Tofas Team

Tam Versiyon: Yapılı karbüratör
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
Hayirli sabahlar tofaş team ailesi benim sorum;
Karbüratörde işlem yaptırdim baya katkısı oldu araç daha çevik hızli eskisi gibi hantal degil.

[Resim: 20160725_080515.jpg]

[Resim: 20160725_080500.jpg]

Şimdi benim sorum şu dün aksam eve geldigimde kaputu actim motorun etrafinda yag vardi bu normaldede vardida motor ısıninca dahami belirginlesti yoksa karbürator yuzundenmi oldu acaba ?
Ayriyetten cuma ve cumartesi günümü arabaya ayırip elektronik ateksleme ve adanaya gidip headers+abarti set ekzoz yaptircam bu yag konusunda yardimci olursaniz sevimirim teşekkurler.
Karburatorden yağ atmış olabilir belki

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
ilk başta ustayla konuştum oğlunda ve yegnindede tofaş vardı 2 sininde kaputunu açtı benim araca yaptıgı işlemin aynısı onlardada vardı hiç bir sıkıntı olmaz bugune kadar 80 e yakın tofaşa bu işlemi yaptım ben dedi bende yaptırdım bunun sonu kötü olurmu ? motora filan zarar verirmi.
Hüseyin kardeşim hoş güzel aracın biraz daha canlanmıştır da ? karbüratörüne ne gibi bir işlem yaptırdığını net bir şekilde belirtirsen bilmeyen bilmek isteyen yada fikir almak isteyen arkadaşlara ışık tutmuş olursun yaptırdığın işlem nedir ?
karbüratorü söküp içini temizledikten sonra tornaya götürdü yanlarada 2 delik vardı ayriyetten içi parlıyodu heralde yuvayıda genişletti heralde bursadan özel olarak getirtmiş oldugu karbüratörün sag ve sol deliklerinden soktuğu şeyleri taktı işte benzin ayarını yaptı benzinde ayanı gazdan cekinde duruyodu araba şimdi o problemde yok daha sonra gaz ayarı yaptırttık beyinden gelen hortumu çiftli cıkartıp karbüratörün sag ve sol deligine bagladı dedikleride dogru cıktı gaz kesme yapmaz kalkışta araç titremez daha seri olur dedi yapılmadan önce arac gazdayken 2. viteste 60 yapıyodu suan 80 yapıyo benzinde hic denememiştim benzinde 2. viteste 105 e cıktı ibresi bilmiyorum vala ben cok memnun kaldım arabayı baya canlandırdı daha nekadar yakıyo heraplıyamadım yeni yaptırdım hesaplayıncada yazarım ama usta elektronik ateşleme ve headers egzozu taktır onla dengelenir herzamanki yaktıgını yakar dedi.
Kazık mikser uygulaması diyorsun yani fotoğraflardan onu anlıyorum güle güle kullan kardeşim.
saolasın bunun kötü bi yanı varmı zararı filan ? bilgin varsa sölersen sevinirim Smile
Kazık mikserin bi zararı yok. Yağ ısınınca belirginleşmistir kulbürütor kapağından sizmis gibi subap ayarı da mi yaptirmistin?
Yok sibop ayarina gerek yok dedi usta sibop ayari yapilmadi yaptiriyimmi ?
Subap ayarı yapmak için kulburutor kapağını açınca contayi da değiştirmek gerekiyor dedim yapıldıysa eğer o yüzdendir diye düşündum. Ustan gerek yok dediyse kontrol etmiştir ayarı iyidir o zaman. Sen kapağın somunlarini kontrol et yeterli.
Sayfalar: 1 2 3 4