Tofas Team

Tam Versiyon: Distirübütör Alt Dişli Kırılması
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Selamın aleyküm arkadaşlar. Düz motor aracıma Elektronik ateşleme Distirübütörü (slx) taktık. 2 hafta ara ile bu kırılan 2. dişli neden kaynaklandığını bir türlü çözemedik. Kimisi egzantirikten diyor kimisi slx distiribütörü olmaz diyor. Ağzı olan konuşuyor. Motor inicek muhabbetine kadar gitti. Daha önce başına gelen bu konu ile bilgisi olan varmı ?
Bir arkadaşımın 86 doğanında takılı ve sıkıntısız kullanmakta. Yardımlarınızı bekliyorum.
[Resim: imag0875v.jpg]

[Resim: imag0877u.jpg]

[Resim: imag0878ckk.jpg]
Dişli sayısı 14 olacak doğru mudur?
Doğrudur mustafa 14 ve pimin takıldığı üst kısmından tornacıda biraz kesildi. Yani düz motora göre ayarlandı takılmasında en ufak bi sıkıntı yok rahat bir şekilde giriç öıkıyor zorlama olmuyor.
Pimin üst kısım niye kesildi Samet? Piç motorlar da düz motor sayılır sonuçta hiç bir işlem gerekmeden direk takılıyor.
14 dişli distirübütörün milindeki pim takma yerine denk gelmediği için kesiliyor. Acaba distiribütörün üretümündemi bi sıkıntı olabilirmi.
geçen hafta bende yaptırdım düz motoruma elektronik ateşleme tornacıya felan gitme olmadı şık diye oturdu yerine seninki nasıl denk gelmemiş taktırdığım ustanın oralara geçersem bi sorarım belki bi bildiği vardır.
(11.04.2013, 17:51)kyagmur yazdı: [ -> ]geçen hafta bende yaptırdım düz motoruma elektronik ateşleme tornacıya felan gitme olmadı şık diye oturdu yerine seninki nasıl denk gelmemiş taktırdığım ustanın oralara geçersem bi sorarım belki bi bildiği vardır.

+1 Piç motorda da sistem aynı sonuçta direk oturması lazım bunun da.

Samet senin distte dediğin gibi üretim hatası olabilir belki.
yada belki takan usta tırt dır
1 ay önce falan bizim burda bi abidede olmuştu bu sorun ama düz motordu o dişliden hiçbir eser kalmamıştı dümdüzdü usta nedeninin malzeme kalitesinden olduğunu söyledi gerçektende öyle abi yan sanayi kullanmış eğer eksantrik milinin dişlişi distiribütördeki dişliden daha sert ise mecburen dist. dişli kırılır bide dişlilerin oturma yüzeyleri 0 a yakın olmalıdır arasındaki boşluk fazla ise vurarak döner buda bi sebep olabilir
Elektronik ateşleme Distirübütörü piç motordakilerle aynı değil acaba bir yerlere mi sıkıştırıyorda kırıyor mil sıkışmasın
Sayfalar: 1 2