Tofas Team

Tam Versiyon: Yardım Km 500 krş yakıyor
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhaba arkadaşlar aracım 89 model geçen hesepladım 29 km de 17 lira yaktı acaba sorun ne olabilir ya ?
Büyük ihtimalle aracın lpg beyni arızalıdır diye düşünüyorum.Aynı olay benimde başıma gelmişti ilk akla gelen lpg beyni bunu bi lpgciye gösterirsen sana yardımcı olacaktır.
hımmm teşekkür ederim benimde aklıma zaten o geldi yarın şaşmaza bı gideyim bakalım
aynen bende anlamadım depoyu fulledım 28 km gıttım tekrar fullettım 17 lira aldı Smile
Lpg beyninde arıza olabilir,ilk doldururken deponuza hava basılmış olabilir ve en güçlü ihtimal lpg tesisatınızda kaçak olabilir.Ben de yaklaşık aynı değerlerde lpg harcamıştım.Gaz alırken depoya baktım ordan gaz kaçağı vardı,siz de bi bakın isterseniz deponun üzerindeki seviye göstergesinin giriş çıkış hatlarında kaçak olabilir.
gaz tesisatında herhangi biryerde kaçak olabilir.trigerinizi kontrol ettirin zira sente atlamış olma ihtimalide var.aracınızı ne kadar süredir kullanıyorsunuz bilmiyorum ama birdenbire olduysa eğer bu 2 ihtimal geliyor aklıma.
yok trıger felan yenı degıstı zaten arabayı alalı 2.5 ay felan oldu ilk aldıgımızdada boyle bı deger cıkmıstı ama gaz ayarı felan yaptık sonra ıste gecen hafta bı daha ölçeyim dedım petrol ofisinden fulledım 44 lt 105 lira verdım geldım opetten fulletım 28 km sonucu 17 lıra aldı :S
sızdırmazlığı başka bir yerden kontrol ettiremiyormuyuz birde ne kadar fiyatı sızdırmazlık
Aracın bakım durumu nasıl evveliyatında aferdersin ama eşek niyetine binilmiş bir araçsa yakıtını düşürmen için komple bakım yapman gerekiyor.Buji,Buji kabloları,Tevzi Makrası,Distrübütör bakımı,Kapağı,Meksefe,platin,hava filtresi,Yağ,Yağ filtresi,gaz kesici filtresi,karbüratör bakımı,Sübab ayarı,Avans ayarı,Gaz ayarı,Frenlerde sıkma vs var mı,Tesisatta herhangi bir yerde kaçak var mı ?Gaz regulatörü ne durumda ? bunlara bakılacak ve işin ehli bir ustada yaptırılırsa ancak o zaman düşük değerde yakıt tüketimine sahip olursun.

Onun haricinde aracın genel durumu düzgünse kaçak vs yoksa iyi bir gaz ayarıyla yine ortalama bir değer yakalayabilirsin.

Bunların haricinde LPG'de depo fulletmeyle gaz ölçmek her zaman doğru sonuç vermiyor.Niye diye derseniz benzin gibi bir akışkan olmadığından doldurttuğunuz pompanın basıncına göre deponuzun alacağı miktar değişiyor.

Mesela depomuzun 30 LT olduğunu varsayalım.Litre Fiyatıda 2.00 TL olsun.
Aracınızdaki gazı tam bitirmiyorsanız aracınızın ne kadar aldığını bilemezsin.Deponuz bitik Gittiğiniz benzinliğe 27 LT aldı dediniz ki he içinde de 3-4 LT gaz varmıştı demekki sonra biraz kilometre yaptınız tekrar bastırdınız hem harcadığınız 1-2 LT neyse onu aldı hemde o pompanın basamadığı 3 LT'yi aldı dedinizki araba çok yakıyor.

Ya da tam tersi fulletirsiniz 30 LT alır sonra misal 10 LT'sini kullanırsınız tekrar fulletirsiniz 7 litre alır dersniz ulan ne az yakmış.
Normalde 20 Krş yakmış ama sizin aldığınıza göre 14 Krş yakmış oluyor.

Ama aracınız benzinde çalışıyorsa ya da gazı bitirdiğinizde yolda kalma ve araba itme ihtimalini göze alıyorsanız deponuzdaki gazı son damlasına kadar kullanırsınız minimum 20-30 TL gibi gaz alırsınızsınız veya fulletirsiniz ondan sonra yine gaz bitene kadar kullanırsınız bakarsınız 30 liraya 100 km yaptı.Tamam o zaman dersiniz bu araba 30 krş yakıyor
sorunu çözdük arkaşlar hava fılterısının altında 4 tane vıda var karbüröterle hava gırısını tutan onlar komple gevşemiş oradan araba hava alıyomus yakıt ondan dolayı cokmus su anda 180 190 krs arasına dustu yakıt Smile)
Sayfalar: 1 2