Tofas Team

Tam Versiyon: subab ayarı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
selamun aleyküm arkadaşlar.

subab ayarı nasıl yapılır?

evet arkadaşlar subab ayarı bilmeyen için karmaşık ve zor gelebilir,benim için de geçerli..

varmı şöyle adım adım resimlerle tek tek canı gönülden anlatacak bi arkadaşımız.

birkaç video izledim foruma göz attım fakat tam olarak açıklayıcı bulmadım.

aracımın motoru p*ç motor tabir edilenden.

subab şıkırtısı baya arttı ve yakıtta arttı.

bildiğim kadarıyla yılda bir kere yapılmalı.

özellikle kendim yapmak ve ustalara minnet etmek istemiyorum.

yardımcı olursanız sevinirim.

not:elimden iş gelir.aracımın neredeyse her arızasını kendim tamir ediyorum Kahve Gazete
1'e sübap ayarı yapmak için 4'ü bindirmeye getirin yani emme egsoz kapalı duruma getirin.
2'e sübap ayarı için 3'ü bindirmeye getirin.
3'e sübap ayarı için 2'yi bindirmeye getirin.
4'e sübap ayarı için 1'i bindirmeye getirin.

Bindirmeye getirmek için krankı çevirin 1'e ayar yaparken 4'ü gozetleyin emme  ve egsoz aynı anda hareket ettiği anda bırakıp 1'e emme egsoz ayarı yapın emme 25 egsoz 25 yapabilirsiniz siteden alintidir. bunu iyice okuyup anlayarak yaparsan isi cozersin.
Forumda hasan can tamir kitabı var onu indir orada güzelce anlatıyor. Ayarı yaptıktan sonra aracı çalıştır fakat motoru fazla ısıtmadan kontrol et, ses yapan olursa tekrar ayarla
hata veriyor
krankı cevirirken 4.piston tarafından tıs tıs sesi neden yapar
Tıs tıs, sıkıştırma yapıyor ondan olabilir. Sanki bende duymuştum o sesi. Subap ayarı düz mantık şudur. Egzantriğin ucu değilde sırtını subaba öyle bir ayar yaparak temas ettirecen ki, sırtı ile ne subabı itmiş olacak, nede arasında boşluk olup ses yapacak. Şık şık ses yapar ya hani, arasında boşluk vardır. Egzantriğin ucu her dönmeye subabı tokatlar arasında boşluk olduğu için tak tak ses yapar. ama ayarı tam milimetrik yaparsan, egzantrik subaba tam ayarında dokunduğundan egzantrik ucu inerken subabı itmeye başlar. 1 pistona ayar yapacakken 4. pistonu bindirmeye almanın sebebi bu. Dikkat edersen subab ayarı egzantriğin tam sırtına yapılıyor.
peki bu ayar sizece soğukkenmi olur  yoksa böyle rahatsız edecek sekilde ılık diye tabir ettiğimiz şekildemi olur?
(15.11.2019, 09:08)006samet006 yazdı: [ -> ]peki bu ayar sizece soğukkenmi olur  yoksa böyle rahatsız edecek sekilde ılık diye tabir ettiğimiz şekildemi olur?
bu konu hakkında kesin şöyle olur diyemem. Ama forumdan öğrendiğim kadarıyla soğuk motora yapılmasını öneriyorlar. Mümkünse soğuk olacak, değilse en azından 3 4 saat bekleyecek.
(15.11.2019, 09:08)006samet006 yazdı: [ -> ]peki bu ayar sizece soğukkenmi olur  yoksa böyle rahatsız edecek sekilde ılık diye tabir ettiğimiz şekildemi olur?

Buz gibi olan motora subap ayarı yapılır ısınınca metalin formu değişir sıcak motoru ellersen soğuyunca işler karışır sıcakken en fazla şıkırtı yapan subabın boşluğunu alırsın onada tam manasıyla subap ayarı yapıldı denmez forumda birçok üyenin çektiği sıkıntıda bundan kaynaklı biz sorduğumuzda subap ayarı yapıldı deniyor ama nasıl yapıldığı kuşkulu
benim şıkırtı  o yüzden ustaya götürdüm araba 1 saat dinlendi  adam motora cayır cayır sıcakken yana yana  subap ayarı yaptı  Angry İsyan  araçta şıkırtı olmaya başladı  vay arkadaşya  herkes usta  tamir
Sayfalar: 1 2 3 4