Tofas Team

Tam Versiyon: Bijonlar
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arabanın ön tekerlerinden ses geliyordu bijonlar gevşemiş sıkarken birini kestim biride yalama olmuş işin kötüsü çapraz değil yan yana olanlar iki gündür sanayiden çıkamıyorum zaten olan parayı yedik ben çıkarabilir miyim kırılan parçayı diş açmak gerekiyor mu ? Birde bu ses neden gelir lak diye ses geliyordu araç kalkarken o bijonu sıkınca düzeldi ama şanzumanla alakalı bir durum mu acaba ? Birde sol ön tekerden direksiyon sola çevirince ses geliyor gıy gıy gıy sanki disk sesi gibi. Bu bijon işini nasıl ve ne kadara halledebilirim bi fikri olan varsa yazarım arkadaşlar.
tane başı 10 liraya hallediyolar bijon sorununu
lak diye seste bijonlar tutmayınca gelir şanzımanla alakası yok
İnternette araştırdımda aks falan diyende var sanki dağılacak gibi bir his uyandırıyor o ses. Soldan cik cik cik diye ses geliyor sağdanda böyle takır tukur lak luk garip sesler. Canımı sıktı lak diye ses geliyor işte birde kalkışlarda bi iki gündür yapıyor bunu hocam ya valla sanırsın ön takım dağılacak gibi bir hissiyat veriyor korkmaya başladım. Giderkende sanki birşey sıkışmış tarif edemeyeceğim bi ses veriyordu sanki bir şey sürtüyor tabanda ama onu çözemedim. Yalama olan bijonu nasıl yapacağız peki dişmi açıyorlar yoksa ben bir yerden ayarlasam yenisini taksam tutar mı?
bijon yeni de alsan yalama olur yuvasına tel atıyolar sağlam olur

bijon sıkınca lak luk ses kesiliyo mu
Az önce kesilecekmi diye sıktım işte biraz keser gibi oldu duymadım diyebilirim yarın yaptırınca dinlemem lazım birde o cik cik sesi neden olabilir sol tekerden geliyor oda sanki birşey sürtüyor çok sinir bozucu birşey. Araba şu günlerde sinirlerimi alt üst etti hiç sıkıntısı olmayan araba iki günde cins cins şeyler yapmaya başladı. O sürtünme sesi sanki o denge kollarından gelir gibi hissettim ama kesildi diyebilirim. Birde arabanın içine uğultu geliyor garip bir ses motordan geliyor gibi difransiyal ötmesimidir acaba nasıl anlayabiliriz o olup olmadığını.
difarensiyel 80 90 larda çıkar genelde uluma gibidir ayağı gazdan çekince keser arkadan gelir
şanzıman daha belirgindin önden rhatsız eder

disk yamulmuş olabilir mi cik cik liyo ya
balanstan yapar hangi tarafın bijonu kesmiş ise yalpamaladan dolayı olur diske sürtüp.
Sağ tarafı kestik sol taraftan epeydir ses geliyordu. Balans ayarı ne kadara yapılıyor ya da bişey mi sıkıştı acaba diske? Bu difransiyel yağınada baktırmadım belkide ondan olabilir dün sübop ayarını falan yaptırdım uğuldama gibi ses hissettim. İnşallah öyle bi sıkıntı değildir. Ben tekeri bi yerede vurmadım ama anlayamadım durup dururken yamulacak değil ya
balatan eskiyse taşlaşmış olabilir
balansı lastikçi de yapar tanıdığın varsa fiyat bilmiyorum ama
Yardımlarınız için teşekkür ederim en azından bilgi sahibi oldum. Bakalım inşallah yarın üzülmeyiz sanayide. Frown
Sayfalar: 1 2