Tofas Team

Tam Versiyon: İlk calıştırmada eksozdan gelen cok az su (yaz - Kış )
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
S.a Hayırlı akşamlar 94 model dogan slx imin , Sogukken olan ilk calıstırmalarında ... Yaz Kış Fark etmiyor Yazında geliyordu , Cok az miktarda su ( damlatıyor yani az az )   geliyor 3-5 dakka sonra kesiyor ... Contası yanık diyen arkadaşım oldu , Motor bitik diyen oldu , Kapakda bişi var diyen oldu ... Yardımcı olursanız cok sevinirim ? Tamirci varsa aranızda ... Teşekkürler .
eğer radyatörden baktığınızda su eksiltme yok sıkıntı yok. ama radyatörde su eksiliyorsa contada veya kapakta sıkıntı olabilir suyu pistona gönderiyordur.
Soğukken eksozdan su atması normal hatta iyi bişey denir hep conta patlatan araba soğukken pancar motoru gibi çalışır
İlk çalışmada motor içi nemi atıyor.Conta yanık olduğu böyle anlaşılmaz ve kesin bundandır diyemez kimse. Radyatör kapağını açıp marşa bas su fıskırıyorsa contan yanıktır.(Ama buda kesinlik kazanmaz. sebebi: contan çok küçük bir yerden kaçırıyordur basınç yapacak kadar suyu fışkırtmaz.) Bunu anlamanın yollarından bir tanesi, eğer sisteminde antifiriz varsa bujileri motor ilk çalışmadan önce söküp bakman gerek. Antifiriz renkli olduğu için buji tırnağının altındaki beyaz porseleni boyar. Sende dersin ki bu silindir tarafında conta çok küçük patlak kaçırıyor. Bu şekilde anlayabilirsin. Çalıştırıp ve motoru ısındıktan sonra bakarsan kesin olarak teşhis koyamazlar birde antifiriz yoksa leke olmayacağı için. Durum bu.