro organlarını tahlil edebilirsek kaliteli parça ile tamir edebilir, uzun süreler düşük maliyet ile kullanabiliriz diye düşünmekteyim.

Bilgi, fikir ve deneyimlerinizi paylaşırsanız memnun olacağım. 

Esen kalın.
Buyrun şöyle bir konu açılmıştı daha önce http://www.tofasteam.com/konu-distribito...ctik-40117
Sn Falcon417 bey bilgilendirme için teşekkür ediyorum. Forumda arama yapmama rağmen bu konuya ulaşamamıştım. Gerekli bütün bilgiye diğer konudan ulaşabileceğimi zannediyorum. Dilerseniz bu konuyu silebilirsiniz. Esen kalın.
O konu eski ve de kilitli bir konu tüm bilgileri güncelleyerek çalışmanızı buradan ilerletin bence
Abi o parçayı arada sırada arıza yapsın, arabayı sürene macera yaşatsın diye koyulmuş   hihihi

şaka bi yana yan sanayi bile olsa bi yane yedek durmalı yanımızda stepne misali
Sanki Bir Sürücü Entegre Birde Transistör Koyup Voltaj Kontrolu Yapılıyor Gibi. Termal Macun ile Güzel Bir Yalıtım Sağlamak Gerek Buna.Eğer Motor Sıcaksa ve Devir Yüksek Tutulursa Dahada Isınacaktır Bu Parça.Olmadı İki Tanede Kullanılabilir.1 Amper Çıkış Veriyorsa 2 Amper Çıkış Verir Bu Sefer Ama Ateşlemede Sorun Olur Mu Bilmem Bir Deneyip Transistör Üzrindeki Yüküde Hafifletmiş Olursunuz.Yerini Değiştirseniz Belki Sıcaktan Kurtulur Ama Mesafe Uzarsa Voltaj Yazıflarmı Onu Bilmiyorum
@ahmet27 nin işi bu Smile
hatta YouTube videosu var
https://youtu.be/4bJZcdjgMFY
Sn DarkredBlue61 Öncelikle belirtmek istiyorum ki; elektronik konusunda uzman değilim. Mesleğim gereği elektronik devre+yapısal donanımlar ile muhatap oluyorum. Ancak konusunda uzman firmalar ile çözüme ulaşıyoruz.

Soğutucu modül sorunu projesi tamamen düşük maliyet, uzun süreli performan + hobi amaçlı gerçekleştirilecek.

Bu noktadaki ilk hedefimiz, soğutucu modülün işlevini tam olarak anlayabilmek. Bunu anladıktan sonra projeyi her şekilde genişletebilir, hatta sıcak nokta olan distribütör üzerinden alıp araç kabin içi daha uygun bir naklini sağlayabiliriz diye düşünmekteyiz.

Bu işlem sırasında çekilecek hat doğal olarak ohm direnci oluşturacaktır. Bu direnç kısmen az da olsa amper kaybı yaratabilir. Bu kayıplar transistörün frekans hızına ne derece etki eder bilemiyorum. Bu konuda arkadaşlarımdan destek alabilirim.

Yine de olası bu kaybı ara elemanlar vasıtası ile ortadan kaldırabileceğimizi düşünüyoruz. Amacımız transistör frekansının ısı kaynaklı kayıp/düzensizliğini ortadan kaldırmak (şayet sorun npn transistörde ise)

Ya da bu modül iptal edilip, tüm parametrelerde aynı enerji/frekans çıkış değerlerini veren basit bir kart da tasarlanabilir. Şimdi ilk hedefimiz, modülün amacını, beslenme gerilimini, enerji/frekans çıkış değerlerini bir tablo eşliğinde kayıt altına almak. 

Esen kalın.
Bu modüle biz soğutucu diyoruz ana asıl ismi ateşleyici, ingilizcesi ise igniter. Ben içini açıp incelemedim ama çalışma yapısı basit, distribitörün içindeki sensörden gelen sinyale göre ateşleme bobinine elektrik verip kesiyor. Eğer distribitördeki sensörün tipini ve çalışma voltajını bulabilirsek farklı marka ve modellerin ateşleyicisini kullanma imkanımız olabilir eğer daha güçlü bir ateşleyici kullanılırsa orjinal bobin ve w124 bobinin performansı artacaktır
ateşleme modülü benim bi dönem araştırmalarında öğrendiğim yüksek gelen voltajın stabil olarak sisteme verilmesi manyetik bobinle bağlantılı çalışıyor arızalanma kısmı uzun süre zarfında neme bağlı olarak reçine içinde oksit yapması ısındığı için yanma olduğunu düşünmüyorum bi ara laptop fanı monte ediyorlardı üstüne ancak arızalanmasında değişim olmadığı için iptal ettiler
Sayfalar: 1 2