Tofas Team

Tam Versiyon: Beyaz duman atıyor
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Merhaba arkadaşlar. Arabanın suyu eksilmiş hararet 90 derecenin üstündeki çubuğun altında kalıyordu. Kontrol ettiğimde yaklaşık 2 litre su eksik olduğunu gördüm. Suyu doldurduk biraz gezdikten sonra arabayı kenara çektim. Tekrar çalıştırınca egzostan beyaz duman atmaya başladı duman makinesi gibi bembeyaz yaptı her tarafı. Dumanda koku felan yoktu suyu koyduktan sonra gezerken de hararet de yükselmedi. Arabanın rolantisi düşük boşa atınca stop ediyo diye tüpü de açtık ama ne kadar açtık bilmiyorum. Sorun ne olabilir ? Hararet göstergesinde aşırı yükselme olmadı hiç yine de conta yakmış olabilir mi ?
yağına bakın köpüklü bi hal almışsa yanmıştır muhtemelen, yağ su karışmış olabilir
ve taşırma kabına bakın çalışırken fokurduyorsa yine yanık conta belirtisidir
(20.07.2013, 03:19)sniper_4949 yazdı: [ -> ]yağına bakın köpüklü bi hal almışsa yanmıştır muhtemelen, yağ su karışmış olabilir
ve taşırma kabına bakın çalışırken fokurduyorsa yine yanık conta belirtisidir

Yağına nereden bakabiliriz köpüklü olup olmadığını anlamak için ? Taşırma kabı şöför tarafındaki yedek su deposu gibi olan şey mi acaba ?
yağ çubuğunu çek beyazımsı bişey görünür zaten, taşırma kabına yedek su deposu da denir sol tarafta bulunur. kapağını açtığında ufaktan fokurdar.

bunun sebebide pistondan su kanallarına hava pompalar ve fokurdama gibi görünür.
Hareret yükseltmemeye çalışıyorum geçen sene motor yedikten sonra akıllandım. Araba 2 gündür gaz yemiyordu tüpün beynine su gitmiyodur dediler açtım su yoktu doldurdum yaklaşık 2 litre.. Suyu doldurup tüpün ayarıyla oynadım biraz sonra kontağa basmamla arkadan dumanı vermesi bir oldu. Ama tüm bunların öncesinde hareret 90 derecenin üstündeki çizginin yarım cm kadar altında kalıyordu hep. Bu conta yakmaya sebep verir mi ? Arabayı iş yerinin orada bırakıp otobüsle geldim eve yarın sanayiye götürecem ama aklım orada Frown Conta değişmeyede 250-300 lira dediler iyice korktum babam bu sefer kesin öldürecek beni.
sanayiye götürmeden önce dediklerimi kontrol edin belkide yanmamıştır conta,

hararet 90 ı geçer bazen benimde 90 ı geçmezdi hiç bi defa 110 oldu conta yandı ama önceki doğanımda 130 da yanmamıştı, belli olmuyor bu işler
(20.07.2013, 03:35)sniper_4949 yazdı: [ -> ]sanayiye götürmeden önce dediklerimi kontrol edin belkide yanmamıştır conta,

hararet 90 ı geçer bazen benimde 90 ı geçmezdi hiç bi defa 110 oldu conta yandı ama önceki doğanımda 130 da yanmamıştı, belli olmuyor bu işler

Anladım hocam teşekkür ederim. Sabah önce yağına bakayım öyleyse. Motoru çalıştırmadan bakarsam anlaşılır mı ? Araba işlek bir yerde çünkü arabayı çalıştırınca duman atarsa rezil olmayayım Smile Bide yedek su deposuna bakayım. Eğer belirtilerin hiçbiri yoksa sorun nereden kaynaklı olabilir ? Arabayı çektikten sonra yağına bakmıştık rengi felan normaldi ama yine kontrol ederim.
yağına çalışırkende bakabilrisin ama suyuna mutlaka çalışırken bak Smile

rezil olmazsın ya yeni dizeller siyah duman atıyor yollarda


contan hasar görmüş olabilir büyük bi ihtimalle, radyatörde falan kaçak yoksa su eksiltmez araç

yine de temennimiz inşallah bişey yoktur
(20.07.2013, 03:42)sniper_4949 yazdı: [ -> ]yağına çalışırkende bakabilrisin ama suyuna mutlaka çalışırken bak Smile

rezil olmazsın ya yeni dizeller siyah duman atıyor yollarda


contan hasar görmüş olabilir büyük bi ihtimalle, radyatörde falan kaçak yoksa su eksiltmez araç

yine de temennimiz inşallah bişey yoktur

Şimdi söyleyince aklıma geldi dediğim gibi yağının rengi felan normal kahverengimsiydi. İnşallah tüpü açtık diye olmuştur internette zengin karışım yüzünden de olabilir demişler çünkü. Su koymadan önce yokuşa vurmuştum arabayı 3. viteste çıktı rahat rahat. Bide conta yanınca araba hararet yapar mı ? Pazar günü de köye gitmem lazım acaba götürür getirir mi yaklaşık 60km gidiş dönüş. Akşam akşam uyutmayacak beni şerefsiz Smile
benim uzun yolda yandı izmire gelirken 120 km kala,

ama gelene kadar akla karayı seçtim, bi kaç km gidiyordum hararet fırlıyordu suyu yedek depodan fışkırtıyordu, tekrardan su ekliyordum, bence yanık falan varsa yola çıkma motor indirirsin zarar daha büyür, kapağı falan yamultur.

yani suyu azalttığı için harareti artırır, sen o zaman baktır bi tanıdığına, açgözlü birine baktırırsan hiçbişey yokken bile değiştirtebilir contayı.

arkadaşımın arabası çekmiyordu tüp ayarsızmış sorunu bulamadılar, şerefsizler 1700 liraya motor yaptılar(tabi haberim yoktu), arabayı aldık yine aynı çektim sağa tüp ayarını yaptım düzeldi..

tavsiyem güvendiğin adam gibi ustaya göster
Sayfalar: 1 2 3