Tofas Team

Tam Versiyon: weber karburator
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
4 lu weber karburator hakkında yorumlarınız nelerdır...nasıl faydası olur nasıl komplıkasyonu gelısır Smile ... sızce hangı weberden daha ıyı verım alınır
http://www.atinch.com/docs/karburator_ayarlari.pdf faydası olur
Aklında ne var ne tür bi performans istiyosun arkadaslar yada ben
ona göre bi yorum yapalım.
4 lu weber almayı dusunuyorum yakıt onemlı değil artık ısede gırdık pek sorun olmaz... amac max. performans ... .. max performansı hangı weber karburatorle saglayabılırım ... ( tabı 4 lu olacak ... )
4 lü weber alacağına racing motorların karburatörlerini kullan.Mesela R1 lerin karburatörleri bu tür kullanımlara gayet uygundur tertemizini taş patlasa 500 - 600 liraya alırsın geri kalan sadece uygun bir manifold yaptırmak olur.İşin özü 1000 tl ye itb gibi çalışan 4 boğazlı sisteme geçiş yaparsın gayette güzel olur.

Weber yapacağım dersen DCOE seri yada IDF seri kullanman gerekir ki temizlerini bulmak ciddi anlamda zor bulsan kafadan 1000 tl yi çıkarmak zorundasın.
Yapılır gayette güzel olur fakat sadece takmakla olmuyor. Öncelikle subab yay şapka yapman lazım. Sert yay kullanman gerekiyor yoksa subab yakalarsın. Egzantriksiz hiç bir işe yaramaz. Bunun yanında port polish de yaparsan güzel güçler alırsın. Fakat yakıt en az km de 1tl yakar ,denendi görüldü Big Grin