Tofas Team

Tam Versiyon: bakım
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
günlerdir beklediğim bursumu aldım sonunda. yarın sanayiye gidecem. genel bi bakıma sokacam paramın yettiği kadar.
Yapılacaklar;
*frenler-diskler-balatalar-el freni,
*ön takım kontrol,
*şaftta boşluk var,
*karbüratör hava alan yer yapılacak, temizlenecek,
*motor yağı,yağ filtresi değişecek

usta arkadaşımın babası.arabaya bineceğim ona göre yap dedim. inşallah memnun kalırım.
bugün motor yağı, yağ filtresi, disk,balata,el freni teli, el freni tabancası,aks bilyaları değişti. fren hidroliği eklendi. el freni sabitken gayet güzel tutuyor ama yolda giderken çektim tutmadı. Acaba yeni olduğu için olabilir mi?yoksa bi arıza mı var?
El freni zaten yolda giderken tutmaz.Sizin tutmamadan kastınız nedir önleikle kaydırmasını filan mı istiyorsunuz yoksa hiç mi reaksiyon vermedi ? Hıza bağlı olarak el freni işlevini yitirir.Sonuçta telli bir mekanizma hidrolik bir akışkanın yaptığı basıncı yapamaz.
El freninden kaydırmasını beklemek çok yanlıs bir düşünce iyi bir ayar yapıldıysa kaydırmaz lastiği ki lastiği kaydırıyorsa hızlı giderken o el freni ayarı cok sıkı demektir. arka kampanalar yavaslatıcı görevindedir önler kilitler tam basarsan. arkalarında tam bastıgında kilitlemesi için diskli sistem olması lazım. El freni rampaya park ettiğinde arac bostayken kacırmıyorsa araba arkaya veya öne gitmiyorsa ayarı idealdir.

dip not :ayrıca rampalarda park halinde sadece el frenini çekip bırakmayınız vitesede takınız
(08.04.2013, 17:36)pisyanci yazdı: [ -> ]El freninden kaydırmasını beklemek çok yanlıs bir düşünce iyi bir ayar yapıldıysa kaydırmaz lastiği ki lastiği kaydırıyorsa hızlı giderken o el freni ayarı cok sıkı demektir. arka kampanalar yavaslatıcı görevindedir önler kilitler tam basarsan. arkalarında tam bastıgında kilitlemesi için diskli sistem olması lazım. El freni rampaya park ettiğinde arac bostayken kacırmıyorsa araba arkaya veya öne gitmiyorsa ayarı idealdir.

dip not :ayrıca rampalarda park halinde sadece el frenini çekip bırakmayınız vitesede takınız

Her ihtimale karşı arka 2 lastiğe taş koymakta fayda var Big Grin
Yaptığınız işlemlerin fiyatlarını yazarsanız diğer arkadaşlarımıza da yardımcı olacaktır.
Benim el freni hiç tutmuyor (araç hafif rampada el freini çekik vitesi boşa alırsam alıp başını gidiyor Big Grin ) aracı yeni almıştım acaba arka tekerlerin balataları bitmiş olabilir mi ?
dedemin kangosu var onda el frenini çekiyorum tabi yavaş giderken duracak zaman kızaklıyor araba arka tekerler kitleniyor. o yüzden endişelendim bu niye tutmadı diye.
fiyatlarda;
disk,balata,aks bilyaları,el freni halatı=130tl
gres yağı,gaz=15tl
motor yağı,fren hidroliği,yağ filtresi=45tl
el freni tabancası=25 tl
işçilik=85tl