Tofas Team

Tam Versiyon: motor güçlendirme hakkında yardım ..
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
motoru biraz güçlendirmem için ne gibi değişiklikler yapmalıyım buji piston filan bilen kişiler yardımcı olabilir mi ?
bu olay bütçeyle ilgili

imkanlarını yazarsan bizde ona göre bişiler diyelim

örnek = 4000 tl bütçe
custom forced piston , custom forced kollar yataklar vs , eksantrik , ekzoz , karbüratör , şanzıman ,4 lü manifold , yaprak mikser , açık hava filtresi derim

1000 tl bütçe var ise = karbüratör büyütülür , 4 lü manifold koyulur , egzoz koyulur , yaprak mikser , açık hava filtresi , kapak taşlama yada 1300 üst kapak sıkıştırmayı arttırsın diye

13.000 bütçe var ise = çok nokta enjeksiyona geç , Mega squirt beyin , timing ayarı , m3 piston kolları , forced pistonlar , kapak taşlama , turbo intercooler , wideband , açık hava filtresi , egzoz , kasa ağırlığını azalt karbon kaput bagaj pencere camlarının ağırlıkları azalt bronz baskı balata , hafif volan , eksantrik , içi boş hafif tahrik mili ( içi boş şaft ) mirafiori şanzıman 170 hp çıkması lazım bu listeden





bu uzar gider
eminim diğer arkadaşlarda yardımcı olacaklardır
3 ay önce aynı konuyu açmıştım bende Big Grin yaptırcamdan değil bilgi amaçlı öğreneyim dedim 1 hafta sonra blok çatladı motoru koydum 1 hafta sabırla bekledim gittim aldım debriyajdan ayağımı çekemedim araba acayip asabi olmuştu rodaj dönemindeydim benzinle bindim 1000 km oda bana neredeyse min 700 tl den patladı ama değdi benim yaptığımı söyleyim yarış tipi deil cadda tipi yeterince güc alabilcen bi yöntem motoruda sıkmaz
mpı egzantirik
istersen krang
0.6 piston
kapak taşlama
karbüratör ayarı
3 lü süper radyatör
açık hava filtresi
komple rektefe
sibob avans ayarı balatalar
debriyaj setleri
kavrama bunlar komple yenilencek
aracın marka modelide önemli tabiki örneğin doğansa sadece krang bile sana yeter yada şahin eS ise rektefe artı dereceli egzantirik bide karbüratör ayarı gene yeter ama fiyat en az 1000 tl olur onuda işçiliğini kendin yaparsan burda bi abi var onun konusunu takip et güzel bi makina çıktı orataya he dersen 1000 tl deil 500 tl diye 4 lü manifold takarsın 51 lik boru takarsın bide karbüratör ayarı güzel olur ama yakıtıda gözünden çıkarıcan benim arac orj iken lpg de 320-250 yakıyordu şimdi 420-450 oldu benzin dersen aldı başını gitti değiyomu dersen son kuruşuna kadar helal olsun benle yaşıtsın ben bu işlere yeni girdim herkesin söylediği bi laf vardır bu işlere giren herkes s. sadecek kulağımın arkası kaldı der yani bi yerden kazk yemseen bi yerden yersin usta olur değer motor canavar olur usta vardır değer motor ölür ustanı iyi seç seçtikten sonra başka ustaya gitme herkez sana bişey der aldırış etme ve bu işe girersen Big Grin bağımlılık yapıyor sürekli dahasını istiyosun bende öyleyim ama kendimi tutmaya çalışıyorum motor işi sıkıntılı antalyadaymışın deli metine git arabayı ver şu kadar param var en iyi performası istiyom de Big Grin adam ayarı çaksın ben sırf o adamla tanışmak için gidicem antalyaya millet her yerden gidip motor yaptırıyor her durumda yardımcı olurm merak ettiklerini özelden sorarsın parça desteği sağlarım benim önerdiklerim en ucuz yollusu 2500 e patladı bana 5000 e de yaparsın 10.000 e de yanlız bence yaprak miksere girme o sıkıntılı tipo kep alıp ordan verirsin lpg yi zaten motoruda yaptırınca lpg de bişey bekleme kolay gelsin
aracım 93 model düz şahin 1000 tl bütçem var ? yapabileceklerimi yazarsanız arkadaşlar Smile bu arada çok sagolun
Motorun şuanki halini bilmiyorum ne durumda 93 düz motor şahin'e 1000 tl gibi bir bütçe ile yapılacak en verimli işlemler şunlardır.

1- üst kapak modifiyesi yaptırıcaksın emme subapları büyütülüp kapak taşlanacak sıkıştırma artıcak emme ve eksoz portları genişletilip giriş ve çıkışlardaki pürüzler giderilcek. Kapakçıya götürdüğün zaman onlar yapıyolar zaten bu işlemlerin hepsini. 350-400 tl gibi bi ücret alırlar.

2- Slx karburatörü ve emme manifoltu taktıracaksın. Çıkma 2.el temiz bi korburatör alabilirsin manifolt çok önemli değil çatlak olmasın yeter. 200 tl gibide onlar tutar.(Benzin memelerini büyük taktırırsın benzinde kullanımda tad verir). Sıfırları genelde çin malıdır ve tek karburatörün fiyatı 250tl ve üstüdür tavsiye etmiyorum. Perte ayrılmış kazalı bir araçtan çıkma bul taktır.

3- Açık hava flitresi taktırmalısın emme subapları büyütüldüğü için aracın temiz hava ihtiyacını gidermelisin 80tl civarıda o tutar.

4- 93 şahinler bilğim kadar ateşleme sistemi pilatinli bunu elektronik ateşlemeye cevirmelisin Distiribütör ve bobin buji kabloları nerden baksan o işlemde 250 tl civarı tutar.

5- 4+1 headırs ve vanalı eksoz taktırmalısın 250 civarıda o tutar.

350+200+80+250+250 = 1130 tl civarı bunlar tuttu desek işçilik ne alırlar bilmiyorum. Ama bu yazdığım işlemleri yaptırırsan aracın seni fazlasıyla tadmin edicek hale gelir. Ben fiyatları tahmini verdim daha uygunada çıkabilirsin belki.
Bütçeme ağır gelir falan dersen karburatör ve açık hava flitresini eleyebilirsin daha sonra imkanın olduğunda yaptırırsın.
neden 4-1 headers ?
Aracın emme subapları büyütülüp kapak taşlanınca sıkıştırma artar. Sıkıştırma artıncada eksozdan yanmış gazı daha rahat atması gerekir 4+1 den ayrı ayrı boru indiği için daha rahat atış yapar. Kendi manifoltu tek parça şeklindedir ve yetersiz kalır.
saolasn bilgi için Big Grin
sağolasın Smile
şu headers benimde aklımda ama bütçe bi düze çıkmadı arkadaş
araç deli gibi yakıyor biraz daha artacak o da cabası

sahibinden de güzel bi ilan vardı 180 liraya 51 lik boru düğmeli egsoz ve headers uygun yeterince