Tofas Team

Tam Versiyon: Gazı sömürdü
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Bugün memlekete geldim 180 km yolda 70 tl'lik gaz yedi neredeyse araba basmadımda öyle 80 90 geldim fazla yakmasın diye. Yarın sanayiye gideceğim gaz ayarı yaptırmaya ama sorun ne olabilir araba suyuda azaltıyor iki gündür bugün yoluna girdi biraz. Eylül ayında sübop ayarı yaptırmıştım sorun bundan kaynaklı olabilir mi ya da aklınıza gelen başka birşey? Motor gürültülü çalışıyor gibi geliyor bana biraz önerilerinizi bekliyorum bütün parayı gaza yatırdık şimdide dipgaz Frown Normalde 35 liraya geliyordu araba.. Herhangi bir yükte yok tek ben vardım.
0.355 krş çıkıyor onur çok fazla Frown sehırıcı yakması gereken yakıtı sehırdısı yakmıs.bı gotur bakıttır.subap ayarını yapalı baya zman olmuş gürültülüde çalışıyosa sorun o olabılır.subap ayarnı yaptır bujı,bujı kablolarına bakıttır gıdıkse degıstır bıde oyle dene.o kadar yakması uzun yolda normal degıl.
Birader yakıtı etkileyen bir değil ki sana diyelim budur, sübap ayarından ateşlemesine, egsozdan senin tarzına. Ayarların tamsa ateşleme sistemine bi bak, ayrıca kaçak falan var mı yani gaz boşa da uçup gitmesin bi yerlerden?
Gürültülü çalışma gaz ayarından kaynaklanıyor olabilir egzoz sesi nasıl çok çıkıyor mu ? rolentide bile egzoz sesi duyuluyorsa gaz ayarıdır
Arabayla 3 4 defa geldim hep dolu şekilde yani 5 kişi + yük araba en fazla 45 tl yaktı geçenlerde 3 kişiydik yük vardı biraz 35 tl'ye gitmiştim. Yol öyle bayırda yok denecek kadar az düz yol arabayı zorlamadım taktım 5. vitese 80 90 o arada gittim bassam vallahi gam yemeyeceğim havada sıcaktı az yakar diye tahmin ediyordum ama inince böyle bi manzarayla karşılaştım. Ben öyle garip hareketlere giren gazı tokatlayan biride değilim bu kadar dikkate rağmen bu olay canımı sıktı. Yarın baktıracağım ama eşşek gibi parayı gaza yatırdım 100 tl falan kaldı halledebilirim inş bujilerle falan. sübop ayarına 30 tl çekiyorlar çünkü. Gaz ayarıda 10 tl bujide girerse 50 60 harcarım herhalde. Ses dediğim bir iki kere geldi başıma bayır çıkarken araba doluydu o zaman abart egzos var gibi bir ses çıktı ama egzostan gelmiyor ses araba rölantideyken rın rın rın rın gibi sanırsın dizel araba gibi geliyor inceden sesi abartılmayacak şekilde o kadar değil ama bir tofaşa göre gürültülü çalışıyor bu neden olabilir sizce? Gaz kaçırma olayıda yok ama dolum ağzının bilyası bozulmuş sadece lpg'yi ilk aldığımda 5 dk kada o borudaki gazı atıyor dışarı hafiften gaz ayarını yapan ustam o depodakini yemez demişti ama ondan olacağınıda sanmıyorum..
(22.04.2013, 02:08)Onur TÜRK yazdı: [ -> ]Arabayla 3 4 defa geldim hep dolu şekilde yani 5 kişi + yük araba en fazla 45 tl yaktı geçenlerde 3 kişiydik yük vardı biraz 35 tl'ye gitmiştim. Yol öyle bayırda yok denecek kadar az düz yol arabayı zorlamadım taktım 5. vitese 80 90 o arada gittim bassam vallahi gam yemeyeceğim havada sıcaktı az yakar diye tahmin ediyordum ama inince böyle bi manzarayla karşılaştım. Ben öyle garip hareketlere giren gazı tokatlayan biride değilim bu kadar dikkate rağmen bu olay canımı sıktı. Yarın baktıracağım ama eşşek gibi parayı gaza yatırdım 100 tl falan kaldı halledebilirim inş bujilerle falan. sübop ayarına 30 tl çekiyorlar çünkü. Gaz ayarıda 10 tl bujide girerse 50 60 harcarım herhalde. Ses dediğim bir iki kere geldi başıma bayır çıkarken araba doluydu o zaman abart egzos var gibi bir ses çıktı ama egzostan gelmiyor ses araba rölantideyken rın rın rın rın gibi sanırsın dizel araba gibi geliyor inceden sesi abartılmayacak şekilde o kadar değil ama bir tofaşa göre gürültülü çalışıyor bu neden olabilir sizce? Gaz kaçırma olayıda yok ama dolum ağzının bilyası bozulmuş sadece lpg'yi ilk aldığımda 5 dk kada o borudaki gazı atıyor dışarı hafiften gaz ayarını yapan ustam o depodakini yemez demişti ama ondan olacağınıda sanmıyorum..

dizel gibi çalışıyosa sübablar olmalı
illa bujiler olcak diye bişi yok
karbüratörün tıkalı olabilir
lastiklerinin havası bile yakıtını etkiler
% 3 ila 5 oranında
Karbüratörü yeni temizledim sayılır lastikleri yola çıkmadan 30'a ayarladım ama ilk defa böyle bişey yaptı. Frown
Motor rolentide gürültülü çalışıyor ise gaz ayarından veya rolenti ayarından sıkıntılı olabilirsiniz.Hava filtresi en son ne zaman değişti ?
Valla orası muamma ben temizledim sadece kompresörle. Smile
onur 250 km yol 70 tl yaktı uzun yolda
Sayfalar: 1 2