Tofas Team

Tam Versiyon: Motor sıcaklığı performans
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhaba Tofaşteam ailesi,

Son zamanlarda yaz ayının da gelmesi ile birlikte birşey farkettim. Eğer ki aracım 2-3 kez fan açarsa ilk haline göre performansı düşüyor.

Halbuki regülatörün ve motorun ısınması ile performansın doğru orantılı olarak yükselmesi gerektiğini düşünüyorum.

Bahsettiğim kayıp çok az miktarda..Yani araçta yığılma v.s. olmuyor ancak pedalın tepkilerinde farklılık olduğunu hissedebiliyorum.

Yorumlarınızı bekliyorum..
Aracınızda 4+1 headrs varmı ?
Motorun ideal bi çalışma ısısı vardır hocam, kimleri bunun uzun yolda rüzgar vs etkisiyle 70 civarı, kimileri de 80-90 arası yani fan açmadan önceki kısım olduğunu söylüyor. Siz bi kaç kere fan açmasından bahsetmişsiniz ki bu da motorun haddinden fazla ısınıp kendini soğuttuğunu gösterir. Şahsen benim araç da hararet 85-95 arası değişiyor yolda kullandığım devirlere göre ve fan öncesi veya sonrası böyle bi fark hissetmedim.
hararet cok yükseldiğinde subap ayarı bozulmasın? subaplarını ayarlattınmı
Ateşlemende problem olabilir, şarzda problem olabilir, kullandığında yağda problem olabilir , Normalde 70 derece ve üzerinde motor tam performansda çalışır. Fakat kullandığın güzel bir yağ ve güzel bir sibop+avans la çalışır.

Aldığınız yağların raf ömrüne dikkat ederek alın çünkü yağ sıcaklığı yağ bozuk veya yetersiz ise çok çabuk ısınır ve yağlama özelliğini kaybeder. Bu zamanla araçtaki ayarların bozulmasına ve amortismana dönüş yapar. Bana göre ilk bakışta yağda problem var gibi geliyor tabi kontrol yapmadan bunu kimse bilemez.
(04.05.2013, 12:31)smt16 yazdı: [ -> ]Aracınızda 4+1 headrs varmı ?

Yok kardeşim.

(04.05.2013, 12:48)safak34 yazdı: [ -> ]hararet cok yükseldiğinde subap ayarı bozulmasın? subaplarını ayarlattınmı

Subap ayarı yaptırtacağım ama yaptıranlar genelde yaptırdıklarına pişman oluyorlarBig Grin Ayarı bozup tekrar tekrar ayar yaptırtıyorlar.Bu işin gerçekten ustasını araştırıyorum şu sıralar. Haklısınız subap ayarından dolayı olabilir.Ama herhangi bir şıkırdama,çok yakma falan yok.Çekiş gayet güzel ancak motor 2-3 kere fan açtımıydı bir farklılık hissediyorum.

(04.05.2013, 13:01)Flonky yazdı: [ -> ]Ateşlemende problem olabilir, şarzda problem olabilir, kullandığında yağda problem olabilir , Normalde 70 derece ve üzerinde motor tam performansda çalışır. Fakat kullandığın güzel bir yağ ve güzel bir sibop+avans la çalışır.

Aldığınız yağların raf ömrüne dikkat ederek alın çünkü yağ sıcaklığı yağ bozuk veya yetersiz ise çok çabuk ısınır ve yağlama özelliğini kaybeder. Bu zamanla araçtaki ayarların bozulmasına ve amortismana dönüş yapar. Bana göre ilk bakışta yağda problem var gibi geliyor tabi kontrol yapmadan bunu kimse bilemez.

Ben sadece mobil yağ koydurturum aracıma.Ve son yağ değişiminde motorsilk de koydum.Yağ zaten 1000km falan önce değişti.

Mesela Ankara'dan bursaya gittim süper performans ve 100 km de 9 litre yaktı.Ama Bursanın içerisinde sıkışık trafikte araç 3 kez fan açınca tepkileri değişti.Özellikle 1-2 vites tepkileri değişiyor.
kafanı tekrar karıştırayım. balata da kaçırıyor olabilir yani ısındığından dolayı Smile
(04.05.2013, 13:16)safak34 yazdı: [ -> ]kafanı tekrar karıştırayım. balata da kaçırıyor olabilir yani ısındığından dolayı Smile

Haftaya komple şanzumanı indirtcem zaten.Ufak tefek uğultular var. Prizdirek de iyice bozuldu.Benim de aklıma gelmişti aslında.Baskı balata durumunun iyi olduğunu söylemişti usta.Belkide önceki sahibi yan sanayi takmıştır bilemiyorum..
Bence hava filtresinin ucu yarım bantlı şekildeyse fan çalışınca sıcak havayı ön uçtan çekiyodur performans düşmesi sıcak havayı çekmesindendir Gaza tepkisinde degişme olur ve çekişi düşürebilir
Konuyu okuyunca benim aklıma direkt olarak subaplar geldi kaçırıyor olabilir motor ısındıkça açılır gevşer bunu göz önünde bulunduruyorum tam sıkışma olmuyor olabilir üst kapağı bi elden geçirtmen gerekebilir
Sayfalar: 1 2