Tofas Team

Tam Versiyon: Klima yardım
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Sasırmanız için söylemek istemedim. performansları gayet iyi. Aksi halde ya bu aracın klimasından ne olur diyorlardı avrupa araç kullanan arkadaşlar =)) görünce şok olmuşlardı.

Ama kompresorde sıkıntı olmamasına çok sevindim. Bu ustalar kimlermiş =)) iletişim bilgilerini alabilir miyiz?
infinty kullanan bir kişi geldi tamir esnasında orijinal olmasına şaşırdı  Wink ki tamir yapılırken soğutma olmaz diyordu, ancak bitince çalıştırdı usta gel bak dedi adam 2. şoku yaşadı soğutmayı görünce  Wink

kompresör tesisat vs. sıkıntı çıkmadı. ama orijinal klima düğmesi sıkıntı çıkardı baya uğraştılar düzeltmek için. bi çalışıp bir durdu önceki sahibi tutkal falan sürmüş tam yapamadık iptal etti. çakmaklığatam uyan bir klima düğmesi bağladı devreyi ordan çalıştıtrıyom orijinal gibi 10 numara oldu.

huricane
1. sanayi sitesi rana soğutma

0232 458 9664
Benzer durumu bende yaşamıştırm, ilk yaptırırken klimalı doğan mı? hadi canım yok daha neler felan. İş bitince çağırdım arkadaşı gir dedim aracın içine =)) orta difüzorden termokupul ile ölçüm yaptık 8 derece felan üfledi 10-15dk sonra ortam sıcaklığı 20'ye yaklaşınca sorulan tek bir soru "araç satılık mı?" =))

Anahtar grubu biraz narin yeniside bulunmuyor. Muhtemelen klimasız tipler ile karıştırılmış çart diye sökülmüştür haliyle öncesinde kırmışlardır. NormaldirBig Grin Başka anahta grubu olması çok güzel bir olay.

Birde en güzel yanı ne biliyor musunuz klima açık seyahat edildiğinde hararet 90'a yaklaşmıyor.Sebebi klima radyator fanı devamlı çalıştığı için hararet yükselmiyor yani çift fan devrede gibi oluyor.
Son olarakda hızlı bir soğutma ve performans için klima radyatörüne ön panjurun oradan su dökün hızlı soğutma yapacaktır.(Bu genelde ustaların numarasıdır)
aynen direk söküyorlar oda maalesef parçalar çok iyi olmadığından kırılıyor. Aynen şaşırdım hararet yok oluyor resmen. Zaten klimayı açınca 2 fanda devreye giriyor hemen. İlkten korktum devamlı 2 sinin çalışması sıkıntı çıkarmasın diye ama ustalar olması gereken bu dedi. Dediğini denicem öncem su dökmeyi. Birde usta 50gr fazla basıyorum dedi kıyak olsun diye. Sıcak olayını iptal ettik sıcak kaçırıyor diye orta difüzor dan alta eğilip sağ ve sola da dağıttı (allta borular karışmış azcık). Şuan gayet güzel işallah bir sıkıntı çıkmadan keyfini çıkarcam artık.
Evet sıcak hava girişini iptal etmek gerekiyor.Aksi halde verim düşüyor.
Hayırlısı olsun.
hayırlısı olsun.
tofaşta klima keyfini yaşamak güzel olacak.
Hayırlı olsun sıcak günlerde aracı kullanmak keyifli hale gelir artik camlarda film yoksa cektir abi icersinin sıcaktan ısınmasını engeller klima daha az çalışır.yakıt sarfiyatındaki farkı da merak ediyorum açıkcası.

Radyatöre su dökme işini uzun yoldan gelince stop etmeden rölantide 2-3 dk. çalışırken yada uzun rampada hararet yukselmesin diye yaparim.soğutmaya teşvik ediyorsun yani :ok
Yakıt fazla fark etmez. kendimden biliyorum.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
(25.04.2016, 12:39)ersın124 yazdı: [ -> ]Hayırlı olsun sıcak günlerde aracı kullanmak keyifli hale gelir artik camlarda film yoksa cektir abi icersinin sıcaktan ısınmasını engeller klima daha az çalışır.yakıt sarfiyatındaki farkı da merak ediyorum açıkcası.

Radyatöre su dökme işini uzun yoldan gelince stop etmeden rölantide 2-3 dk. çalışırken yada uzun rampada hararet yukselmesin diye yaparim.soğutmaya teşvik ediyorsun yani :ok

flim yok ama bugün yarın yaptırcam aklımda filim konusu. baya faydası oluyor güneş ışığını kesmeye.
Yakıt konusunu kullanan arkadaş fazla fark etmez diyor. Baya tadı çıkacak yazın Smile
Max %25 artar onun dışında pek birşey olmaz. Ama şehir içi lpg de dur kalk roılantide sıkıntı yaratabilir bu açıdan benzinde kullanıyorum. Klimasız benzinli kullanıma göre ciddi bir fark yok arada.

Ben hergün buca bornova yapıyorum araçla Dönüşlerim otobandan rampayı geçince klimayı açıyorum (Rampada da açıyorum bazen ama o zaman hararet 110'a tırmanıyor. Sıkıntı olmasın diye rampa bitince açıyorum) eve kadar 10km rahat vardır gidilen mesafe. Demem o ki 3-4 ay yaz zaten  o aşamada fazla yaksın birşey olmaz=))
Sayfalar: 1 2 3