Tofas Team

Tam Versiyon: Radyatör kapağı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Herkese iyi akşamlar,

Bundan yaklaşık 1-2 ay önce aracımın üzerindeki 23 yıllık radyatörü söktüm ve kale marka aluminyum radyatör taktım. Yalnız bugüne kadar hiç dikkat etmediğim bir sorunla karşılaştım. Bugün aracım trafikte motor ısısı 90 derece oldu.Ve içeriye antifriz kokusu geldiğini farkettim. Aracımı hemen sağa çektim ve kaputu açtığımda radyatör kapağından buhar çıktığını gördüm. Çıkan buhar çok fazla değildi.Sanki bilerek (buhar çıksın diye) yapılmış gibi bir hali vardı. Elimle kapağı kapatmaya çalıştım ancak zaten kapalıydı.

Arkadaşlar bu normal mi? Önceki eski radyatörümde böyle birşey ile hiç karşılaşmamıştım.
Evet özelliği odur.doğru yani.kapagın üst noktasındaki düğme ye benzeyen zımbırtının etrafından çıkar

su kaynatmış aracın
Aşırı basınca tahliye ediyor.Düdüklü tencere mantığı.
Eyvallah sağolun.Ama antfriz olduğu için koku da yapıyorFrown
Su kaynama yapıyor sende sorun o...su sıcak radyatörün üstüne dökülünce kuruyup koku yapar
öyle bi sistem yok arkadaşlar buharın çıkmaması lazım aynı radyatörden bende taktırdım benden ince basınçlı su çıktı ortadaki perçinin etrafından. Kapaklarında kronik sorun var kalenin. Gittim 5 tl ye sadece kapak aldım onu taktım sızdırma yok sorun yok.
Hiç filmlerdede görmedinizmi...hatun yolun kenarına çekmiştir kaputun altından duman çıkıyodur .kaputu kaldırır bir ötme sesi ile buharla karşılaşır .agız burun yapar beklemeye başlar .yanı ordan duman çıkar zaten ordakı yayın amacı o
Öyle bi sistem nası olmaz.Aşırı basınçtan korumak için tahliye vanası görevi görüyor.Yoksa basınç radyatörü ya da hortumları patlatır.
Şişip bir yerlerden arar ek yerlerden hortumdan ...zaten o buhar çıkma esnasında yedek su deposuna bak kaynıyodur orası...tahlıye yeterli gelmeyip kapaktan atıyor..su kaynatıyor araba
Bende iki-üç kere 120 üzeri hararet oldu buhar tahliyesi olmadı. Belki de eski radyatör kapağında sorun vardı o zaman
Sayfalar: 1 2