Muhammed TAŞ
LPG Gaz AFR Ayarı Fiyatı - Ustadan Öğren!
0
49
Konuyu Okuyanlar:1 Ziyaretçi
Şuan Offine!
Şuan Offine!
Muhammed TAŞ Yönetim
Site Kurucusu

  • Konular91
  • Mesajlar353

  • İsim: Muhammed
    Şehir: Ankara
    Yaşınız: 30
    Araç Serisi: Şahin
    Model Yılı: 1994
  • Rep puanı 3
LPG ayarı günümüz de her LPG kullanan araca yapılan bir ayardır. Gaz ayarı, LPG ayarı ve hatta AFR ayarı dediğimiz bu ayarda, aracın LPG sisteminde bir takım değişiklikler yapılır. Yakıtın daha verimli yanması ve aracın daha iyi çekiş sağlaması adına bu ayarlamalar gerçekleşir. LPG ayarında istenilen durumlardan birisi de yakıt tüketiminde ki azalmadır. Genellikle yakıt tüketimi artan araçlara bu uygulama yapılır ve doğru bir ateşleme için orijinal ayarlara dönülür. Aracın verimli bir şekilde yakıtı yakmasıyla beraber hem tüketimde düşüş hem de aracın çekişinde artış görülür.

AFR ayarı denilen şey aslında LPG ayarı olmaktadır. AFR ayarı araç hareket halindeyken çok detaylı bir şekilde ayarlandığından dolayı ücretleri yüksek olmaktadır. Normal gaz ayarı 5 dakika bile sürmezken, afr ayarı kimi araçlarda 1 saati bile geçebilmektedir. Günümüz de artık birçok iş yeri LPG ayarını AFR ayarı adı altında yapmaktadır. AFR ayarında genellikle eksiksiz bir ayar yapılır ve bu ayarlamalar sürüş esnasında hareket halindeyken gözlemlenerek uygulanır. Aracınızda yakıt tüketiminde bir artış, çekişinde bir kayıp varsa kesinlikle bu ayarlamaları yapan uzman bir firma ile görüşmeniz gerekir. 2023 yılında LPG Gaz ayarı ve afr ayarı fiyatları aşağıda ki tabloda listelenmiştir.
Bu konuda İlginizi Çekebilir:
  Güncel  LPG Montaj Fiyatları - Atiker, BRC, Prins ( Güncel - Tüm Markalar )

2024 LPG GAZ AFR Ayarı Fiyatları


LPG AFR Ayarı Fiyat
3-4 silindir araçlar700 TL
5-6 silindir araçlar 800 TL
8-10 silindir araçlar900 TL
Tek noktadan enjeksiyonlu550 TL
Karbüratörlü 4 silindir araçlar 500 TL
Tofaş Normal Gaz ayarı fiyatı75 TL
Skoda Normal Gaz ayarı fiyatı75 TL
Mercedes Karbüratörlü Normal Gaz ayarı 75 TL
Hyundai Normal Gaz ayarı fiyatı75 TL
Suzuki Normal Gaz ayarı fiyatı75 TL

2023 LPG AFR AYARI Fiyatı

Karbüratörlü LPG Ayarı & Fiyatı


Karbüratörlü LPG ayarı uzmanlık gerektiren bir olaydır. İki vana aç kapa ile yapılacak bir iş değildir. Karbüratörlü araçlarda LPG ayarı manuel bir şekilde yapılmalı ve her ayar sonrası araç kontrol edilmelidir. Enjeksiyonlu ve sıralı sistemlere göre bu ayar daha karmaşıktır ve karbüratör alanında tecrübeli kişilerce yapılmalıdır. Karbüratörün fazla hava alması, bu havaların kontrol altına alınması ve sonrasında LPG ayarının yapılması gerekmektedir. Sağlıklı bir gaz ayarı için karbüratörlü sistemler hakkında ustanın bilgi sahibi olması şarttır. Bu yüzden karbüratörlü gaz ayarı yaptırmadan önce ustanızı seçmelisiniz. Karbüratörlü gaz ayarı fiyatı 2023 yılında ortalama olarak 80- 200 TL arasında değişmektedir.



Lpg ayarı bozuksa ne olur


LPG ayarının bozuk olması halinde araçta bir takım olumsuzluklar meydana gelir. Bunlardan en önemlisi yakıt tüketiminde ki artış ve sonrasında ise yakıt kokusudur. LPG ayarı bozuk olan araçlarda yakıt verimli yanmadığından dolayı gaz kokusu oluşur. Ayrıca araç çekişi zayıflar ve teklemeyle beraber motor çalışmasında sarsıntılar meydana gelir. Bu gibi problemler aracınızda mevcutsa ilk şüphe edilecek yer arasında gaz ayarındaki bozukluk olmalıdır. 

Gaz ayarı kısık olursa ne olur


Gaz ayarının kısık olması halinde çekiş kaybı oluşur. Günümüz de gaz ayarını kısarsam aracım az yakar gibisinden bir yanılgı mevcuttur. Gaz ayarını ne kadar çok kısarsanız araç o kadar çok yakacaktır. Önemli olan aracın normal bir çekiş gücündeyken az yakmasıdır. Bunun için ise profesyonel bir gaz hava ayarı gerekmektedir. Bu yüzden gaz ayarı yaparken araştırma yapmalı ve bu işte minimum 10 yıllık tecrübeye sahip ustalardan destek alınmalıdır.

 LPG AFR ayarı sonrası performans nasıl olur?


AFR ayarı tamamlandıktan sonra LPG performansı benzinle aynı olur. Benzinde araç nasıl ivmeleniyorsa, LPGye geçince de aynısı olmaktadır. Bu yüzden AFR ayarının performans açısından önemi çok fazladır. Aracınız benzinde iyi çekiyor fakat LPG de iyi çekmiyorsa AFR ayarı yaptırmanız gerekmektedir.

 LPG AFR ayarı ne kadar sürer?


Bu durum araçtan araca göre değişmektedir. Detaylı bir AFR ayarı 1-2 saat arasında sürmektedir. Bu aracın yakıt tüketiminde ki bozukluk oranına göre değişmektedir.
Web Tasarım  - Reklam Danışmanlığı
İnstagram: DoğayaKaçanAdam
TofasTeam.com