Tofas Team

Tam Versiyon: Aracımı komple boyuyorum
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Boyla için gerekli tüm malzemeleri aldım. Fiyatlar şu şekilde ;

Vw LB9A - Şeker beyazı boya 2kg       35x2 = 70.00
Astar takımı ( 4+1 astar + 4+1 Sertleştirici) = 45.00
Akrilik Hızlı sertleştirici                               = 20.00
Tiner 2 kg                                                = 40.00
2000 zımpara 3adet                                  =   7.50 
Dayson Çekomastik                                   = 10.00
80 - 120 2 şer adet kuru zımpara                =  8.00
                                                            +_________
                                                Toplam   = 200 TL
Çelik macunu önceden almıştım onuda eklersek  225 TL yapıyor.

[Resim: 20170911_115357.jpg]
Kolay gelsin :ok
Sökmeye devam bagaj kapağındaki logoya kadar herşey sökülecek benzin lpg depolarınıda sök kaput içi podya üzerindeki herşeyi sök motoru muşambayla sarar kaput içini o şekilde boyarsın kapı içlerine bagaja kadar yeter dimi o aldığın boya ?
@Falcon417 Sağolasın abi.  Bilmiyorum 2kg aldım boyayı biraz pratikte yapıcam aslında 1 kg daha alayım en iyisi. Zaten vernik almayı unutmuşum geri gidicem boyacıya  Smile

@Majesteleri Vernikten caymadım almayı unuttum  Smile  Gitmişken selülozik tineride alacağım biraz aceleye geldi geçerken uğradım boyacıya babam arabada bekliyordu unutulanlar oldu. Boya için hızlı sertleştirici aldım resimde yok sadece.
-----------------------------

Bu arada denemeler yapmaya başladım

Önce zımpraladığım saca astar atmayı denedim, tabancanın ayarlarını kurcaladım biraz 1,8mm ile attım astarı

NOT: Vakitin nasıl geçtiğini anlamıyorum uğraşırken, aşırı keyif aldım bu boya işi ile uğraşmaktan  Smile

[Resim: 20170911_145112.jpg]

İlk denememe rağmen sadece bir köşesinde akma meydana geldi onun dışında diğer taraflar temiz oldu

[Resim: 20170911_145133.jpg]

Başka bir sacda da spiral ile saca işkence yaptım biraz Smile Smile  Ardından bozduğum yüzeyde macun denemeleri yaptım

[Resim: 20170911_145118.jpg]
Güzel olacağa benziyor.Merakla sonucu takip ediyorum.Kolay gelsin.
@Falcon-67-93 Teşekkür ederim umarım istediğimiz gibi olur 

@Majesteleri Evet izlediğim videolarda da gördüm tabancayı dediğiniz gibi tutuyorlar. Astar kuruyunca 400 sulu zımpara yaptım o akma yapan yerler belli belirsiz oldu. Bide üstüne 600 sulu yapsam hiç bişe kalmicak gibi. Arkada Bergen-Olmaz olsun böyle dünya çalıyordu o sıra  Smile  Macun çektiğim sacı bugün boyacıdan aldığım 80 mavi zımpara ile zımparaladım, üstüne birde 120 mavi zımpara yaptım kuru, sonuç gerçekten kaymak gibi oldu macun bebek gibi durdu. Tabancanın ayarlarıyla bir miktar daha oynadım 2. sacı daha güzel astarladım. Hava karardığı için resmini çekemedim. 
Bugün boyacıdaki tanıdıklar beni çok küçümsedi yapamazsın edemezsin olayı döndü. İşi bitirip pasta cilayı atıp ilk işim boyacının önüne çekicem arabayı çok sinirimi bozdular ne kadar garip insanlar yav.

Bu arada camları sökmüşten filmleri de tazeleyeyim diyorum. Önereceğiniz film var mı internetten getirteyim ? Ön cama 1 numara düşünüyorum diğer taraflara 3 numara düşünüyorum. 150 lira fiyat verdiler sanayide film için oda ön cam hariç dedi. Ona da ayar oldum filmimide kendim çekicem anasını satim
@Majesteleri Valla abi umurumda değil kim ne derse desin. Beni daha fazla hırslandırıyorlar haberleri yok. Böyleleri de lazım, daha detaycı çalışıyorum bunlar yüzünden, sırf "Alın size boya " diyebilmek için. Bugün babamada söyledim, çok büyütüyorlar gözlerinde. Allah razı olsun babam sürekli arkamdadır, ne kadar hırslı, becerikli olduğumu bilir ses etmez bir çok şeye.

Film konusuna gelince onuda yaparım yeterki "yapıcam" diyeyim. Zaten iş burada bitiyor abi. İnsan yeterki "yapacam" desin, gerisi boş. Bunu anladım bu işte.
Ha arabamın şu halini gördükçe korkmuyor değilim berbat edicem diye ama kendimi biliyorum şu ana dek neyi kafama taksam çok şükür becerdim.
Ha 5-6 bin lira param olsa memlekettekii bir çok vtec'i tokatlamaya hazırım gerekirse evde motor indirir onu da öğrenirim. Ama öğrenciyim elimi bağlayan şeyde bu. Zamanla herşey olur önemli olan sabretmektir.  Geçen gün birisi sıktı suratım egzoz dumanına boğuldu çok zoruma gitti. Bildiğin ateş etti adam vtec ile. Canımı sıktı yani. "Ben yaptım" diye geçinip bir boktan anlamayan adamlar. 

Konu dağılmasın, film çekme videolarını da izliyorum boya işini bitirip filme gireceğim. 
Aracın içini zaten hallettim taban halısını, taban çürüklerini yaptım-yaptırdım. Dış görünümden sonra sıra motora da gelecek Allah'ın izniyle. Motorada elektronik ateşleme - Açık hava filtresi- Benzinde kullanım düşünüyorum. Egzantrik işine de girme niyetim var keşke turboya param olsa. Belkide boyadıktan sonra satarım kafamda deli sorular..
@Majesteleri Bilmiyorum abi Allah'ın izniyle şu boya işinden alnımın akıyla bir çıkayım gerisini zaman gösterecek. Sana da çok teşekkür ederim baya fazla yardımcı oldun bana. Yarın astar attığım sac parçalarına boya-vernik atmayı denicem, yine resimleri paylaşıcam
boya ve kaportada çekecegin sıkıntı illaki olur bu yapamassın anlamına gelmez gelmemeli sonuçta boyacı kaportacılarda anasının karnında ögrenmiyor bu işi macun astar zımpara konularında ne kadar detaylı çalışma yaparsan alacagın pürüzsüzlük kalite ve parlaklık o derece artar herşey senin elinde. Wink
Selamun Aleyküm, kardeşim vallaha cesaretine hayran kaldım. İnşallah istediğin gibi güzel bir iş çıkartırsın ortaya. Benim bu kadarına hayatta gözüm yemez. Ustalar hep diyordu abi bu arabayı soysak her yerinden çürük çıkar diye inanmıyordum. Şimdi inanmaya başladım ve daha çok tırsıyorum. Big Grin Ama yerim olursa sadece malzemeleri sökerim komple kendim kazırım kaportayı. Ondan sonrasını yapamam diye düşünüyorum. Neyse Allah sabır ve kolaylık versin, işin sonucunu bekliyorum Smile
Sadıcım seni bekliyorum hala Big Grin
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11