Muhammed TAŞ
Fren Balata ve Disk Değişimi İşçilik Fiyatları
0
7
Konuyu Okuyanlar:2 Ziyaretçi
Şuan Offine!
Şuan Offine!
Muhammed TAŞ Yönetim
Site Kurucusu

  • Konular91
  • Mesajlar353

  • İsim: Muhammed
    Şehir: Ankara
    Yaşınız: 30
    Araç Serisi: Şahin
    Model Yılı: 1994
  • Rep puanı 3
Araçlarda fren balatalarının ve fren disklerinin değişim zamanları genellikle kullanım tarzına göre değişmektedir. Arazi koşullarında sürekli kullanılan bir otomobil ile asfaltta kullanılan bir araçta fren balata ve disk değişim zamanları çok farklı olmaktadır. Fren balatası ve disk değişim işçilik fiyatları genellikle her otomobilde benzer fiyatlardır. Sadece fren balatası ve diskleri gibi parçaların fiyatları tüm markalarda farklı olabilmektedir. Fren balataları 250 liradan başlayıp 1500 liralara kadar çıkarken, fren diskleri ise 750 liradan başlayıp 5.000 liralara kadar çıkmaktadır. Şimdi ise bu parçaların değişiminde ki işçilik fiyatlarından bahsedelim.

 Fren Balatası Değişimi İşçilik Fiyatları 2024


Fren Balatası Değişim Fiyatları

Fren balatasını yetkili servislerde, özel servislerde ve birçok mekanik ustasının yanında yaptırmak mümkündür. Fren balatası değişimi için öncelikle araç kriko ile kaldırılır ve ardından tekerler sökülür. Balatalar bu esnada sökülerek yenileri takılır. Fren balatası değişimi oldukça kolay ve zahmetsiz bir iştir. Günümüz de fren balatası değişimi işçilik fiyatları marka ve modele bağlı olmak ile beraber 150 - 250 TL arasın da değişmektedir. El becerinizin olması durumunda fren balatalarını kendiniz de çok kısa bir süre içerisinde değiştirebilirsiniz.

 Fren Diski Değişimi İşçilik Fiyatları


Fren Diski Değişim Fiyatları
Fren diskleri genellikle uzun süre dayanıklılık gösteren fren parçaları arasında yer alır. Bu gibi parçaların değişimi oldukça kolaydır. Fren diski değişim fiyatları günümüz de ortalama olarak 300- 450 TL arasında tutmaktadır. Fren diski değişimini özel veya yetkili servislerde yaptırılmaktadır. Bir fren diskinin değişimi ortalama olarak 20 dakika kadar sürmektedir. 
Tofaş şahin doğan disk değişimi işçilik fiyatı350 TL
Polo disk değişimi işçilik  fiyatı400 TL
Toyota corolla disk değişimi işçilik fiyatı400 TL
Ford focus disk değişimi işçilik fiyatı450 TL
BMW disk değişimi işçilik  fiyatı500 TL
Mercedes disk değişimi işçilik  fiyatı500 TL
Lada Niva disk değişimi işçilik fiyatı400 TL


 Fren Balatası Değişimi Kaç KM


Kaliteli bir fren balatasının değişimi ortalama 40.000 - 50.000 km arasında yapılmaktadır. Fakat sürüş şekilleri ve yol şartları bu süreyi bazı durumlarda kısaltabilmektedir. 

 Fren balatası bittiğini nasıl anlarız? 


Fren balatasının bittiğini anlamak oldukça kolaydır. İlk olarak frenlerde bir zayıflık meydana gelir ve balatalardan sürtme ve kazınma sesi gelmeye başlar. Bu gibi durumlarda frenler oldukça zayıf tutacaktır ve sürüşü tehlikeye sokacaktır. Frenlerde az da olsa bir zayıflık hissettiğiniz andan itibaren bir servise gözükmeniz yapılacak en iyi hareket olacaktır.

 Fren disk değişimi kaç km 


Fren diski değişimi olarak 60.000- 75.000 KM arasında yapılmalıdır. Yan sanayi fren disklerinde bu km oranı daha da düşebilmektedir. 

Fren balatası ve diski değişim fiyatlarını sizler için bir araya getirdik. Değişim süresince merak ettiğiniz tüm soruları bu konunun altından bizlerle paylaşabilirsiniz.
Web Tasarım  - Reklam Danışmanlığı
İnstagram: DoğayaKaçanAdam
TofasTeam.com