Tofas Team

Tam Versiyon: zor çalışma ve patırtılar
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
arkadaşlar aracım 92 model doğan l 2 ay oluyor buji kabloları ve bujiler değişti. gaz beyni değişti hava filtresi değişti. gaz ayarı yapıldı. ama (öncedende vardı aynı olay) hala aynı araç gazda iken (benzinde denemedim) marşa basınca gaz pedalına basmadan çalışmıyor. çalıştıktan sonrada 5-10 sn patırtı oluyor gazda yemiyor ondan sonra düzeliyor. yolda giderkende sabit devirde giderken gaza yüklenince hiç yemiyor gazı kısınca normal acaba karbüratörde mi bir pislik var temizlesek düzelirmi yada neyden olabilir ?

13 okunma var ve bir tane cvp yok öylemi :/
vallahi yanlış hatırlamıyorsam benimde aynı sorun vardı gaz ayarından olabilir Smile ama yanlış bilgi vermek istemem
Gaz pedalına basmadan çalışmaması gaz ayarından gibi gözüküyor benzinde deneyin benzinde o patırtılı çalışma var ise contayla ilgili bir sorun olabilir benzinle deneyin ilk olarak
avans sente yada conta. en büyük ihtimaller. avans ayarı yaptır sentesinide kontrol ettir arabanın daha sonra hala yapıyorsa bunları contaya yönel Smile arabanı benzinde de dene cunku lpgnin karbüratörle alakası yok kelebekler dışında.
karbüratör hava girişini yarısından az fazla bantla
muhtemelen çok kapalıdır kısınca az gaza az hava yeterli olduğundan düzgün çalışır, fazla gaza fazla az hava düzgün çalışmaz kontrol et derim illaki büyük sorun olacak değil arabadaki
Emme manifoldu büyük ihtimalle hava alıyor silkeleme karbüratöre giren dengesiz havadan yapar ki genel gördüğüm bu durum oluyor. Karbüratör somunlarını bi kontrol et hastalıktık gevşer eline gerekli tertibatı alıp güzelce hepsini kontrol edip sık.

Bunları yapmadan önce 500ml lik su şisesinin kafasını çivi ile del emmenin ve karbüratörün açıkta kalan yerlerine su sık.

Eğer motor salak çalışmaya başlar yada stop ederse hava alıyordur.

Bu su sıkma işini motor sıcakken yapın
bende o olay benzinde oluyordu zor çalışıyor ısınamıyordu motor. resim bulamadım başka o yzden bunu veriyorum. usta sadece şu kaput kilidinin ordaki hortumu değiştirdi sorunum kalmadı. o hortum hava falan alıyormuş ondan yemiyormuş araba. şimdi çok iyi durumda.
dediklerinizi teker teker uygulayacağım düşünceleriniz için tşkkr ederim Smile