Tofas Team

Tam Versiyon: İşten ayrılma tazminat?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
(02.12.2013, 11:57)classing yazdı: [ -> ]1)işverenden işten kendisinin çıkardığına dair kaşeli yetkili imzalı kağıt alman gerekiyor .
2)Anlaşma yoluna git anlaşamazsan;
a)Avukata git işçi haklarıyla uğraşan birine o sana ne yapıcağını söyler. Avukat %15 ini alır kazandında.
b) SGK ya 8 hafta önceden ihbar vermek zorunda işveren ihbar ( çıkışının yapıcağına dair. ) 8 hafta içinde mesai saatleri içinde günde 2 saat izin vermekle yükümlüdür.
c)Yıllık izin hakları 3 senedir çalışıyorsun 14x3 42 gün izin kullandınmı ?
d) Bir işçinin haftalık çalışma saati 45 saattir. Yani günde 8 saat bundan fazla çalıştın mı ? çalıştıysan mesai ödemek zorunda .
:Fazla mesai nasıl hesaplanır. günlük ücret / 8 saat = Fazla mesai X 2 katı Normal günlerdeki fazla mesai ücreti : Bayram tatillerinder saat ücreti 3 katıyla çarpılır.

Aksi durumda zaten askere gideceğin için sülüsün geldiği anda tazminatını ödemek zorunda ödemedi mi kardeşim avukat yoluyla temerrüt ve faiziyle alırsın ama mahkeme 4-5 celse sürer atıyorum 1,5 sene sürdü mahkeme faizi dahil alırsın paranı . Ama kendin isteğimle çıkıyorum diye kesinlikle bir kağıt imzalama.

Yasalar böyle arkadas.

abi öyle hiçbir kagıt imzalamıyacagım.İşim eczacı kalfası sabah 8.30 akşam 18.00 iş bitimi.Yıllık ızın diye birşey bilmiyorum kullanmadım hiç ama bu parayı vermezlerse söke söke alıcam onlardan.
Hayırlısı olsun şükrü hakkını gasp ettirme. Senelerdir işverenler böyle ben 7 senedir aynı yerde muhasebecilik yapıyorum . Bir işyerinde en fazla 5 sene çalışıcaksın 5 sene sonrası laçkalaşıyor.
(02.12.2013, 12:15)classing yazdı: [ -> ]Hayırlısı olsun şükrü hakkını gasp ettirme. Senelerdir işverenler böyle ben 7 senedir aynı yerde muhasebecilik yapıyorum . Bir işyerinde en fazla 5 sene çalışıcaksın 5 sene sonrası laçkalaşıyor.

abi şimdi ihpar tazmınatı istemiyorum kıdem tazminatım yeter bana 10-08-2011 den beri duradayım.Aylık askeri ücret gözüküyor ama 560 lıraya calısıyorum 5 aydırda maaş bodurasına ımza atmadım
Sayfalar: 1 2