Tofas Team

Tam Versiyon: Acilll. B.R.C beyin ayarlayamıyorum..
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
takip edenler bilir aracımı değiştirdim üzerinde b.r.c nin yerli üretimi m.t.m marka lpg beyni var herşey aynı vidaları ama hangisi ne işe yarıyor bunu öğrenmek istiyorum özellikle 2 tane alyanlı vida var onlar ne işe yarıyo bilen yardım ederse çok sevinirim ....

Hickimse bilmiyomu bu beynin ayarini .s
Aracın önden bakınca soldaki olan alyan diyafram ayarıdır yani bi nevi basınç ayarı gibi bişey. Diğeri sabittir o gaz tapası görevini görür. Pirinç vida ise elle çevrilebilen olanı sabit gaz ayarı vidasıdır. Oraları bi sıkıntı yoksa çok kurcalamayın derim ben. Eğer kurcalamak isterseniz anlatmaya çalışayım hatırladığım kadarıyla yönlerini hatırlamıyorum tam çünkü.pirinç vidayı rölanti artan yere doğru sıkın tam sıkma bitmeye yakın tatlı sıkı olacak şekilde çok az boşluk bırakın.diğer yerde rolanti düşecek daha da sıkmaya devam ederseniz motor stop edecek yönünü bu şekilde bulun. alyanlı kısım ise saat yönünde sıktığınızda bi yerde rolanti düşecek, tam tersine sıkığınız zamanda bi yerde rolanti düşecek. o rolantinin düşmeye başladığı yerleri iyi hatırlayın vidayı tam ortasına alacaksınız rolantinin en canlı olduğu noktadır zaten orası.umarım fazla kafa karıştırmadan anlatmışımdır kolay gelsin Smile
Tam ben yazıyordum ki sayfayı yenilediğim iyi olmuş Smile Gayet güzel açıklanmış arkadaşda inşallah iyi anlayabilir. Ama gerçekten çok ihtiyaç yoksa kurcalanmaması daha iyi olur.
Gaz ayarını hortum üzerinden ayarlarsan daha basit olur.
Rolanti ayar vidasini anladim ama soldaki alyan hangisi onu anlayamadim .d şöyle soyleyim benim beyin rolanti ayar.vidasi arkaya bakiyo bu sekilde.hangisini kastetmis oluyosun? Zaten o alyanlarin biri buyuk biri kucuk icleri ayni ama dıs capi farkli.
Arkaya bakıyorsa soldaki. Zaten diğerini oynatamazsınız eğer açıp oynatsanızda gaz kaçar o bildiğiniz tahliye tapası gibi bi görevi var.

[attachment=2411] resim ekleyim 2 numaralı yer bahsettiğim vida
çok sağol bugün senin dediğin gibi ayarladım araba çok güzel oldu ..