Tofas Team

Tam Versiyon: Fan Araba çalıştığı sürece Sürekli çalışıyor.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
arkadaşlar 131imde fan araba çalıştığından itibaren dönmeye başlıyor. haliyle araba hiç ısınmıyor. uzun yollarda haralet vs bi sıkıntı çıkartmıyor.. Araba istop ettiğinde ise fanda hemen kapanıyor. Aklıma takıldı acaba bunun bir zararı varmı? Motor kaç saatlik yoldan sonra bile eli yakacak seviyeye gelmiyo diyeyim. ve kaloriferde sıkıntı olamdığı halde ne zaman açsam buz gibi üflüyo sanki klima var Smile) Fanın Sürekli Dönmesimi soğuk hava veriyor anlamadım arkadaşlar..

Yardımcı olacaklara teşekkürler Smile
Tuslu olabilir hani sıcaklarda önceki sahibi kendi acıp kapatmak icin yapmıstır..O acık kalmıs olabilir bakınız oralara.
yok vallahi kardes kablolama sistemiyle yapılmıştır heralde tuş felan yok Smile çalıştıgında aktif istop ettiğinde kapanıyo . zararı olurmu sizce ?
zararı olcagını sanmam yazın iyi olur ama kısın gereksiz bence..Tabi karar sizin..Baktırın siz genede
(02.04.2013, 20:37)TATLIHIZ yazdı: [ -> ]zararı olcagını sanmam yazın iyi olur ama kısın gereksiz bence..Tabi karar sizin..Baktırın siz genede

dediğiniz gibi gerek yok o zaman . aklıam takıldı bir sorayım dedim Smile kış gelince baktırırız Smile saolun
Motorunda pervane ve davlumbaz sistemi varsa devamlı dönmesi normal motordan alır gücünü bi kayış yardımı ile fan var ise ve devamlı çalışıyor ise direk bağlanmış olabilir. motorların tam verimde calaısması 88 92 arası sıcaklıkta stabil şekilde durması gerekir sıcaklık cok düşüyor ise yakıtın fazlalaşır uzun vadede motora zararlıdır. soğutma sistemini bi kontrol ettir. motor yeterli ısısına ulaşana dek cok zorlamamak dahi gerekli termostatın falan boş termostatmı biliyormusun?
motorun üzerinde bir kayış yok. direk bağlanılmış dediğiniz gibi .. safak34 kardeş valla termostat felan bilmiyorum pek aram yoktur arabayla demek bi ustaya götürmemiz şart nolur nolmaz Smile
bencede getir bi kontrol ettir dediğin gibiyse motorunu soğukken ilk çalıştırmada fan calısmaya başlıyorsa buyuk ihtimal direk bağlanmış. fanada zarar motorada zarar yakıtada zarar. fan cok fazla calaıştıgı için motoru yanar. yatakları gider tıkır tıkır ses yapmaya başlar uzarda uzar Smile
motora kayışla bağlı değilde elektrikliyse yani fandan kablolar çıkıyorsa devamlı dönmemesi lazım. çok yakar araba. hararet düşükse.
131lerde fan kayıştan tahriklidir.O yüzden motor çalıştığı sürece çalışır sıkıntı olmaz yalnız termostatınız sağlıklı çalışıyorsa Termostatınız sağlıklı çalışıyorsa 80 derece civaralarında sabit duru sıkışık trafikte 90lara çıkar.Termostatı değiştirin sorun düzelecektir.
Sayfalar: 1 2