Tofas Team

Tam Versiyon: Çift bobin projesi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Beyler selamün aleyküm

Şimdi benim elimde 2 tane ateşleme bobini var ben bunları araç üzerinde degerlendire bildirmiyim. Daha yüksek voltaj elde edebilmek için.

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
(20.12.2017, 11:53)Majesteleri yazdı: [ -> ]O iş benimde kafamda bir tilki. 
Platin 4 amperlik bir depolama yapiyor,2 platin düsündüm bu sayede 8 amper birikme sağlarim ve daha yüksek kivilcim alirim diyerek ama sira ona gelmedi.
2 bobin+ 2 platin kullanip birseyler yapabilirsin belki.Yalniz 2 bobinden cikan kabloyu distributor basliğinda birlestirince ne olur orasi muamma.
Bu meksefenin tam olarak görevi ne onuda bilmiyorum. 2 tane meksefe koysam birde ben şöyle biliyorum meksefeyi bobinden gelen akımı daha da yükselterek platine iletiyor.

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
(20.12.2017, 12:57)efe_fethiye yazdı: [ -> ]Bu meksefenin tam olarak görevi ne onuda bilmiyorum. 2 tane meksefe koysam birde ben şöyle biliyorum meksefeyi bobinden gelen akımı daha da yükselterek platine iletiyor.

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

meksefenin gerçek ismi kondansatör distribütör'ün içindeki elektriksel akım oluşturarak platine güç veriyor platini ben çift kontak röleye benzetiyorum baktıgında çalışma sistemi farklı olsada aynı geliyor gözüme.
Kaç gündür bunu düşünüyorum, 4 tane hall sensör ve 4 tane elektronik ateşleme devresi bulmak lazım, sonra hall sensörü distribütör kapağına buji kablolarının girdiği yere bağlıcaz tevzi makarasınada 1 mıknatıs koydukmu bu iş tamam, her pistona 1 bobinli tofaş olucak fakat problem dakikada 12 bin devri algılayacak hall sensör ve maliyeti düşük ama işlevsel elektronik ateşleme devresi bulmakta
Bu cg diye tabir edilen motorlarda cdi yani hall sensorlu sistem var hemde oyle maliyetide yok isterseniz arastirabilirsiniz isinizi kesinlikle kolaylastirir
@HasanÖZ @Majesteleri Gençler şu videonun 2:30undan itibaren kaputun içini incelermisiniz
@Falcon417 abi bu karbüratör olayı bize gelmez, o karbüratörü taksak 1 senede mpi sistemi parasını çöpe atarız, ama ateşleme sistemin detaylı anlasaydın onu yapabilirdik, tahminimce ateşleme zamanını kranktan okuyorlar.

@yucinx onlarıda araştırdım, ateşleme sensörü motorun sargısıyla beraber satılıyor ama asıl problem onların cdı beyni otomatik avans veriyor bize sadece ateşleme yapacak avansa karışmayan bi devre lazım, youtube'da cdı devreleri var özellikle endonezyalılar binlerce video paylaşmış onların birini kurup çalıştırmak gerekli. Şuan Üniversite için Ispartadayım burda elektronik falan satan yerler yok antalyada olsam şimdiye kadar çoktan yapmıştım sistemi.
@HasanÖZ Ben ateşlemeyi kastetmiştim zaten rusça bilen varsa sorsun oraya :haha

[Resim: Ekran_G_r_nt_s_87.jpg]

Distribütörden gelen kablo podyadaki parçalara bağlanıyor onlarda bobinleri çalıştırıyor detaylı bilgi ancak rus forumlarında bulunur ama nasıl buluruz bilemiyorum
Anlasaydın yerine anlasaydı olacaktı yanlış yazmışım. Sana bahsettiğim fotodiyotlu sistem yerine linkteki hall sensörleri boşta kapalı, mıknatıs gelince açık konuma gelenlerinden alıp yapmayı düşünüyorum fakat bu sensörü algılama hızı düşük gelirmi diye korkuyorum, direnci.net de transistör şeklinde hall sensörü buldum, algılama hızı 1-2 Khz civarında yani bize fazlasıyla yeterli fakat üzerinden elektronik ateşleme devresinin platin yerine bu sensöre bağlamayı düşündüğüm çıkışlarındaki akım miktarına dayanabilirimi bilemiyorum, yaşadığım şehirde bu malzemeleri satan elektronikç bulamadım bulsam deneyerek öğrenicem ama yok :sad

https://m.tr.aliexpress.com/s/item/1154584110.html?spm=a2g0n.search-cache.0.0.43d15be5MgTZAg#autostay

Tahminimce o distribütör yeni arabalardan uydurma bize pahalıya gelir, honda civic falan distribütörü 800 lira, alıp deneyde kullanılamaz
@HasanÖZ
Slx distribütördeki sistemi çözüp çift manyetik çift modül ie bobinlerle çalıştırmayı düşünebilirsin belki
Ben biraz araştırma yapayım dedim kafam allak bullak oldu
Sayfalar: 1 2 3