Tofas Team

Tam Versiyon: Plexiglass ile kadran yapımı(fotoğraf ve videolu)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8
Bugün kadran yapmaya karar verdim, daha önce bir kaç tasarım yapmıştım bu bambaşka bir tasarım yapacağım, ilk önce plexileri hazırladık, ikinci aşama tasarım aşaması olacak, üçüncü aşama da baskı aşaması, baskı suya ve gün ışığına dayanıklı fotoğraf kağıdı kalitesinde etikete, fotoğraf yazıcısı ile basılacak, detayları bur dan paylaşacağım.

[video=youtube]http://youtu.be/PFz5HhHiTdc [/video]

[Resim: xEkqrB.jpg]
[Resim: e75bNP.jpg]
Harika bir çalışma bizi bekliyor sanırım merakla bekliyorum Smile bu plexilerin üstüne dijital baskı alınamazmı ilker bey?
Artık birileri şu kadran tasarımını seri üretime geçirsin de bizde alalım ya Smile
(19.03.2014, 22:25)Falcon417 yazdı: [ -> ]Harika bir çalışma bizi bekliyor sanırım merakla bekliyorum Smile bu plexilerin üstüne dijital baskı alınamazmı ilker bey?

teşekkür ederim mustafa bey, plexiglass üzerine serigrafik baskı yapılabiliyor, onuda adetli basıyorlar sanırım Smile ben etiket üzerine digital baskı alıp yapıştıracağım.
Dijital baskı ben yaptırmıştım şeffaf baskı yapmışlardı sıkıntı çıkmıştı siyahlarda altını gösteriyordu bu nasıl olacak bakalım görelim Smile
ilker bey çalışmanız harika görünüyor sizi tebrik ediyorum.

Çalıştığım kurumun işlerini yapan reklamcı ile buna benzer bir çalışma yapmak için görüştüm. Plaket hazırlarken kullanılan tekniği kullanarak beyaz plexiglas üzerine yazdırma işlemini yapa bileceğini söyledi. Plaketin baskı kalitesine baktığımda kaliteyi düşük gördüm ancak kadran çalışmasında nasıl durur bilemiyorum. Zaman bulabilirsem bir hafta sonu yapmayı planlıyorum.
şu işin bi formülü olmalı ben artık bunaldım düşünmekten .. adapazarında mustafa abinin dediği baskıyı sorduğumda kimse bana olumlu cevap veremedi çıldıracaktım.. en son aydınger denilen bi kağıda baskı yapıp 2-3 kat üstüste yapıştırarak formül bulduk arkasına da cd kutularından çıkan şeffaf plastiklerden koyduk uygun ölçüde kestik. ama şunu adamakıllı bi şekilde uygulamak lazım.. ilker abinin o kesim yaptığı olaya bittim abi sen onlardan bayağı bi takım kestir ücret karşılığı satarsan iyi para eder Big Grin bizlerde faydalanmış oluruz Big Grin
arkadaşlar bu plexinin renkleri var, mesela 2mm beyaz laser ile kesilip serigrafik baskı yaptırılabilir, hem siyah kısımlar ışık geçirmez hem de çok kaliteli olur ama serigrafik baskı içinide bir iki tane yapmazlar, yapsalarda tuzlu olur. Adetli olması gerekir, lazerle kesim yapan benim arkadaşım ben kesim için ücret ödemedim açıkçası fiyatını da bilmiyorum ama çok bir fiyat tutmaz heral de, 50 takım kesim ve baskı için fiyat alalım isterseniz?
Valla benim kadranım 180 lik şahin kadranı. Eğer bu modeldede güzel bir tasarım düşünürseniz en baştan ben talibim fiyat okadar önemli değil yeter ki düzgün bir işçilik olsun.
Doğru birde 180lik şahin, 180lik doğan ve 200 lük kadran mevzusu var Smile bu iş için baya uğraşmak gerekir ama hepsi aynı renk ve tasarım olursa çözülebilir. Çünkü serigrafik baskıda renk sayısı arttıkça fiyatta artıyor
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8