Tofas Team

Tam Versiyon: İşten ayrılma tazminat?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkadaşlar aranızda belkı vardır.3 seneye yakın ecznede cıraklık yaptım.3 senedirde kalfa olarak sigortalı çalısıyorum. 800 küsür gün sigortam var.Şimdi patron bana senin işten çıkışını verecegiz aralıkta dedi haberın olsun diye.İstersen sigortasız çalışmaya devam edebilirsin diyor.Malum belki şubatta askerim.Şimdi benim çıkısımı verıcekler bana tazmınatı zor verıcekler gıbıme gelıyor.Ne yapmam lazım işveren çıkış verecek bana? muasebe bana çıkış kagıdına ımza at deyince ben tazmınatımı almadan ımza atmam diyecegım ve o gün çalışma bakanlıgına dilekçe verecegım sizce başka neler yapabılırım.?

falcon-87

Şükrü abi niye çıkartıyor işten.Olmazsa mahkemeye gidersin, orda gerekilen yapılacaktır mutlaka.Smile
sıkıntıya girmiş.benım sıgorta masrafım cok cıkıyormuş o yüzden. bana çalısmaya devam et diyor ama 140 liraya haftalık sigortasız asla çalışmam.sigorta var diye hep sabırettım

falcon-87

Şükrü abi zor işler bunlar.ALLAH yardımcın olsun.Bulunur bir çözüm yolu elbet etrafına bir sor-araştır bu işi.Smile
avukat bir tanıdıgımız var onunla bi görüşücem.azda değil 2 binliranın ustu tazmınat var
abi seni işten çıkardıklarında tazminatınıda vermek zorundalar.muhasebecinin de imzala dediği kağıt muhtemelen kendi rızamla işi bırakıyom gibi şeylerdir
Evet arkadaşlar son durum budur.Bilgisi olan varmıdır.Tazminatımı cıkıs verınce nasıl talep edebilirim 842 gunum var 3.905 lira tazmınatım var azda değil
[Resim: TN1gDaP.jpg]
Senin talep etmene gerek yok isveren seni cikartiyor ise kendisi vermek zorunda. Sen bu odemeni almadan ibra yazisi falan birsey imzalama. Bir de isten cikartilma sebebi onemli o konuya da dikkat et. Subatta asker olacaksan giderken sana tazminat vermek zorunda. Bence sikayet ederim haklarimi sonuna kadar istiyorum de hicbirsey yapamaz
Abi şimdi sözleşme filan yok benım para sıkıntısına girmiş patron aralık ayında sigorta çıkışını yapıcam dedi.Benım aklıma geliyorki bana gelme işe dese artık bende o gün gitmessem işe gelmedı dıye kendı lehine çevrilebilirmi işi.Elimde bonservis var kaşeli imzalı giriş tarihim yazıyor çıkış tarihim boş.işten ayrılma sebebi askerlık yazıyor bi faydası olurmu?
1)işverenden işten kendisinin çıkardığına dair kaşeli yetkili imzalı kağıt alman gerekiyor .
2)Anlaşma yoluna git anlaşamazsan;
a)Avukata git işçi haklarıyla uğraşan birine o sana ne yapıcağını söyler. Avukat %15 ini alır kazandında.
b) SGK ya 8 hafta önceden ihbar vermek zorunda işveren ihbar ( çıkışının yapıcağına dair. ) 8 hafta içinde mesai saatleri içinde günde 2 saat izin vermekle yükümlüdür.
c)Yıllık izin hakları 3 senedir çalışıyorsun 14x3 42 gün izin kullandınmı ?
d) Bir işçinin haftalık çalışma saati 45 saattir. Yani günde 8 saat bundan fazla çalıştın mı ? çalıştıysan mesai ödemek zorunda .
:Fazla mesai nasıl hesaplanır. günlük ücret / 8 saat = Fazla mesai X 2 katı Normal günlerdeki fazla mesai ücreti : Bayram tatillerinder saat ücreti 3 katıyla çarpılır.

Aksi durumda zaten askere gideceğin için sülüsün geldiği anda tazminatını ödemek zorunda ödemedi mi kardeşim avukat yoluyla temerrüt ve faiziyle alırsın ama mahkeme 4-5 celse sürer atıyorum 1,5 sene sürdü mahkeme faizi dahil alırsın paranı . Ama kendin isteğimle çıkıyorum diye kesinlikle bir kağıt imzalama.

Yasalar böyle arkadas.
Sayfalar: 1 2