Tofas Team

Tam Versiyon: Motor yıkama hakkında yardım
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhaba arkadaşlar gece gece rahatsız ettim sizi kusura bakmayın hafta sonu arabamın motorunu yıkamaya karar verdim ama neylere dikkat etmeliyim yıkamacı 15 liraya yıkyorda tazikli suyla bişey olurmu acaba . bilgilendirirseniz sevinirim. .

Yanlışlıkla 2 tane açtım arkadaslar kusua bakmayın
Aracın beyinli ise beynine poşet geçir spor hava filtren varsa filtreye geçir bide çok kaplolara zarar vermesin yeter.
Bu işi prof. yapanlar dışında ben tehlikeli görüyorum sonuçta kaputun altına direk basınçlı su basıyo bunun kablosu var kayışı var aküsü var. ben fazla LPG beynine poşet geçiriyo basınçlı su illaki giricek biyer buluyo Big Grin

Biz yıkatmıştık, önce bi ilacı var onu sıkıyolar bütün yağ kir pas akıyor sonra buhar veriyolar pırıl pırıl oluyo ama 80 liraydı yanlış hatırlamıyosam.
fiyat biraz pahalıymış ama bu işlerle uğraşmayı seviyorum ilacın adı ne biliyomusnuz
Hacı 80 lira bana göre tofasın motoruna cok para sen kendin git mazot al 5 liralık güzelde fısfıs'a koy püskürterek motora sık sonra eline bu ufak kestirme boya fırca tarzı ve kötü diş fırcası ince yagları felan cıkart madem ugrasmayıda seviyosn sonra mazotla temizledikten sonra ılık köpüklü su yap sungerle güzelce yıka motorunu sonra tazyik olmazsa iyi olur guzelce durula. buji ve distiribütöre dikkat et kolay kolay baska bişi su almaz.
tamam usta benim istediğimde buydu nerelere su gelmemesi lazım onu merak etmiştim eyvallah

https://unluoto.com.tr/urunler/835/WD-40

bu iş görürmü acaba ?
Yağ için en iyi çözüm balata spreyi. 5 TL lik sprey ile sadece sıkarak motorun 3 de 1 i temizleniyor. 3 kutu al motoru komple tertemiz yap Smile
eyvallah hocam bu balata spreyinden sonra su dökmek gerekirmi
Valla geçenlerde yıkayım dedim birdaha mı tövbe Big Grin niyemi derseniz kurutup çalıştırana kadar çok uğraştım.

Gelelim nasıl temizlediğime:
Özel bir yağ sökücü vardı (turbo temizliği yaparken kullandığımız) onu sıktım ve ardından aldım bahçe hortumunu yıka allah yıka Big Grin

Çok temiz oldu (fabrika ayarlarına döndü)

Distiribütör kapağını kurutacaksın, meksefenin oraya da su gidiyor ister istemez orayı da kurutman gerekiyor (kurutma işleminde en pratik malzeme balata spreyi tabi basınçlı hava yok ise) onun haricinde sağda solda ister istemez röleler var onlar içine su aldımı işte sorun o zaman başlıyor.

Tavisiyem sıcak su ve sünger yardımı ile ve birde yağ sökücü bir temizlik malzemesi kullanman (benzin, mazot, gaz yağı, yada bu iş için satılan özel oto malzemeleri)

(25.04.2013, 10:25)kaptanatmaca yazdı: [ -> ]eyvallah hocam bu balata spreyinden sonra su dökmek gerekirmi

Balata spreyi her derde deva bir sprey Big Grin Yalnız önerim şu markasını hatırlamıyorum ama bir marka plastik aksamlarda eritme yapıyor metal aksamlar haricinde kullanmamaya gayret edin.
Araba kaportadan çıktıktan sonra kaputu açtım bi baktım her taraf beyaz beyaz olmuş petrole gittim basınçlı suyu bastım kaputun içine sonra marşa bastım devam çalışmam demedi valla Big Grin
Sayfalar: 1 2