Tofas Team

Tam Versiyon: Aracım Çok Titriyor ne yapmam lazım ?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
S.a Arkadaşlar Aranıza Yeni Katıldım 5 ay önce aldığım doğan L model aracımın Dün Acayip Titremeye başlaması canımı çok sıktı kırmızı ışıklarda stop etmesi var bide. lpg de ve benzinde aynı sıkıntı oluyor ne yapmam lazım vites motor aracın içinde sanki deprem oluyor gibi titriyor..Huh
Adaş öncelikle kendini üye tanıtım bölümüne tanıtman lazım. http://www.tofasteam.com/forum-uye-tanitim-bilgileri

Sorununa gelince birden fazla sebebi olabilir kırmızı ışıkta stop ediyor dediğin genelde firene basıncamı stop ediyor araç ?
aynen adaş frene basınca stop ediyor
Adaş sen üye tanıtım bölümüne kendini tanıtırken bende senin sorunun kaynaklı olduğu yeri görsel bi biçimde ayarlayıp buraya ekliyorum Smile

Adaş aşağıdaki fotografta çizdiğim gibi emme manifoltu ile vestenhaus yani fren merkezi arasında bir hortum gider o hortuma bi bak hava kaçırmaması lazım. Vestenhausa bağlı bi çekvalf var oda görevini yapmayabilir.


[Resim: imag0046fo.jpg]
hemen bakıyorum adaş foto çekip göstereyim motoru bide saolasın
Plastik Çekvalfi çıkar 2 tarafındanda üfle. 1 taraftan üflerken hava çıkıcak diğer tarafından üflerken çıkmaması lazım. Her 2 tarafından üflediğinde hava çıkıyorsa arızalıdır. Aynışekilde her iki tarafından üflediğinde hava hiç çıkmıyorsa yine arızalıdır.
[img][Resim: nbn6l.jpg][/img] o hortumdan kaynaklı sanırım çünkü çok aşınmış
Adaş o hortumu değiştir çekvalfide değiştirebilirsin ucuz bulunan bişi zaten birde öyle dene. Yaptığında stop etmez ama hafif bi silkeleme olursa az bi rölentiyi yükselt düzelir.
eyvallah adaş saolasın ustaya götürdüm dün akşam bana toplam 2 bin tl masraf çıkardı komple motor yapıcakmış baskı balata falan sıfırlıcakmış başka usta'ya götürdüm 600 tl masraf çıkardı insanın güvenesi gelmiyor valla para için sağlam motoru değiştircekler
Rica ederim kardeşim nedemek.
Piyasa çok karışık adaş kim ne denk getirise die bakıyor. Sen titreme oluyo lambalarda stop ediyor diyince aklıma geldi daha önce başımdan geçmişti bu olay sorunu biz orda bulduk inşallah seninde ordandır. Ustaya götürmene gerek yok kendin değiştirebilirsin. Sorun çözülürse buraya belirtki başka arkadaşlarımızında başına gelirse onlarada yardımcı olmuş olursun.
Sayfalar: 1 2