Tofas Team

Tam Versiyon: Klima yardım
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
arkadaşlar 98 doğan s orjinal klimam var. Çalışmıyor bakımı yapılıp aktif hale getirecem. Soğutucu radyatörü nerdedir temizlemek istiyorum ve bilgisi olanlardan destek bekliyorum
şimdi senin klima gazı bitmiş olabilir o tam fan ayrının altında bi düğme bas ona sıcak geliosa gaz yoktur ama başka bir sorun varsa bilemem
öncelıkle klımanın kayışı takılımı ve klıma tusuna bastıgında klıma devreye gırıyormu yanı kompresör calısıyormu. radyatör su radyatörunun önundedır hemen.
klima kayışı takılı. klimacıya götürcem ancak götürmeden soğutma radyotörünü çıkarıp temizlemek amacım.
nerdedir nasıl sökülür o lazım arkadaşlar.
Klima Soğutucu radyatörü, normal radyator ile panjur arasındadır. Bunun temizliği pek olmaz. Sadece o bölgede klima nem tutucu(polen filtesi gibi) filtresi http://www.otocaglar.com/fiat-yedek-parc...etail.html
Ben aldığımda 40TL idi. şimdi zam yapmış pazarlık yap :Big Grin Başka sitelerde 450TL gibi uçuk rakamlarda. Ama değiştirmesende olur sadece klima kullanırken arada camları açar-kaparsın Big Grin

Çalışmamasının bir çok nedeni olabilir. Kompresör ünitesi var Delphi marka aynı ürün opelde de var döküm bir ekipman.buraya elektrik gelmez ise sistem çalışmaz.Birde  AC klima anahtar grup devresi var burası çalışıyordur umarım. Yenisi 400TL ve nadir bulunan bir parçadır. Bakım demişken klima gergi rulmanını da değiştir. Ankarada e-parçacım var oradan bulmuştum 40TL ücreti var şimdi linkini bulamıyorum.(Aksi halde zamanla rulman yapısı nedeniyle ses yapıyor,sonra  şarj dinamosundan süphe eder hale geliyorsun.)

Gazı basarken çok dikkat edin bizim araçların gaz dolum yeri Sol farın biraz sağında kalan yer değildir.(yapılan en büyük hata gaz dolum yeri malesef burası değildir) Gaz basılmaz mı peki? Gazı başarıyla basabilirsiniz ama gaz basma cihazının pasolu zımbırtısını çıkartırken sibobu patlatırsınız basılan gaz boşa gider.

O yüzden Kompresör ünitesinden çıkan iki adet boru var . takip edin birinin üzerinden sibob olacak gaz oradan basılıyor.ama işleme başlamadan önce buzdolabı motoru ile sistemin kaçak testini yaptırın.Yoksa uyanık sporlar senin sistemin kaçak var deyip gaz parası alıyor. İşin ehli olan bir ustaya gidin bizim araçların bu parçaları pek bulunmaz bulunsa bile deli para o yüzden 50-100 fazla verin ama sağlam yaptırın.

Klimayı Şehir içi kullanırken özellikle dur-kalklarda benzinde kullanın. Çünkü klima servofreni var.(kaput sol tarafında siyah renkte dairesel bir parça) bildiğim kadarıyla sistem devrede iken rolantiyi sabitliyor. ama sistem lpg'de devre dışı oluyor şehir içi sıkıntı yaşayabilirsiniz. Birde rampa yukarı asla açmayın.

Birde orta difüzorlere soğutma boruları direk geliyor. O yüzden uzun yolda kullanımda su damlaması olabilir taban halısı için dikkatli olun. buraları elden geçirin. Leke yapıyor.

Başka sorun olursa yine konusuruz burdan. bende de klimalı i.e var. Destek olailirim.
dostum saolasın. Senin tercih ettiğin bir ustan varmı klima konusunda. tamir konusunda güvendiğim bir ustam var onla çalışıyorum ama klimada denemedim kimseyi. aracı yeni aldım neresi çalışacak çalışmıcak bilmiyorum ama çalışmayan aksam bi şekilde çalıştıracağım klimamı aktif hale getirmem gerek. tofaşta klima fazla olmayınca açıklama çok olmuyor. Frown
Ben bu konuda makoyu da aradım. tofaşıda aradım, magnetti marelliyide aradım pek bir cevap alamadım açıkçası yeni parçaları üretilmiyor artık. Kimse bilmiyor bizim araçların klima sistemini.

Ödemişli olduğum için aracın bakım vs işlerini Ödemişte yaptırıyorum. O yüzden pek buranın sanayisi ile içli dışlı değilim bir kaç tanıdığım var ama onlarda motor üzerine.

AC ye basıp soğuk hava gelmiyorsa kompresorde enerji yok demektir."Ecunun hemen altında zaten görünür" Düğmeye bastığında motorun kasılması gerek anlasılır bu şekilde. Umarım başka bir derdi vardır yenisi 800-900TL arası maksimum.Bunun dışında da başka arıza verme ihtimali pek yok gibi.

Klimayla ilgilenen Oto elektrikçi çözer işinizi.sadece gaz dolum yerini hatırlatın.

Benimde ilk aldığımda kliması çalışmıyordu. İptal etmişler ederkende sağolsunlar kompresorun enerji kablolarını kökünden kopartmışlar. sökmek zorunda kaldık, döküm olması bu yüzden avantajdı bıraz kırıp lehimledik, gaz bastık o gün bu gündür kullanıyorum...
bu bilgiler on numara oldu. bikaç parça değişikliği yapıcam motordan o yüzden klima yı 2. plana aldım. bu hafta içi büyük ihtimal biter motor işim önümüzdeki hafta bu bilgilerle iyi bir klimacıya giderim. yaz başlamadan iyice çözmem gerek klima olayını.
sıkıntı çıkarsada eş dost bulcaz çare artık
bilgiler için teşekkürler
Tamamdır.
arkadaşlar orijinal klimayı sanayide birkaç usta gezdikten sonra ayağa kaldırdım ve ustalar gayet başarılı. klimada beklediğimden daha iyi çıktı.
Sayfalar: 1 2 3