Tofas Team

Tam Versiyon: Çevirmeli Kol Far, Sinyal Ünitesi Kablo Uçları - SLX küçük düğmeler
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
İşine yarayabilecek arkadaşlar için çevirmeli kol far sinyal silgi ünitesinin kablo uçları ölçme kontrol yoluyla bulduğum detaylı şekli fotoğraftadır.

Aracım 90 Model 5 vites kartal.

Diğer uçları (araba üzerindeki aksam uçları) önce avometre ile voltaj olup olmadığını ölçerek, sonra voltaj olmayan uçlara da kısa süreli voltaj vererek ve eski kol mekanizması üzerinden yine ölçme kontrol yaparak buldum.

Bu yaptığım çalışma KOBE marka çin malı bir üniteye ait (seger marka da benzerlik gösteriyor) diğer markalarda ve orjinalinde herhangi bir bilgim yok.

Küçük düğme grubuna gelince bu düğmelerden sadece kaydırmalı far anahtarı uçları zor geri kalanların tamamı iki uçlu sabit düğme (ancak bu düğmeler yüksek akıma fazla dayanamadıkları için röle bağlanması gerekli)

Yapmak isteyen arkadaşlar olursa tavsiyem önce ölçme kontrol yapmanız ve sonra işe kalkışmanız. Aksi taktirde bu işlemler elektrik aksamında ciddi problemlere yol açabileceğinden hiç bir şekilde sorumluluk kabul etmem.

Çevirmeli kol ve küçük anahtar grubu

[attachment=2464]

Çevirmeli Kol kablo uçları

[attachment=2465]
eyvallah hocam eline sağlık Smile

ben olsaydım tek tek keserdim kabloları hangisinin hangisi olduğunu öğrenmek içn Big Grin
(24.05.2013, 15:46)kaptanatmaca yazdı: [ -> ]eyvallah hocam eline sağlık Smile

ben olsaydım tek tek keserdim kabloları hangisinin hangisi olduğunu öğrenmek içn Big Grin

Bende öyle yaptım soketleri iptal ettim ancak başlayıp vazgeçmek durumunda kalanlar için "Dönülmez akşamın ufkundayım" Big Grin olmasın sonra diye öyle yazdımki problem oluşmasın.
Güzel bir çalışma olmuş küçük anahtar grubunun fiyatını nedir acaba?
(24.05.2013, 16:45)bysmile yazdı: [ -> ]Güzel bir çalışma olmuş küçük anahtar grubunun fiyatını nedir acaba?

Çıkma parçalar satan bir yerden 40 TL ye aldım üstünde far anahtarı ve 2 tane daha çalışır vaziyette düğme vardı. Geri kallanları parçacıdan tamamladım. Tazelerin tanesi 7-8 TL gibi birşeydi en son aldığımda.

Düğmelerin çoğu aynı fakat simge farkı var. Farklı olan Kartallar için arka cam silgi ve suyu için olan (tek bas silgi, basılı tut silgi ve su bir arada) onda da yine ortak uç var gerisi malum.
Eline sağlık diyorum başarılı çalışma Wink
O anahtar grubu için bir fikir vereyim her butonun arkasında bir adet delik vardır ve şeffaf bir çubuk girer oraya maksat tek bir ampulün verdiği ışığı butonlara dağıtmak siz onu komple çıkarın iptal edin sonra her butonun içine led yerleştirin parkları açtığınızda simgeler yanacak Smile
Evet adaşıma katılıyorum led iyi fikir çünki eğer alacağınız küçük düğme grubunun arkasındaki ışık dağıtıcısı yoksa (varsa bile 4 düğme için var gerisi boş) her düğmeye zevkinize göre led koymak iyi olur.