Tofas Team

Tam Versiyon: Soğutucu Modül?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
@mesdogru Bir firma modülü iptal edip oraya işlemcili bir kart yapmıştı https://www.facebook.com/beastems/videos...920638907/
(02.05.2020, 19:24)ŞahinS1996 yazdı: [ -> ]ateşleme modülü benim bi dönem araştırmalarında öğrendiğim yüksek gelen voltajın stabil olarak sisteme verilmesi manyetik bobinle bağlantılı çalışıyor arızalanma kısmı uzun süre zarfında neme bağlı olarak reçine içinde oksit yapması ısındığı için yanma olduğunu düşünmüyorum bi ara laptop fanı monte ediyorlardı üstüne ancak arızalanmasında değişim olmadığı için iptal ettiler

Sana katılıyorum. :ok Isınma yüzünden bozulsa, ayda bir arıza verirdi. Zaten motora dönük duruyor. Nem oksit gibi birşey olmalı evet.
Bn Distribütör sıfır almıştım. 7 yıl sonra modül değiştirdim. Bu kadar süre için ugrasilmaz projeye. Belki önceki Distribütörun modülü değişse yeterliydi bilmiyorum. Tamircinin iş guzarligi yüzünden değişmişti.
Sn erdem2680 birkaç noktada haklısınız. Modül'de kullanılan transistör NPN tip. Transistörün teknik tablosuna baktığımızda 150 °C'ye kadar dayanıklı olduğu belirtilmekte. 150 °C azımsanacak bir değer değil.

Şunu biliyoruz ki, transistörde arıza salt ısınma ile oluşmuyor. Zaman içerisinde doğal yıpranma (ekonomik ömür), oksitlenme, dengesiz gerilim, soğuk lehim vb gibi etkenler de  sözkonusu. İşte biz bu noktada fiyat/performans eğrisini konuşuyoruz.

Bir arıza gerçekleştiğinde; 

a) 150 TL verip yeni bir modül almak mı?
b) 5 TL'lik transistör alıp değiştirmek mi? 

İşte biz, bu ve benzeri soruların muhtemel cevaplarını konuşuyoruz. Kısaca özetlemek gerekir ise;
En düşük maliyet ile en yüksek istikrar=hizmet kazanımını hedefliyoruz.
Abi sende haklısın tabi modül içindeki transistör dediğin parçayı değişip 5 TL ye sorunu çözmek mantıklı ama bu parcanin değişimi forumdaki herkes yapamaz. Parçaya erişim ve uyum sağlaması ki üzerindeki teknik değerler hepimizin bilmediği şeyler. Sanırım bu transistörün birçok çeşidi vardır.
Aslında arıza oluştuğunda modülün içini açıp transistör dediğin parça basitçe silikon benzeri maddeden ayrılabilir ise elektronik malzeme satan biryerden aynısı temin edebilirse ekonomik çözüm olabilir.
Sen projeye devam et abi bn fikrimi söyledim sadece :ok
Sn erdem2680 düşüncelerinizi her zaman belirtin. Üyelerimizden gelecek olan tüm fikirleri dikkatle takip edeceğiz. İstişare ne kadar geniş olur ise çözüme ulaşmak da o derece kolay olacaktır diye düşünüyorum.
Sayfalar: 1 2