Tofas Team

Tam Versiyon: İlk kazamızı yaptık malesef
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Selamlar. Bilfiil 6 yıldır her gün araba kullanmaktayım. Alaha şükürler olsun ki şu ana kadar araçlarımızın lastiklerini kaldırıma dahi değdirmemiştim. Bugün sokağımızdan ana caddeye çıkarken bir araç köşeyi kapatacak şekilde park etmişti. Trafikte malesef genelde agresif olduğumdan bunu aşmaya çalışıyorum, sakin olayım dedim. Korna falan çalmadım, ben hallederim dedim. Dönerken aracın arkası onun tampona takıldı. Nasıl olduysa indiğimde de gayet sakindim. Araçlara baktım, onun tampon ezilmiş, içeri göçmüş, baya da bi boya hasarı oluşmuş. Bizimkinde ise elhamdülilah çizik dahi yok. Hemen fotoğraflarını çektim. O çekmedi.

İnen vatandaş da arkadaşım ne yapıyorsun ya deyince, bana mı soruyorsun bir de, araba park ettiğin yere bakar mısın dedim. araç sahibi polis, emanetti dedi önce. Sonra da şirket aracı dedi anlamadım. Sahibini çağırdı, gençler herşey burada bana gerek yok cana gelmesin tutun tutanağınızı zaten sıkıntı yok çok fazla dedi.

O gitti biz tutanağamızı tuttuk. Tutanağa "x sokaktan ana caddeye çıkarken park halindeki aracın ara köşesine kendi aracımın arkasını sürttüm. Araç sokaktan çıkışı engeleyecek vaziyetteydi" yazdım. Buna itiraz etti. a çizik bile yok pislik yapıyorsun diyor. Yahu sen de aksini yaz, tartışmanın manası yok dedim. Adamlar fotoğraflara, hasara bakıyor zaten. Neyse nihayetinde ikna oldu tuttuk raporu ayrıldık. O da raporuna "duran aracımın sol arka tamponuna, sağ arka tamponuyla vurdu" yazdı.

Şimdi burada kusuru kime verirler? Caddede park yasak tabelası yok. Eskiden bu yana adet olmuş bırakıyorlar ama fotoğraflarda yanlış park ettiği belli. Benden fotoğrafları aldılar. Ancak ya sokaktaki konumunu gösteren fotoğrafları vermezlerse ne olacak?


Sonraki işlemler nedir?


[Resim: zMiBTQ1.jpg]

[Resim: rd9subt.jpg]

[Resim: Y9A0W1Z.jpg]
geçmiş olsun abi aslına bakarsan matıken hata onda sokak girişinide kapatmış zaten belli
Ama işte başka bir forumda mesleği sigortacılık/ekspertizlik olan bazı arkadaşlar hatalı park etse bile "duran araca vurma" kusurundan sana yazacaklar. ha ona hatalı park cezası kesilir o ayrı. ama kusur sende diyorlar.

kafayı yiyeceğim. bilseydim madem aracımda da bir şey yok, madem sistem adaleti sağlamıyor, adaleti ben sağlarım deyip pislik çıkarıp rapor tutturmazdım.
Geçmiş olsun.Kusuru %50-%50 paylaştırırlar büyük ihtimal.Karşı taraf hatalı park etmiş siz de park halindeki araca çarpmışsınız.
geçmiş olsun bence de %50-50 paylaştırır ama gerçekte kusurlu olan o.. keşke biraz geniş alsaydın
Geçmiş olsun sende bişi yok ama yıne de sıkıntı onunla geçmiş olsun.
Olur abi sıkma canını allah beterinden saklasın.. Ama suçun büyük oranı onda hatalı park bilgim olmadıgı için bişey diyemicem ceza konusunda
Geçmiş olsun abi son resimde yolun darlığını göstermek için daha uzaktan çekseydin keşke kusur hemen hemen eşit çıkar gibi
ama vurudugun arabanın onun de de bosluk var arabayı az daha gotureblrmıs ...gecmıs olsun abı
Gecmiş olsun ve bu şekilde park edip atar yapan birine sakin oldugun icin tebrik ederim ben kendimi düşünemiyorum