Tofas Team

Tam Versiyon: İlk türk ferrarisi (otomobili)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Ülkemizin ilk otomobili olan Devrim'in üzerinden 46 sene geçmiş olmasına rağmen, çağımızın ve özelliklede otomotiv sektörümüzün gelişimini göz önünde bulundurursak, dünya otomotiv sektörüne bir marka kazandıramamış olmamız çok üzücüdür.

Otomobilin icadından başlarsak 100 yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen ne acıdır ki; hala kendimizin bir otomobili yok.

Bir çok ülke, İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra otomotiv sektörünün önemini kavramış, geç de olsa 1980'li yılların başında sektöre girmiş ve sonraki süreçlerde dünyaca ünlü markalar yaratabilmiştir. Güney Kore bile bir çok markası ile dünya otomotiv sektörüne yön verir hale gelmiştir.

Söz sahibi olamadığımız bir sektörde, yıllarca dışarıdan ithal ederek sahip olduğumuz otomobilleri birbirimize övdük durduk.

Kısaca değinmeye çalıştığımız nedenler bizleri rahatsız etmiş ve ülkemizin sanayiindeki gelişmelerini göz önünde bulundurarak ve bir spor otomobil yapma fikri bizlerde oluşmuştur. İstedik ki; acısıyla, tatlısıyla tüm duygu ve düşüncelerimizi birlikte paylaştığımız, ülkemizin geleceği paydasında birleştiğimiz, insanlarımızın düşüncelerinede saygı duyarak, milletçe bir spor otomobilde olmasını istediklerimizi ETOX'ta toplamaya çalıştık.

ETOX, kendi insanımızın bir spor otomobilindeki beklentileri dikkate alınarak tasarlanan bir araç olma özelliği ile de bir ilktir.

ETOX'un tasarım aşamasında prototip aşamasıda dahil olmak üzere 46 kişi görev almış ve toplmada 14 ay sürmüştür. Günümüz otomotiv sektörünün mühendislik tekniklerinin tümü bu projede kullanılmıştır. Tasarımcısından, mühendisine ve projede yer alan ustasına varıncaya kadar kendi insanımız görev alarak bu alanda da ikinci bir ilki gerçekleştirmiştir.

ETOX'un tasarım temelinde kendi insanımızın beklentileri dikkate alınarak, günlük hayatta kullanılabilecek 4 kişilik bir spor otomobil üretme fikri vardır. 4 kişilik oturma düzeni, dizel motoru ve geniş bir bagaj hacmiyle günlük hayatta kullanılabilecek bir aile otomobili ya
nı sıra, çağdaş ve modern tasarım çizgileriyle bütünleştirilmiş ve çok daha güçlü motor seçenekleri ile de tam bir spor otomobil kullanım özellikleri düşünülerek, sizlere ikinci bir alternatif sunmuştur.

ETOX'u tüm ülke insanımızın çok seveceğine olan inancımız bizleri yanıltmamış, firmamızın 100.000 km olarak tamamlayacağı test sürüşlerinin 20.000 km sine kadarki dolaştığımız tüm şehirlerde olağan üstü ilgi gördüğümüzü söylemek ve bunları sizlerle paylaşmak bizleri onure etmiştir.


[Resim: etox.jpg]
[Resim: yerli_etox_zafer_3.jpg]
[Resim: 08.jpg]
güzelde gardaş 350Z kırması gibi duruyor arka stoplar hoşuma gitmedi
valla bilmem kardaş nette önüme geldi ekledim adam yine bişeyler çabalamış
hoşBig GrinBig Grin
(02.09.2010, 00:40)Falcon417 yazdı: [ -> ]güzelde gardaş 350Z kırması gibi duruyor arka stoplar hoşuma gitmedi

Stoplar, Peugeot 106' ya ait.Wink
Kardeşler bence eleştirmeyelim destek olalım bravo Ercan MALKOÇ'a eline koluna parasına sağlık bence süper olmuş


Stoplar, Peugeot 106' ya ait.Wink
[/quote]

eminmisin cihangir 106 ya hiç benzetemedim de Big Grin
spor otomobil değilde günlük kullanım için bir otomobil olsaydı geleceği daha parlak olurdu sanki
şu arabayı ne zmn görsem oyuncak gibi gelir daha hayla inanamam Big Grin
ama helal olsun ii araç yapmışlar adamlar Smile =)
ilginç bi araba ama dediğiniz gibi günlük kullanım aracı olsa daha iyi olurdu.ama herşeye rağmen tofaş kuş serisini tekrar üretime soksa inanılmaz satış rekorları kırar bnce
Sayfalar: 1 2